Blodig sykkeltur…

 

Herregud, hvor heldige vi er!!!! 🙂  Vi har all den tid i verden vi vil 🙂  I går var vi litt trege på morgenen….men, vi hadde en plan på hva vi ville…

Vi elsker ¨rulle rundt på syklene”…vi liker også et par gode motbakker for å føle at hjertepumpa jobber 😉

Ruta vår i dag 🙂

Souda var vår lunsjplan….vi tok den “harde runden” dit……MEN….den vakreste veien 😉

Tavernaen John Erik hadde sett ut til oss leverte virkelig….nydelig grillet fisk….

 

Vi koser oss så veldig på sykkelsetene, vi elsker å rulle og se på omgivelsene…mye bedre enn å kjøre “ Ferrari” 😉

Ruta var lagt i går…og det skulle ikke komme noen overraskelser … Det funket fint…helt til jeg stoppet og sa til John Erik at her kan du ta bilde… over gjerdet….han mistet mobilen…på andre siden av gjerdet….og måtte klatre over et piggtrå-gjerde…og her ser dere resultatet….

Ble litt drama…men,vi sto han av ……og neste gang holder vi mobilene tett på siden av oss 😉

Ble litt blod og ødelagte klær for Mr. Halvorsen i dag…thi-hi…

Mye artige å se på vår ferd 

 

Linda var så heldig å finne et apotek……og løp over for å handle krem til “leopard hud ”, les psoriasis ;-)….. her er hun lykkelig tilbake

 

Vi kom oss trygt hjem til byen….

Klare for nye eventyr i morgen:-)

Jordskjelv!!

Gårsdagen fikk en dramatisk start da ett ganske sterkt jordskjelv herjet her på øya. Dessverre mistet også en mann livet da taket i kirken har restaurerte falt ned over ham. Senteret for skjelvet var i landsbyen Arkalochori som er i Heraklion fylke. Det har vært mange etterskjelv og det pågår ennå. Ca 2500 personer i området er evakuert. Det har vært stor jordskjelvaktivitet i dette området i flere måneder og myndighetene har vært veldig bekymret for alle de gamle stenhusene som ikke er jordskjelv sikret. 

Jordskjelvet merkets godt her i Chania også, jeg satt på do og det rugget ganske mye. Vi føler med dem som er rammet men vår hverdag må jo gå videre.

Vi har i de siste dagene vært mye ute og syklet og gått en del kveldsturer rundt i byen. Denne uken har vi også vært en del i Platanias siden jeg har vært ti kontroll hos doktor Vittorakis flere ganger. Nå er det heldigvis bra igjen, de sparer ikke på kruttet her når de medisinerer. 

Det lages jo en del mat her i huset, som Linda har stått  for siden jeg har vært indisponert. Har heller ikke vasket opp på over en uke men nå er jeg nok snart tilbake til vanlige rutiner igjen.

Noen restaurantbesøk blir det jo jevnlig og da går det stort sett i grillet fisk og blåskjell. På vår lokale restaurant, Me Nou & Krasi som vi ofte er innom, har de Bacalao med Horta. Horta kalles Greek Wild Greens, er fantastisk sunne og kan for oss litt sammenlignes med spinat.

Bacalao med hoarta

Nå er vi snart klare for å hive oss på syklene og oppleve en ny fantastisk dag med sol og varme. Det skal bli ca 30 grader i dag, det nytes. Ha en fin dag.

Noe må jo bestandig oppstå!!!!

Er det ikke det ene, så er det andre….!!! Når alt ser ut som det skal gå “smooth” og fint og uten noe problemer av noe slag….så skjer det jo selvfølgelig noe!!

John Erik stakkars har fått en stor allergisk reaksjon på en dusjsåpe og en fuktighetskrem… Han er allergisk mot alle nåletrær, og i de produktene så var det selvfølgelig noe slikt….

Masse utslett på hender, albuene og den ene foten. Vi trodde det skulle gå over, men den gang ei. Det begynte derimot å bli litt infisert. Da måtte jeg til slutt en tidlig kveld ta affære og da gikk turen til legen. 

Vi dro til Vittorakis i Platanias. Der er de gode i engelsk og man trenger ikke å bestille time.

Det viste seg å være veldig smart å ta en tur dit…Der ble det sårstell og resepter både på antibiotika, penicillin og kortison. Dessuten er han til sjekk hver dag. Føles godt og trygt med så tett oppfølging.

Heldigvis ser det ut som om “pasienten” reagerer godt på behandlingen…så nå krysser vi fingrene for at det leges fort.

Tre nydeligetyper vi har møtt på i det siste:

I helgen som var kom det igjen en real hetebølge her hos oss, det var rundt 35 grader…og knapt under 30 om natten. Da vi er så sent på året, står solen lavere og varmen føles verre enn 40 grader pluss i juli!!

Nå mot helgen ser det ut som om temperaturen daler mot midten av 20 tallet. Egentlig så ser vi litt frem til det. Det er en flott temperatur å bevege seg i, samt at badevannet fremdeles er fantastisk 🙂

Leste forresten i en av avisene her i Hellas at dette har vært den varmeste juli/august på over 40 år!! Og det tror vi så gjerne…

Fra en sykkeltur med innlagt måltid i gamlebyen på vei hjem:

John Erik har ikke fått beveget seg så mye pga alle sårene, men noen små sykkelturer har det blitt. Gåturer må jeg ta alene nå siden han er bandasjert på ene foten….vanskelig med å få godt skotøy til å sitte da!

De siste ukene har vi truffet på en god del blogglesere….så hyggelig at dere kommer bort og hilser på når dere ser oss….eller stopper oss på vår ferd til fots eller på rulletur på syklene! Må si at vi har mange flotte kretaelskende mennesker i leserskaren vår 🙂

Fantastisk lunsj på Therino:

Nå skal jeg runde av denne lille oppdateringen og gjøre meg ferdig med klesvasken som henger ute til tørk. Deretter skal vi rulle en tur rundt på syklene våre…før vi tar kvelden hjemme med litt god mat og 2. episode av Farmen 😉 God dag videre til alle og enhver!

Mountain greens…. Fortæres ofte både hjemme og på restaurant:-)

 

 

Begynner å bo oss inn

Bildet tatt fra stranden på Therino i Platanias

Hei igjen folkens, nå er det noen dager siden forrige blogg. Vi nyter tilværelsen i leiligheten vår, nesten så vi ikke kommer oss ut av døra. Det blir jo fort en del rutiner som må utføres, vasking av tøy og kåken. Handling og lage mat, og ikke minst lage juice hver dag. Juicen vår er noen skikkelige vitaminbomber.

Ser kanskje ikke så godt ut, men smaker ok… herlig blanding av frukt, grønnsaker oh urter…

Bilen får stå mye i ro, nå er det gåing og sykling. Vi har jo det  og meste til det daglige i nærområdet og flere butikker å velge på. Har gjort oss litt bedre kjent med butikker og restauranter i Kissamou gaten, hovedgaten inn til Chania. 

Vi prøver å bli litt flinkere til å gå mer og har hatt noen gåturer rundt i Chania og Nea Chora. Vi sykler jo også på tur og en av dagene syklet vi til Kato Stalos forå drikke kaffe på Faros Cafe og Snack Bar.

 Det var da jeg innså at sykkelen måtte på service. Det er jo en smal sak å få ordenet da det ikke er mindre en 3 sykkelverksteder i Kissamou gaten. Leverte den til Antonis Bike i ti tiden og hentet den rett før kl 1400. Da hadde de byttet dekket bak og bremseklosser, strammet kranken og smurt og sjekket gear. Hele greia kostet 25 euro.

I går kjørte vi en tur til Therino og spiste lunsj, sunne som vi prøver å være så ble det salat,. På kvelden ble det egen kokkelering.

Den lokale fiskebutikken

På lørdagskvelden var vi på den årlige Chania Rock Festival. Årets utgave var pga pandemien en light versjon av hva det bruker å være. Men vi var der og en tur på Avalon Rock Pub etterpå.

Det er også positiv utvikling på pandemien her på øya. Lassithi, i andre enden av øya , er det nå blitt gult. Heraklion har gått ned ett nivå og er lik som Cania og Rethymno. Ligger og svinger rundt 100 tilfeller hver dag men antall positive tester i forhold til antall utførte tester sykner pent nedover. Dessverre er problemet her med alt for mange innlagt på sykehus.

Endelig regn

Etter mange måneder uten regn, veldig tørt og stor skogbrannfare kom den endelig regn. Dette er noe fastboende faktisk ser frem til, men de som er her på en ukes ferie nok ikke er like fornøyd. Uansett litt regn på tirsdag og ei skikkelig bløyte på onsdag. Da var egentlig ganske bra å få vasket bilen, den trengte det. Alt blir også mye friskere etter ei ordentlig skur, får skylt vekk mye støv.

Nå er kåken så og si ferdig innredet med møbler, mangler en seng men der står det et vrak som må ut først. Leiligheten vår er nesten blitt et showroom for Jysk. Jeg har, som dere sikkert har sett, stått for all skruing, men nå har Linda tatt over og har bestemt seg for at det skal bli koselig også, det handles nips og ting og tang.

Det som ser ut som trær er blomster fra kaktusene!!!

I går var det begravelse i Galatas for Mikis Theodorakis med masse folk og øvrigheter fra kirken og regjering. På de videoene vi har sett så var det tydelig dispensasjon fra covid regler.

Det går nok bra da covidsmitten i Hellas nå er på retur, de tre siste uker har gått veldig riktig vei. Her i Chania fylke, som er ganske stort, nå de siste dager hatt drøyt 100 tilfeller hver deg.

