Happy New Year

Kretahalvorsen wish all of you a very Happy New Year with a lot of fun……with good food and funny drinks.

Vi gjør oss klar for en feiring i rolige former i heimen, bare oss to, med god mat og litt boblevann. Det blir ingen raketter fra oss, men siden det faktisk for en gangs skyld, ser ut som det skal være klart vær i denne dagen, så håper vi å se et og annet fyrverkeri.

Så fra oss til dere, et riktig Godt Nytt År  og ta vare på dere selv.

Hilsen Linda og John Erik

Vi gleder oss til et nytt år hvor vi kan samle nye opplevelser på Kreta…..
Dette er et morsomt minne….fra Polen 😉

Gratulerer med dagen Linda

I dag, dagen før dagen som ikke er en gunstig dag for en bursdagsfeiring, har min kjære bursdag. Dagen vil bli markert, som det oftest har skjedd, i rolige former siden denne dagen er litt vrien å få til et party på. Veldig ofte har vi kun vært oss to, så også i dag, og siden Linda ikke er i form til en middag ute, må Halvorsen diske opp med noe fristende.

Vi har ofte feiret både bursdag og nytt år i utlandet, ofte i Polen eller Tsjekkia. Vi så på denne muligheten i år også, men slo det fra oss, noe som jo var bra, siden Linda fremdeles sliter med forkjølelse.

Gratulerer med dagen Linda, hilsen kjæresten din.

Vår jul

Naboen vår som stadig kommer en tur innom, bare hyggelig.

Så sitter vi her da, inne og fyrer i ovnen og ser ut på været, som det er en del av…..i ulike varianter denne julen!! Vår julefeiring har vært av det særdeles rolige slaget, nesten ikke vært på utsiden av døren, og kun besøk av nabokatten. John Erik var en kjapp tur over til naboen for å låne litt mel på 1. dagen, i regn som frøs til is og skapte rene skøytebanen. Den korte spaserturen, på slitte crocs, førte til et rundkast med skrubbsår på kneet…… og en stuet stortå som resultat. Etter dette rundkastet var det enda mindre lyst til å gå utendørs.

Vi trives på kjøkkenet og holder hverandre med selskap når vi lager mat.

Linda sin julefeiring har vært, og er, ganske preget av feber, og er det ennå, noe som medfører laaange morgener, som igjen har ført til at John Erik har fått fulgt med på VM i hurtig sjakk. Ut over dagene har vi ruslet rundt i joggebukse og pysjamas, laget oss noe god mat, og sett ganske mange filmer på TV. En rolig jul for oss i vår tosomhet, heldig at vi trives så godt i lag, og har evnen til å underholde oss i julen, uten å ha masse folk å forholde oss til…… og med de kjøreforholdene denne julen har vært i besittelse av, har vi vært glade for å ikke behøve å kjøre noe sted.

Det har blitt litt TV titting i julen … og det blir sikkert mer.
Halvorsen med denne julens standardbekledning … med vrengte lommer som også er standard for ham.

I ettermiddag måtte John Erik trosse dårlige kjøreforhold….. og ta en kjapp tur til sentrum for å kjøpe medisiner for Linda, og ett par flasker med bobler. Linda har bursdag på fredag…. og så er det nyttårsaften på lørdag, da må vi jo ha noe boblevann i hus. Det blir nok nyttårsfeiring i rolige former, akkurat som julefeiringen vår, men nå er vi i hvert fall forberedt og har det vi trenger;.)

Dagens poltur ga litt mer påfyll enn bare bobler.

Side det bare har vært oss to denne julen har vi valgt en del utradisjonelle menyer denne julen, men det har smakt godt og er jo noen favoritter vi savner på Kreta. Vi har ennå ikke laget en “ordentlig” middag men det ligger lutefisk og venter i kjøleskapet, også et savn så kanskje i morgen. Her kommer noen bilder av vår julemat.

Et etterlengtet måltid med rakfisk.
Har også laget en pizza i julen med pepperoni. Pepperoni er heller ikke så enkelt å få tak i på Kreta.
Det nærmeste vi kom julemiddag var medisterkaker som ble stekt sent på julaften og rosenkål og bacon stekt med fløte.
Skikkelig karbonade med speilegg en kveld.
Det var meningen å lage gambas en av dagene, men feilkjøp av reker, de skulle vært rå og ikke kokte. Sånt kan jo skje så da ble det spicy reker i kokossaus.
Linda har laget surdeigs grytebrød med mye godt i.
John Erik fant noe frosne blåbær, som ble kokt til syltetøy, og brukes på frokost yoghurt.

Merry Christmas

Nissen John Erik ønsker alle God Jul …

Kretahalvorsen ønsker alle våre lesere en riktig God Jul og en fredfull julefeiring. Vi har, som dere sikkert vet, ikke vært i Chania på de siste to uker….. og det vil nok gå en tid til før vi er tilbake. Men vi har det fint i Sandefjord også, selv om det er litt kaldt her, men vi lengter ned igjen……

… også isdronningen Linda ønsker God Jul til dere alle.

Som en riktig juletradisjon pyntet vi vårt juletre i går, på lille juleaften, og som alltid … det ble vakkert. Vi har hatt dette treet i over ti år nå … og det har ikke mistet en barnål enda … kanskje ikke så rart da det er laget av skallet til kokosnøtter!! Men dette vakre, litt spesielle lille juletre, passer perfekt inn i vår litt egenartede verden. Vi startet vår egen julefeiring også i går … nå er det julemat for fulle mugger. Lillejulaftens meny var røket laks og ål med eggerøre … pluss litt til……. som akevitt for eksempel 😉

Vårt kjære juletre før det er blitt kledd opp.
Vakkert og stilig … og finere enn et fotografi kan vise.
Nærbilde av den detaljen som sees under juletreet … nissen gikk på en smell her….

Vi deler dette innlegget på alle de facebook sider vi vanligvis legger ut på……når vi surrer rundt på oppdagelses ferder på Kreta…… fordi vi ønsker å si: “Riktig God Jul”!!!!  til alle dere som er innom vår blogg. Vi blogger fremdeles jevnlig, og hvis du ønsker å følge oss….selv om vi  ikke ikke er på Kreta for tiden…..så er det facebookgruppa ” Kretahalvorsen” som gjelder.

Her på kjøkkenet har vi startet vår julefeiring, koselig ved et julepyntet vindu.
Røkelaks, eggerøre og potetsalat på plass på bordet mens ålen var i ferd med å gå ut av sitt gode skinn i bakgrunn.

 

 

Null julestress

Naboen vår føler seg vel hjemme hos oss.

Det nærmer seg jul og stressnivået her i heimen er rimelig lavt. Julen kommer uansett hvor mye man kaver, og vi to er ingen shoppere som elsker å tilbringe timesvis på ett kjøpesenter, egentlig skyr vi kjøpesentre. Linda er blitt mye bedre, men fortsatt hostekuler som vil skremme de fleste, og det er jo også en grunn til å ikke besøke steder som er “mett” av folk, så denne julen er det John Erik som har måttet stå for alle innkjøp. Men før det var mulig å gjøre noe handling…… måtte Astri skos om, som det heter på hestespråket. Vinterdekkene er nå kommet på, og ekvipasjen er ofte ute og sklir på isete veier…… for å skaffe tilveie det vi har behov for, og her i huset var det ganske tomt når vi kom fra Kreta…..!!!

Litt jobb i garasjen …
… for bedre å takle dette føret.

Vi har også fått pyntet bittelitt til jul …..selv om sjefspynteren har vært nede for telling. Vi har noen fine stjerner til vinduene våre, men vi har i år prioritert å bare henge en i kjøkkenvinduet vårt, trolig der vi kommer til å tilbringe mye tid i julen….. med å lage mat sammen, og nyte fred og ro. Linda elsker førjulstiden og advent…..og i år har den jo vært på to, eller tre steder, og  vi var jo ikke i Sandefjord før rett foran 4. søndag i advent. I og med Linda sin helsetilstand….. gikk jo den helgen ganske stille i dørene. Vi får se hva det blir til når vi er enda nærmere jul……

Vårt kjøkkenvindu.
Linda har fikset spisebordet.
Og dette lyset opplever sin tredje jul … det blir vel muligens dens siste.

Det er en liten spesialbutikk her i Sandefjord hvor vi, eller John Erik, har handlet inn “julepresanger” til oss. Det Gamle Røgeri, et sted hvor det selges masse kvalitetsprodukter fra ulike småprodusenter, og mye de lager selv. Disse varene er ikke så enkle å finne hos kjedebutikkene. Vi elsker denne butikken, men det koster, noe vi synes vi fortjener til jul. John Erik har virkelig svart belte i shopping når han boltrer seg i denne butikken, kanskje greit vi ikke har så lett tilgang….

Her er det mye godsaker …
… som koster flesk, vår julepresang.

Etter flere dager kom endelig vår nabo på besøk, hun pleier å komme veldig fort, men snødybden har nok hemmet henne. Nå som mildværet har satt inn, så har snøen sunket sammen, i skrivende stund 5 varme, stod hun plutselig å kikket inn verandadøren. Selv om vi har vært lenge borte, oppfører hun seg som hun var hos oss i går. Så vi kan mangle mye når vi kommer hjem, men kattemat må være i huset. For det er rett inn, ut på kjøkkenet der matskålen skal stå, og da må det være mat, og her nytter det ikke med reker eller slike ting, kun tørrfor som gjelder der i gården!!!!!

Dette er litt av ei dronning, temmelig sær og bestemt. Alt skal være på hennes premisser, hvis ikke får du klar beskjed.
Hun er søt da

Linda er heldigvis i litt bedre form og har forlatt sitt lune rede i andre etasje, og inntatt sin faste posisjon i sofaen med perfekt utsyn mot vårt tv apparat. Så vi fyrer med ved, som John Erik også må ut å bunkre, og ser på film og serier. I går greide vi fire bolker med Beck før vi avsluttet med en katastrofe film, sånn går nå timene fort…… og det er greit å ikke ha noen plan neste dag…….!!!!!

Sånn går da kveldene

 

Ned for telling

Winter wonder land … det er jo vakkert da.

Da har vi kommet oss gjennom vår første vinterhelg i Sandefjord….. etter maaaange varme dager på Kreta. Kontrasten var stor, enda vi “varmet” opp i en forholdsvis kjølig dansk hovedstad. Minus 12 grader da vi ankom på Torp flyplass torsdags kveld, men gjennom helgen har temperaturen steget jevnt og trutt…… og er nå på plussiden. Snøen lavet ned en stund, og vi følte at vi hadde snødd inne, men nå går det mot regn……. og kanskje det blir såpass t det blir mulig å komme seg ut med Astrid. Astrid er vår gamle Opel Astra, som dessverre står på sommerdekk……. som det ikke er så fristende å legge dra ut i bakkene der vi bor, men hun startet som et skudd.

Vi er snødd inne på lørdags morgenen, venter på brøytebil, som ikke kom før natt til søndag. Da var det greit å ha det man trengte i hus.
Og ikke skal vi ut i hagen heller.

Fikk låne bil av vår nabo for å komme på butikken, slik at det ble noe mat her i huset denne helgen. Det røyk på noen kroner i denne handelen kan du si, når du så og si mangler alt med holdbarhetsstempel, så blir det litt handling, og dyrt var det også!!!!! Det er jo noen ting man savner som du ikke får på Kreta, som norske kokte reker og krabbeskjell. Dette var på butikken, og kunne ikke la være å kjøpe, vi så frem til ett skikkelig kosemåltid med havets delikatesser.

Bilen til naboen som jeg lånte dagen før dette snøfallet.

Det skulle kjapt vise seg at slik kosemat med reker og krabbe ikke ble aktuelt, Linda gikk ned for telling, og har stort sett vært sengeliggende hele helgen. Kosematen ble da godt brød med Jarlsbergost, det smakte det også. Så reker og krabbe fikk vente til neste dag, og endte opp med å bli en fantastisk skalldyrsuppe.

Rekene som ble råvarer til suppe …
… sammen med disse to.
John Erik kledde av alle sammen og kokte kraft på “klærne”
Kokte også en kraftig buljong på masse ulike grønnsaker.
Det ferdige resultatet med reker og krabbekjøtt…… ferskt bondebrød med meierismør ved siden. Smakte fortreffelig.

Det er ikke mange dagene igjen til julaften nå. Her er ting som sagt helt ute av vater 😉

Foreløpig ligger pynteansvarlig ( Linda) i senga med denne utsikten…..og gjør ikke mer nytte for seg enn at hun sørger for at John Erik får jevn trim opp trappen……… med frakt av forskjellig næring etc
Diverse julepynt ligger ulike steder rundt i huset…….som det har gjort siden 2020…… Spennende å se om det får enda et hvileår?
Det eneste som er på plass er årets akevitt……spørsmålet er om John Erik må skåle med disse 2 alene rundt bordet på julekvelden…hahahah

Selv om ingenting er i rute….så kan vi være helt sikre på at julekvelden….Ja, den kommer……uansett!! Fortsettelse følger…………….

Fremme i kulden

Farvel København

Da kom vi oss frem til kulden i Sandefjord da torsdagen vippet over til fredag. Termometeret viste minus 12 grader og da var det greit å ha hatt noen dager i rundt null i København for akklimatisering. Vi savner allerede været og klima på Kreta……..når vi ser at det 25 grader i Chania. Men heldigvis har vi en god nabo som hadde fyrt opp i ovnen vår, så vi kom til leiligheten var den ferdig oppvarmet. 

Det var godt å komme inn og se denne kameraten jobbe for fullt.
Og slik så det ut i dag tidlig … og alt for mange minusgrader.

Det ble en lang dag på vei mot Sandefjord, siden flyet ikke skulle ta av før i titiden. Vi vandret ut av hotellet litt før klokken tolv, og begynte å jakte på et sted for frokost, som det heter her, men var vel ikke alt for optimistiske når det gjaldt å få plass på et godt gammeldags dansk spisested, har jo erfart at alt er bortbestilt i disse tider. Ikke annet å gjøre en å forsøke seg, og vi gikk mot Fridas, en restaurant etter våre ganer….. som ligger kun kort avstand fra hotellet der vi bodde.

Det var her vi håpet på å få plass … og det gikk jo bra.
Det hadde kommet litt snø i løpet av natten.
Tycho Brahe Planetarium rett over for Fridas, hit kom vi ikke selv om vi hadde tenkt å få det til.

Vi mønstret opp utenfor Fridas uten store forhåpninger, John Erik gikk inn for å sjekke, og jammen fikk vi et bord. Men det skal sies at det aller meste var bortbestilt, og ferdig dekket. Det var litt flaks for oss at vi var tidlig ute, faktisk fem minutter før de skulle åpne, for det strømmet stadig inn folk som ville ha plass for å spise. På denne hyggelige plassen med hyggelige ansatte, eller tjenere som de kalles her, ble det ble noen høye smørbrød, som det kalles, og noen fornuftige snaps, aldri en dansk frokost uten snaps.

John Erik studerer menyen … og som det synes, så ventes det mange gjester.
Må jo spise noen klassikere, her stekt flyndre …
… og røkelaks, favoritter hos Linda.
Det ble sild, som vanlig på John Erik, og skikkelig godt fett på brødet …
… det ble også gammel ost med rom, var litt skeptisk til denne siden han kjenner godt til gammelost fra Norge. Men denne her var noe annet enn den norske varianten,  og utrolig god. Til alle våre smørbrød ble det servert ulike snaps som passet til … og i fornuftig størrelse.
Og vi ble under hele måltidet passet på av disse søte nisser.
Det koster å være kar … men det var verdt hver krone.

