Januar tusler i vei :-)

Himmelen i brann … igjen.

På tide at vi igjen gir livstegn fra oss her på bloggen. Julen er nå helt ryddet bort og vi har vårt normale dagligliv, som faktisk kan være ganske hektisk, også for to dagdrivere som oss. Det blir mye stueliv og matlaging i heimen i disse tider, med mye skiftende vær. Vi har fått litt mer av det etterlengtete regnet her i Chania så bøndene er litt mer fornøyde, selv om vi synes det er litt trasig … men, det er et behov for å få litt vann i bakken. Selv om temperaturen har dratt seg litt nedover på gradestokken, så slår det stadig inn noen dager med varme, og hvis det da ikke blåser noe særlig … da har vi det herlig.

En kjøretur i regnværet med nyvasket Picasso …
… hadde vært bedre å kjørt rundt dagen etter i dette været.
Vi kan ikke klage på dette.

Det blir jo mye hverdagsmat, men vi har smelt til med et par middager med gjester. Vi har jo svenske venner, og da må det jo bli “julskinka” på riktig svensk vis. Julskinka hadde vi kjøpt på svenskebutikken, og den lå bare på vent til svensken var tilbake fra julebesøk i Sverige. Thomas, altså svensken, fikk kjøkkentjeneste så alt skulle gå riktig for seg, med både “sennap” og “strøbrød” … som seg hør og bør.

Juleskinka på vei inn i ovnen for å få litt lunk …
… før den prepareres til siste operasjon …
… og hele herligheten klar til å fortæres sammen med potetsalat med dill og en god mørk Fix.

Ikke så mange dagene senere dro vi igjen til med en klassisk stifado til våre svenske venner. Ingenting er som hjemmelaget stifado, og med kokte poteter til … da er alle restaurantene utkonkurrert.

Stifado på gang.
Nå er det appelsin tid og alle har for mye appelsiner … så vi får stadig en stor pose med c-vitamin tilskudd … og her er det gode appelsiner.

Det er en ting som er fint med å lage mye mat, det er som regel plenty igjen og man behøver ikke å lage mat dagen etter … passer bra hvis det er mye sport på tv. Så vi har spist både julskinka og stifado i flere dager, noe modifisert riktignok.

Restemiddag på juleskinke til “Mesternes Mester”.
Og dagen etter stifado med stekte poteter.

Men vi har også rukket en tur på byen, middag på Gallini med vår svorske venn … født i Sverige, men bor i Norge og mestrer begge språk. Det fine med Gallini er at her er det varmt selv om det er surt ute, noe det var denne dagen. Hyggelig å være her, gode sitteplasser og maten er også ganske bra.

Diskolyset flasher på Gallini.

Har endelig fått den gamle sengen ut av boden så det går an på en enkel måte å få parkert syklene våre … det har vært litt etterlengtet. Fikk fylt opp Picasso’n og dumpet det bak noen søppeldunker på søndagen. Systemet er slik her at på mandagen kjøres det rundt med en lastebil og plukker opp det som er henslengt … og før søppelbilen kommer er alle skrotnissene, som det er mange av, rundt og sjekker om det er noe av verdi for dem.

Mye av dette endte som søppel, men det var greit å bli kvitt. Glemte å ta bilde av madrassen som var stroppet fast på taket.
Skumringstimen.

John Erik har også hatt en veterinær tur med et par katter. Den ene skulle ha litt medisin mot forkjølelse, snørret noe voldsomt, og var verdens greieste katt. Hadde også med en liten tass som akkurat var fanget inn, og den var temmelig skrekkslagen, og forsøkte å rømme inne hos veterinæren. John Erik fanget den kjapt, men den satte seg kraftig til motverge med klør og tenner. Dette førte til at John Erik måtte til dr. Vittorakis dagen etter for antibiotika kur og sprøyte mot stivkrampe.

En ganske hoven lillefinger etter et katteangrep … eller kanskje selvforsvar.
Etter en tur på apoteket, som også satte sprøyta mot stivkrampe, snudde det fort når Halvorsen begynte å spise av dette.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg