Det går mot lysere tider -teller dagene til opphevelsen av portforbudet

Snøen tiner i fjellene.

Værmeldingene så langt vi kan se viser at det nå begynner å bli mer varme i solen og mindre vind. Bare det gjør jo at livet smiler litt mer 🙂

Vi har registrert at temperaturen i kommentarfeltene i ulike grupper her på facebook også har økt endel i den siste tiden… Det verserer så mange ulike rykter, folk har ulike oppfatninger av hva som er rett og galt i forhold til fakta, noen drømmer om å reise hit snarest mulig, noen er lei seg for at de får kansellert turene sine,noen er redde for smitte og noen er ikke så redde…

Veien “vår” Huset kan såvidt skimtes i enden..

Det eneste vi mener om dette er at vi MÅ være tålmodige, vente på de ulike myndigheters bestemmelse og bare forholde oss til det. Hvordan dette året vil se ut, ja det er det ingen av oss som vet! Så vårt råd er å ta en dag om gangen, vær kildekritiske og lytt til offisielle bestemmelser som dukker opp. OG i mellomtiden….Vær snille med hverandre …og vis tålmodighet også i sosiale medier 🙂

Flott blomstring for tiden

Her i Hellas vil det til uken komme informasjon om hvordan den neste fasen vil bli med å sakte, men sikkert åpne samfunnet her igjen etter 4.mai. Det venter vi i spenning på. Vi vet at regjeringen nå i helgen sitter med siste “finpuss” av denne planen.

John Erik vanner blomster og plen.

Siden sist vi blogget har vi stort sett vært her hjemme og prøvd å få dagene til å gå som best vi kan. Dagene går stort sett greit, og vi holder motet oppe. Det blir av og til noen lange dager, spesielt hvis ikke værgudene er med oss.

Vaskemaskinen jobber de dagene det er god tørk ute.
Blir mye matlaging om dagen…her har vi kokt tomatsaus med masse deilige grønnsaker og stekt kjøttboller av nykvernet kjøttdeig fra slakteren i Kato Stalos.
Gode poteter her for tiden. Ypperlig til hasselbakte poteter…suverent tilbehør!!

Allikevel går det ganske greit. Man får jo testet tosomheten i en tid som dette. Heldigvis så har vi bestandig trivdes i hverandres selskap, og alltid sett på den andre som vår beste venn. Og det er jo heldig da å få lov til å sitte i portforbud med sin beste venn 😉

Blir noen smådupper underveis …hihihi…

Samtidig så gleder vi oss veldig til å begynne å omgås andre litt mer igjen. Det skal bli godt å få litt mer impulser. Dette blir som en slags glassklokke, en rar boble, hvor en kan miste litt følelse av tid og sted…vanskelig å forklare!

Kjent syn for mange….

Bare det å kunne gå ut uten å sende en sms eller fylle ut skjema skal bli godt….sette seg på sykkelen og ta en hel dag ute…..

Siste bakken opp fra Kalamaki til Galatas. Flere enn oss som er ute og trimmer.

I går var vi en tur frem og tilbake til Platanias med syklene. Stille og stengt, men passerte endel andre som også var ute i samme ærend. Punkt B6 er det vi da må fylle ut, som er trimming.

Aldeles nydelig sykkelvær i går.
Veldig lite trafikk, så godt å være syklist….
Måtte ned å knipse ett bilde av havet i Platanias.
Og et ved Kato Stalos.
Stille i Agia Marina

I dag har vi også tatt oss en liten tur. Vi måtte en tur til apoteket for diverse remedier og handlet noen grønnsaker på minimarkedet i Galatas. Herlig med litt luft i håret!!

Bildet tatt i krysset ved politistasjonen i Galatas.

 

Så fargerikt langs veiene 

Her på Kreta er det nå snart 3 uker uten noen smittetilfeller, og vi krysser fingrene for at det holder seg sånn.

Skimter Chania by.
Voksne og barn er ute og lufter seg litt i Kalamaki

Og så må dere andre også holde dere friske og raske. Ta en dag og gangen. Dette vil bli bra til slutt…en dag… Sakte vil vi komme ut i verden igjen…..ikke som den var før, men, den verden som vi nå skal leve i. Det kommer vi til å klare!!

Ha en fin lørdagskveld 🙂  Tenn et lys eller to… 😉

 

 

Påske og portforbud

 

Ersi er på stranden ved Therino og mater hundene. (Bildet er sendt oss av Leo)

Heisann alle sammen! Her er det kvelden 1.påskedag i skrivende stund. En veldig annerledes en…må vi virkelig innrømme! Men, nå om dagen er jo ingenting som vanlig….

Glade hunder! (Bilde sendt av Leo)

Vi hadde gledet oss sånn til vår første påske her på Kreta. Sett frem til å delta i denne store høytiden. Nå sitter vi her da…med portforbud og enda strengere restriksjoner over påskehelgen. Men, hva kan vi gjøre??? Ingenting annet enn å ta dagene som de kommer, gjøre det beste ut av det og sette pris på hver eneste liten glede (eller stor).

Fantastisk solnedgang på langfredag (Foto Leo)

Foreløpig er portforbudet satt til den 27.april. Vi håper virkelig det løses litt opp etter det. At vi ikke får en ny beskjed om ytterlige tiltak. Må jo være ærlige og si at dette nå begynner å bli litt slitsomt…. MEN, vi er så glad for at det ikke er noen registrerte smittede her nå. Har ikke vært noen på de siste fjorten dagene her på øya…..og tallene synker generelt i Hellas.

John Erik fikk knispet ett bilde mot de snødekte fjellene,  på fredag da han og Leo var en tur for nødvendige ærend.

Dagene våre går i sin vante gang med å sole oss, lage god mat, høre podcaster, se gode (og noen dårlige) serier på nett… Det blir jo en slags rutine av dette også. Og på et merkelig sett går dagene unna…plutselig er det kveld igjen!! Helt utrolig hvordan vi mennesker tilpasser oss.

John Erik på utsiden av porten vår:-)

Vi er jo også litt heldige som har Leo innom oss av og til. For å fikse ting både ute og inne, hente søpla vår osv. Nå som vi ikke får kommet oss noe sted, så har vi fått i stand en leieavtale på dette huset over sommeren. Vi har jo fram til nå bare lånt dette huset. Det står ubebodd utenfor sesong. 

Flotte trær på 1866 plassen i Chania

Så inntil videre blir vi her….og hvis og når sesongen kommer igang…så flytter vi. Vi venter jo egentlig på en annen bolig. Alt stoppet jo opp med lockdownen. Vi tar livet med ro, og koser oss og nyter dette stedet. En dag kommer vi til å lage en housetour her….så kan dere se for et praktsted dette er…og neste sesong er nok dette huset ute på booking igjen….OG vi ANBEFALER dette huset…..godt sted å oppholde seg!!

Bildet ut mot hagen….her koser vi oss virkelig!

Som sagt er det påske her nå og strålende vær…så vi kommer nok bare til å myse mot sola, spise mengder av god mat og bare nyte. Linda har spart litt på garnet…så det blir nok noen runder med pinnene også 😉

I går kveld, påskeaften, lagde John Erik en fantastisk middag til oss og vi fikk sett den nyeste episoden av “Kompani Laurtizen”. Hadde egentlig tenk å ta en tidlig kveld…Men da klokka slo tolv ble vi avbrutt av fyrverkeri, klokkeklang og sang fra høytalere.

På tross av alle restriksjoner hadde folk funnet sitt sett å markere oppstandelsen. Vi tok turen utenfor porten, dessverre bor vi slik til at vi ikke fikk sett rakettene, men vi fikk ønsket naboen under oss god påske, og fikk litt påskestemning.

Strendene ligger fremdeles øde…

I dag våknet vi som vanlig til fuglekvitter og hundeglam. Da vi satte oss ned med kaffekoppen på verandaen hørte vi at noen familier allerede var igang med grilling av påskelam, musikk og sang…Veldig koselig å få litt atmosfære…selv om det er på avstand.

Vi har i dag tatt livet med ro, nytt solen, spist god frokost og lunsj. Fått facetimet med lokale og norske venner…og nå begynner vi og lande dagen, og skal nok en gang spise litt god mat og ta en påskekrim på nett.

Får håpe verden snart blir normal igjen…slik at vi alle igjen kan kose oss med god mat ute på restaurant…. 

Håper alle som leser er trygge og ønsker dere alt det beste for den kommende uken.

Det er jo dette vi drømmer om….og vi må bare være tålmodige….

Portforbudet går sin gang!

 

Herlig utsikt fra Galatas 🙂

Da er en uke til over…fra sist vi skrev på bloggen. I dag er det jo faktisk påskeaften i Norge, men her er det palmesøndag først i morgen 🙂 Det er lite som minner oss om påske akkurat nå…hvis vi ser bort i fra det nydelige været som har dukket opp her…Endelig!

Her gikk vi grundig til verks!
Deilig når det er gjort 😉

Den siste uka har vært tung. Vind, regn og kaldt…brrrr… Så dagene har vært lange. Vi har oppholdt oss for det meste inne. Det fine er at vi har fått vasket litt grundig rundt forbi.

John Erik spyler verandaen. Flink gutt det 🙂

Linda “feiret” 3 uker på innsiden av hageporten med en apotektur til Galatas. Vi fylte ut skjema og tok med pass….og syklet opp til minimarkedet og apoteket.  Det ble en kort, men deilig tur. På apoteket og på minimarkedet måtte vi stå ute før vi kom inn…det er bare lov med en kunde i lokalene av gangen. Men, vi fikk det vi skulle ha og rant nedover bakken hjemover. Deilig med litt luft i håret!!