Vi er kommet i gang med litt lengre sykkelturer, ikke bare gli sakte rundt i Nea Chora og den Venetianske havnen, og benet til Linda er så bra nå at vi også går en del. Ellers har nå hatt noen rolige dager med mye hjemmetid, deilig med ett hjem som er blitt vårt. Blir mer matlaging hjemme og turer for kaffe og te i nærområdet. Men det vil nok bli noen raske løsninger også med middag på restaurant. Har jo sa mange gode venner som vi må treffe en gang iblant. 

Her kommer det til å bli lagd mye god mat fremover 🙂

I går hadde jeg en tur til dyrlegen sammen med vår gode venn Nicola og noen av hennes katter. Alltid hyggelig å kunne hjelpe til.

Mini lockdown er over

I går var det igjen vært tillat med musikk på utesteder og åpningstid kl 01 er fjernet. Dette er selvfølgelig en stor sak her på Kreta nå, men media og folk flest er opptatt av Mikis Theodorakis bortgang. Han ble 96 år, og de fleste, som har noen år på ryggen, vil huske Mikis Theodorakis fra 60-70 tallet da han var en av frontfigurene i kampen mot juntaen i Hellas. Og ikke minst fimlen Zorba the Greek hvor Mikis Theodorakis har laget musikken og en av de mest kjente scenene er med Anthony Quinn som er spilt inn på stranden i Stavros rett utenfor Chania.

Fredag 3. september blir en merkedag i 2021, det var lov med musikk på restaurantene og det var tillat å være ute etter 01. Vi benyttes oss av dette og hadde en fin kveld. Men da vi snublet oss hjemover ikke alt for lenge etter 01, så skal de sies at det så ut som portforbudet fremdeles eksisterte. Siden dette var premieren, og ting går tilbake til normalen fra tidligere år, så vil nok de fleste i restaurantbransjen få lengre arbeidsdager.

I går spiste vi herlig sjømat på 50/50 Mezedopolio i havnen i Nea Chora før vi syklet til den Venetianske havnen for å treffe våre gode venner på Avalon Rock Pub Chania.

Jeg har hatt “fornøyelsen” av å montere flatpakkede møbler i 3 dager men er kommet igjennom og leiligheten begynner å ligne et hjem der siviliserte mennesker bor.

Blitt noen unbrakonøkler av alle flatpakkene!!!
Jobbes hos andre i gata vær også!!
Flott utsikt til fjellene fra leiligheten vår 🙂
Engletrompeten stortrives her på ny veranda

Og for de som lurer på det, temperaturen ligger sånn mellom 25 og 30 grader, litt kjøligere på natten som mottas med takk. De siste dagene har det vært litt mye vind men ser ut til å få en roligere periode fremover og gode muligheter til å nyte badelivet.

Kalo Mina :-)

Kalo mina alle sammen. Nå er september her 🙂

I skrivende stund jobber John Erik på spreng med å montere møblene vi hadde bestilt hos Jysk. Må bare si at det er super service på Jysk her i Chania…så tommel opp til dem 🙂

John Erik hadde noen heisturer;-)

Vi har nå vært noen ganger på Jysk, og utrolig nok har vi bestandig vært litt sultne etter all shoppingen…hihihhi…. rett over kiosken i enden av parkeringen ligger det et lite “gatekjøkken”. Der har vi nå spist ett par ganger. Rask, god og rimelig mat. Vi har bestilt fra den delen av menyen som ikke er gyros og lignende. Men fra den delen som er kasseroller osv…smaker supert!!

Det er så deilig å se leiligheten ta form…og at det blir mer og mer et hjem. Vi stortrives og husvertene er fantastiske. John Erik var oppe og betalte leien i dag morges….og ned kom han igjen med hjemmelaget vin og en herlig klase med druer 🙂 Det føles utrolig hyggelig 🙂 

Nabolaget vårt er virkelig et levende område. Her er det barnelatter (og skrik), folk som skravler i gata og fra balkongene. Musikk, latter og krangling!! Folk kommer og går og parkerer …hihi…lukeparkering er et must å mestre 😉 

Samtidig har vi bare noen få hundre meter ned til sjøen, en kjapp sykkeltur til gamlebyen. Vi kan jo ikke be om mer.

Bilder fra Colombo kitchen bar…vår favorittrestaurant i gamlebyen:

Nå gleder vi oss til alle møbler er oppe, og ting blir ryddet og plassert. Da kan vi konsentrere oss på å tilbringe dagene ute på sykkel, gå og kjøreturer…Da blir nok blogginnholdet litt mer “spennende” også 😉

Her noen bilderfra Avalon på havna…..herlig sted å henge litt…

 

John Erik serverte schnitzel en kveld…

Nei, nå logger jeg av…ønsker alle en fortsatt god dag, kveld og natt videre:-)