En uke med ferie

Vi har hatt en aktiv uke med familiebesøk fra Norge som dere sikkert har sett på en del statuser på vår FB side. Linda er betydelig bedre i foten og vi har fått badet litt igjen, men dessverre så er det rødflagg for tiden her hos oss. 

Har besøkt noen nye restauranter denne uken som vi helt klart vil besøke på nytt. Spesielt tavernaen i Stavros og ta flere turer til Paleochora hvor vi spiste en fantastisk lunsj.

I dag har vi avlevert vårt besøk på flyplassen, så nå er det tilbake til mer matlaging i heimen. Vi har også rukket denne uken å gå på en visning på en leilighet, som vi har fått, og vil flytte til Nea Chora første august.

Bilder fra kjøreturen til Paleochra:

Det er veldig synd at Kreta er blitt rødt område på covid kartet. Her i Stalos, Agia Marina og Platanias er det ingen smitte. På Kreta har det i den siste tiden ligget på 250 til 300 smittetilfelle daglig, de fleste i Heraklion og Rethymno. I Chania fylke har det vært to sommerleirer for barn som har hatt mye smitte. Det er viktig nå å være påpasselig med maske innendørs , både for egen og andres sikkerhet, samt at man selv og også innehaver kan bøtelegges ganske hardt. Vi føler oss veldig trygge i forhold til covid smitte og er forsiktige.

 

Rita har reist til dyrehimmelen for å treffe Olivia

Hei. Nå er det en stund siden dere har hørt noe fra oss. Tiden har vært litt tung og slitsom og i tillegg vært uten internett en periode.

Vår fantastiske enøyde katt, Rita, har forlatt oss. Som katter gjør av instinkt så gikk hun bort for å dø. Vi tolket ikke de signalene hun gav den siste uken som at noe alvorlig var på gang, bare trodde hun ønsket litt fred fra hundene og kattene som var rundt i gården. De siste kveldene var jeg oppe i olivenlunden ved siden og hentet henne helt til en dag hun ikke kom mer. Var og leitet etter henne uten resultat. I ettertid er alt mye enklere å se, hun viste at tiden hennes var ute. Hun hadde som veldig liten fått skadet øye og hatt en stor infeksjon i kroppen lenge. Hennes gode hjerte hadde nok tatt skade av dette. Vi savner deg Rita.

Koselige stunder med pappa

Vi har flyttet til Stalos og det har medført en del ting som har måtte ordnes, leiligheten hadde stått tom i ett år. Nå er vi kommet sånn noenlunde i orden. Men kort tid etter vi flyttet har Linda ødelagt foten så det blir hjemmetid. Det går bedre nå og snart kan vi ut og rusle igjen.

Før Linda skadet seg rakk vi ett par kjente restauranter som åpnet, Notos, Tempo og Angelos. Nå har de fleste  restauranter åpnet men det er kamp om gjestene. Det kommer turister, det er langt frem til normalen på denne tiden men øker på med turister hver uke selv om Norge fremdeles er fraværende.

Her hos Eleni og Vaggelis er det bestandig nydelig mat og god stemning 

Det har vært en voldsom hetebølge med mange dager på over 40 grader og knapt under 30 på natten. Nå har det heldigvis roet seg noe men det er fremdeles varmt.

Dessverre har de siste dagene ikke vært helt bra når det gjelder smittetallene. Vi får håpe at det roer seg og faller tilbake til den gode trenden som har vært for Hellas og Kreta.