John Erik venter på tur…
Linda sin fangst på apoteket!! Det er vår…og allergimedisin og vitaminer trengs…
Rett over minimarkedet…der kunne vi ikke parkere syklene…
Men, her sto syklene fint!
Fantastiske omgivelser 🙂
Gata vår….vi holder til innenfor den buede porten 🙂

Nå ser det ut som våren har begynt å ta tak…og at varmen kommer smygende. Derfor så ser vi ganske lyst på neste uke. Vi har jo som tidligere nevnt et herlig uteområde å boltre oss på. Så her er det bare å nyte all den flotte d-vitaminen sola gir oss.

Koser oss skikkelig her i den flotte hagen 🙂
John Erik har i dag hatt en runde med gressklipperen.
Geir som holder til i Modi har vært så snill å låne oss en løvblåser…den funket fint  😉
Leo var innom med varer vi har bestilt av slakteren i Kato Stalos 🙂 Så i morgen blir det kyllinggryte og  bra påfyll til fryseren!
Blind tillit ??? Syklet forbi denne bilen på vei opp til Galatas i dag….da vi kom nedover igjen….ja, da klarte vi ikke la vær…måtte knipse ett bilde 😉

Da ønsker vi alle og enhver riktig god påske 🙂 Ta vare på hverandre og hold dere trygge!!

Her koser vi oss på kveldene 🙂

 

Hverdagen med portforbud

Solsengene har kommet ut!!

Det er rart hvor raskt det unormale blir normalen….nå er vi snart ferdig med 2 ukers portforbud….og det har overraskende fort blitt vår nye hverdag!

Så da beskjeden i dag kom om at portforbudet vil bli utvidet frem til 27.april…ja, så tok vi i mot budskapet med stor ro. 

John Erik slapper av og lesser nyheter på nett

Dette hjemmelivet har på sett og vis blitt vårt liv nå. Helt utrolig hvordan vi mennesker er i stand til å tilpasse oss nye ting. Nå er det blitt normalt for oss å ukeshandle, fylle ut skjema og ta med pass for å ha tillatelse for å gå ut av huset og ja, rett og slett akseptere at det er sånn livet har blitt….

John Erik og Leo passerer politikontroll

Linda har faktisk ikke vært utenfor hageporten på 14. dager!! John Erik har vært den heldige som har fått jobben med å ta turene ut for de aller nødvendigste handlerundene. Det er jo sånn at vi må velge hvem av oss som drar når vi får skyss til butikken, da det bare er tillatt med en passasjer i bilen.

Det går rykter om at det snart bare er tillat å gå ut etter å ha sendt forespørsel via sms. Så John Erik har vært og fikset oss en mobiltelefon. Det er ikke mulig å sende fra telefoner som ikke har gresk nummer.
Det er strenge regimer her, så det var ikke lov å gå inn i butikken!

Vi er veldig klar over at det ikke er alle som har det så bra som vi har det i disse tider. Det er mange familier som bor i trange leiligheter og hus med bare knøttsmå balkonger. Kan levende forestille oss hvordan dette må være…..både for de voksne og for ungene. Tankene våre går også til alle de som bor alene….. Det er nok mange som sliter nå for tiden…

Det jobbes med mye forskjellig rundt om nå som det stort sett er tomme gater.

De aller fleste her er flinke til å overholde portforbudet. Men vi leser i avisene at det er endel regelbrudd. Noen sender melding om at de skal handle og drar i butikken flere ganger om dagen. …Meldingen om trimtur misbrukes også ofte. Det har vi også lagt merke til. I den rolige gata vår så har det blitt en “folkevandring” av turgåere!! Det er bøter på 150 euro hvis en blir tatt, og over helgen skal bøtene heves ytterligere!

Her pleier det å være MYE trafikk!

Så da er det godt å tenke på at : DET VIL BLI BRA!! Dette er ikke for alltid…..

Relativt lite trafikk!!
Folk venter tålmodig på utsiden av banken.

Hver dag prøver vi å gjøre det beste ut av dagen…Vi lager masse god mat, hører mange podcaster vi aldri har lyttet til før, ser mange filmer og serier, nyter solstrålene som måtte dukke opp og beundrer alle vårtegn vi måtte se. Vi er heldige som har hverandre og som bestandig har trivdes i hverandres selskap:-)

Mye kosemat om dagen. Her blir det nok endel coronakilo sammen med Lindas Coronasveis 😉 

Allikevel må vi nok innrømme at vi gleder oss til verden åpnes opp igjen. Vi snakker om hva vi skal gjøre når dette “er over”…. Alle de sykkelturene vi skal ta, alle bad i havet, alle klemmer som skal deles ut, alle hyggelige måltider vi skal dele med venner og bekjente…..Ja, hvor herlig det skal være å føle på friheten igjen.

Har fått oss et lite kjæledyr i hagen 🙂

I disse dager blir det ganske klart hvor mye vi har tatt for gitt før…..og kanskje ikke har satt nok pris på…. Det er nok det vi kommer til å ta til med oss i etterkant… Å virkelig være enda mer takknemlig på livet og dets muligheter! 

I dag kom Saharasanden til oss….

Vi håper alle dere andre er trygge og tar vare på hverandre….Og så “snakkes” vi plutselig igjen 😉

Det er vår!!!