Siste lørdag i august :-)

Da er det lørdag ettermiddag, sol, vind og godt og varmt 🙂 Har hatt en veldig rolig dag i dag…med balkongheng, litt klesvask og podcaster på nettbrettet. John Erik holder på å klargjøre til kveldens middag….nammi…og jeg (Linda) skriver litt blogg!

Siden sist vi blogget har livet gått sin gang, vi venter fremdeles på resten av møblene fra Jysk. John Erik er kanskje glad de ikke er kommet enda…thi-hi….han skal jo skru sammen herlighetene 😉

Morgenutsikt 

Vi trives kjempegodt her i leiligheten og i nærområdet. Nea Hora har jo alltid hatt en spesiell plass i våre hjerter. Kort vei til både sjø, turområder og alle fasiliteter en by har å tilby.

Syklene våre blir flittig brukt. Linda sin sykkel har allerde vært på service og har også måttet bytte kjedeskjerm. Det skulle vise seg å ikke være så enkelt å få tak i…men tilslutt løste det seg hos vår aller nærmeste sykkelbutikk. John Erik sin sykkel trenger også en service i nærmeste fremtid…og da blir samme butikk brukt 🙂

Her var det hyggelig og rask service 🙂

Det har vært mye mennesker i Chania de siste ukene, men de siste dagene har vii sett at det er litt mer glissent. Ferien i denne delen av Europa nærmer seg slutten. For oss er det helt ok…litt mindre folk på både strendene og i gatene (lettere å sykle).

Vi nærmer oss favoritt måneden vår…September som ofte byr på litt lavere temperatur på land, god temp i sjøen og nydelig temp å sove i :-)Kanskje vi kan håpe på et lite regnskyll også 😉

Nei, nå skal jeg avslutte bloggen for i dag. Vi skal snart ut på en sykkelrunde før vi blir hjemme med deilig middag og premieren på “Skal vi danse” !!

Ha en forrykende flott lørdag videre alle og enhver 🙂

PS! Ble mye bilder av sykler….og John Erik denne gangen….så da slenger jeg på et bilde til av han….hihihi

 

 

Brått var ferien over

Nea Hora 

Nå er det en stund siden sist vi blogget. Vi har flyttet til Nea Hora og det har ikke vært helt problemfritt for oss som er noen noviser på det greske systemet, men vi lærer. Og en ting håper jeg at jeg aldri mer skal gjøre, flytte midt under en hetebølge. Med temperaturer jamt over 40 grader var det slitsomt, og jeg gjorde alt alene, siden Linda slet med foten.

Vi hadde leiligheten fra 1. august og på kontraktsmøte ei drøy uke i forkant ble vi spurt om det var noe vi lurte på. Hva viste vi og sa nei, trodde alt fungerte som i Norge. Det gjør det ikke, her er strøm og vann stengt av. For å få dette i gang har vi heldigvis en flott advokat som løper rundt på de ulike kontorene for oss, men du får jo ikke ordnet dette på dagen her nede. Så vi endte med å leie oss inn på hotell i 4 dager men heldigvis var alt ordnet etter kun 3 dager.

Her hadde vi flott utsikt til Lidl og Synka 🙂

Med over 40 grader, ett lite hotellrom i sola, ble det brukt air condition for å ha det levelig. Behagelig det…. men det førte til skikkelig forkjølelse. Begynner å komme oss nå.

Sofa og seng raskt på plass

Med strøm og vann startet neste utfordring, internett og gresk telefon. Dette har gått sånn rimelig greit men sliter litt med telefonabonnementet. Ellers så har vi vært rundt og handlet hvitevarer og en del møbler. Venter fremdeles på en del av dette. 

Vi har også fått hentet syklene våre, noe som er veldig kjekt her i Nea Hora, og når Linda sliter med å gå litt lengre stykker er disse uvurderlige. 

Det har blitt en del spising ute etter vi flyttet. Vi ikke har orket å lage noe særlig mat her hjemme når huset har stått på hodet og tusen ting å fikse!

 Nå ser vi frem til å nyte tilværelsen her i en flott leilighet… med nærhet til det meste og kun få meter til stranda.