HRONIA POLLA!!!!

Hei igjen, en stund siden sist. Vi har fortsatt å krangle med helsa som nevnt i forrige blogg. Vi har for det meste vært hjemme. Jeg har hatt noen turer, da mest for å handle og en kaffe for å se litt på livet. Har hatt gleden av å treffe flere hyggelige nordmenn. 

Badesesongen er ikke helt over…

Det begynner å tynnes ut da denne uken er den siste med carterturer fra Norge og sikkert andre destinasjoner også. Har vært ett par turer i Platanias og det er tydelig at sesongen er over. Allerede mange som har stengt ned. Vi er veldig fornøyde med å ha flyttet til byen hvor det ikke er så stor forskjell på turistsesong eller ikke.

Ikke mange å se på solsengene en solskinnsdag i Platanias 
Det drives mye godt frivillig arbeid med villkattene her på øya. I Platanias er vår venninne Nicola en av de ivrigste. Forrige uke gå vi et tilskudd til foring 🙂

I dag er det en stor dag i Hellas, 28. oktober er den dagen da greske statsministeren, Ioannis Metaxas, i 1940 sa nei til et ultimatum  fra Benito Mussolini. Italienske tropper invaderte Hellas samme dagen og dermed var Hellas med i 2. verdenskrig. Dagen kalles Okhi- dagen eller på gresk, Oxi. Dagen feires med opptog, taler kransenedleggelser og gudstjenester. Litt som 17. mai.

Bilder tatt fra leiligheten i dag
Og en flott måneskinnskveld tidligere i oktober…

Været på den store dagen er ikke all verden. De siste dagene har vært kalde og grå med litt regn. Slik blir det nok resten av uken også, men det ser ut som det skal bedre seg til uken. Så vi får håpe formen er tilbake for oss begge så vi kan nyte noen fine turer på sykkel igjen i solskinn.

Da vi trodde de var ferdige med jobbing i gata vår….da viste det seg at det gjensto noen lapper med asfalt …..
Lokale gatemusikere…. Han som sitter på benken gir vi bestandig noen euro når vi spiser på promenaden 🙂

Dessverre er det også økning på smittetallene i Hellas, ikke så mye enda og det er bare og håpe at det roer seg. Her på Kreta har det vært rett i overkant av 100 tilfeller de to siste dagene. Da er det fem uker siden sist smittetallet på Kreta var over 100 pr. dag.

Høst

” ille kaldt “

Litt tid siden sist vi blogget. Har hatt travle og fine dager . I fjor ble vi kjent med et hyggelig norsk par via lokale venner. Vi klikket med en gang og har siden vært venner. Vi trodde ikke de skulle besøke Chania i år, men så fikk vi den glade beskjed om at de hadde hivd seg på en tur 🙂

De bodde i gamlebyen på ett microrom, noe som medførte mye utetid. Vi har hatt det fint sammen, spist og koset oss. Det var også slik at Linda og jeg hadde bryllupsdag denne uken. Vi feiret med middag på Colombo sammen med våre venner før vi tuslet videre i byen.

En dag tok vi oss en tur til Drakiana Taverna alle sammen for å spise lunsj. Våre venner hadde aldri vært der og ble veldig fasinert av stedet og maten. Blir nok en tur sammen neste år også.

Vi har også hatt en rimelig støyende tid, det er gravd ned noen nye kabler i gaten vår. Heldigvis for oss har ikke behovet for å bruke bil vært særlig stort, til tider ufremkommelig. Men du verden for et leven vi har hatt, og de startet kl 07 om morgenen.

Været den siste tiden har vært ganske kjølig til denne tiden, ned mot 15 grader på kvelden og kanskje litt til på natten. Dette skyldes en nordavind som har kommet med kaldluft fra fjellene på fastlandet og kalles Boreas. Dette er fra gresk mytologi og de som ønsker kan lese mer her:  https://no.wikipedia.org/wiki/Boreas  

Nydelig liten “siesta” i gamlebyen forleden:

Men det kalde været har satt sine spor på våre tempererte kropper. I tillegg til de  andre plager jeg har dratt på meg fikk jeg en real forkjølelse, dro i gang på mandag og var ganske ned for telling tirsdag med sår hals og snørr. Sov mye og nå er det snudde mot bedre tider. Dessverre er Linda der i dag som jeg var på tirsdag. Da er det virkelig godt å ha en ordentlig leilighet å oppholde seg i.

Ellers ser jeg at mange har fått med seg at det har vært ett nytt stort jordskjelv. Det gikk også bra denne gangen i vårt område,  det var helt på andre siden av Kreta i forhold til Chania. Jeg merket ingen ting men det var noen som kjente ristninger.

Coronasituasjon i Hellas nå er ganske stabil men bra på Kreta. I over 3 uker har det vært under 100 tilfeller pr. dag og i Chania fylke ca 20 tilfeller daglig.

Nå håper vi været snur og det blir litt varmer, ser slik ut på langtidsvarslet. Ha en fin dag alle sammen, hilsen oss.

Tre mil på sykkel

I går hadde vi til nå vår lengste sykkeltur. Vi bestemte oss etter turen til Souda at i morgen sykler vi til Drakiana Taverna for lunsj. Slang oss på syklene i ett tiden og la i vei.

Dette er en ganske flat runde da hjemveien ble lagt om Platanias. Bortover er det ganske bred vei og enkelt å sykle og når vi tok av fra hovedveien ned til tavernaen var det nesten ikke trafikk. Vi la inn en kaffepause på vei bort.

Drakiana Taverna er en vakker plass langs elven som ender ut mellom Platanias og Gerani. Det er jo heller ikke noe minus at maten er god og dagens musikkvalg der var fantastisk, 60 -70 talls rock.

Hele turen tok mange timer siden vi måtte legge inn en del pit stop hos noen av våre venner langs Kissamou gaten. Første stopp ble Therino. Det var mye vind og bølger på stranden i dag og rødflagget var oppe.

Etter en forfriskende ozou satte vi kursen mot byen. Når vi kom til Agia Marina svingte vi opp til gamleveien oppe i Agia Marina og tok en tur innom Neraida. Fra Neraida syklet vi videre og kom ned ved Notos på grensen mellom Agia Marina og Kato Stalos.

Ble en god prat og kaffe og te her på Notos før vi syklet noen få meter og ny stopp hos Faros. Derfra syklet vi hjem. Vi hadde brukt så pass lang tid at det var begynt å mørkne da vi kom til Nea Chora.

Plan var jo å lage mat hjemme men det ble skrinlagt. Vi spaserte heller ned til vår gode venn Miltos på Colombo Kitchen Bar og fikk servert fantastisk mat. Veldig populær plass så vi måtte vente på bord. Vil du spise her bør du bestille bord. Vi måtte vente i en snau time men ingen problem, kun få minutters gange ned til Avalon Rock Pub.

Ble nesten en 3 kilometers spasertur som avslutning på dagen. Er vel en stor fare for at vi blir ganske spreke av dette her. Men i dag får nok syklene hvile. Det er heller ikke meldt all verdens vær denne helgen.

Nå kjenner jeg det begynner å lukte godt i huset siden Linda mekker maten som vi skulle hatt i går. Ha en fin dag alle sammen.