Etter noen timer på Fridas var det igjen ut i vinterværet i København på jakt etter en god gammel brun bule, som det er en del av i denne byen, og noen har faktisk røyking innendørs også. John Erik hadde jobbet litt på google maps underveis i vårt måltid, og funnet den perfekte bula, Spunk, kort å gå fra Fridas og kort vei til sentralbanestasjonen. Her slo vi i hjel tiden med litt snaps og øl, røyk uten å fryse ræva av oss, mens mange artige gjester kom og gikk.

Ikke dagligdags for en nordmann å se et slikt plassert på bordet inne på en pub.
Halvorsen nyter en røyk inne i varmen.
Denne her var knallgod.

På sentralbanestasjon ble det litt kommers, toget vi skulle ta var forsinket, og så plutselig kansellert og nytt tog, på en annen perrong. Da ble det mange mennesker som måtte opp en etasje, og ned igjen for å komme til riktig tog, men det løste seg og straks var vi på flyplassen. Etter litt tid i en lang køorm i sikkerheten, var vi inne i varmen igjen, i god tid til flyet hadde avgang. Nå var det å finne røykearealet og lete opp en plass å spise, og dette oppnås rett ved siden av hverandre, ble litt surring med feilgåing i starten, men vi hentet oss inn. Vi satte oss på Cocks & Cows og spiste burgers, i Sandefjord er jo kjøleskapet tomt, så å komme dit på sultne mager er vel ikke akkurat ett sjakktrekk.

Realt stor juletre inne på sentralbanestasjon.
Vi hadde god plass på toget.
En halvspist burger fra stedets julemeny, skinkestek med rødkål, toppet med baconcrisp og brun saus, dette var godt.

Siste etappen på vår reise fra Chania gikk problemfritt på et ganske fult fly og vi fikk møte norsk snø i, etter vårt syn, alt for mange kuldegrader. Nå var det bare å komme seg i en taxi og hjem til vårt oppvarmede hjem, takk kjære nabo. Nå er det bare å gyve løs på de utfordringer som er der når du har vært lenge borte, starter bilen eller er det tomt for strøm….?????? og har den vinterdekk på … husker ikke, skaffe ved som er noe enklere hvis bilen starter … og ikke minst … få noe mat i huset.

Ute og vandrer på flyplassen.
Da vi var kommet oss ned i sofaen måtte årets juleakevitt testes.

 

Julebord

Kveldens arena

Kretahalvorsen har sammen med alle sine engasjerte medarbeidere i dag avholdt julebord, altså både Linda og John Erik, var tilstede. Årets julebord, som faktisk på grunn av pandemien er selskapets første, ble arrangert på Københavner Cafeen i særdeles hyggelige atmosfære.

Halvorsen studerer menyen …
… og valget ble enkelt, Københavner Cafeens store julebord.
Her har de plassert noe reisverk som vi etter litt innså … var veldig fornuftig.

Det var god stemning under hele seansen og det startet fra første øyeblikk….. da vi ble spurt om vi ville ha en to centiliters snaps eller en “fornuftig en”. Uten helt å være klar over hva en “fornuftig en” var, gikk vi for denne. Da ble et romslig snapsglass fylt helt opp til det rant over, og det var fornuftig, ikke mer ubrukt plass igjen i snapsglasset 😉 Litt vanskelig å drikke av til å begynne med … men det er jo allerede akevitt på bordet, så det var bare å gjøre det beste ut ev det.

Akevitten er fylt til randen … og vel så det.
Betryggende

Kretahalvorsen bestilte en klassisk julemeny der det kostet nesten 600 danske kroner per person, det er jo  viktig å koste på litt, når man skal ha en virkelig firmafest for de viktigste medarbeiderne. Menyen var delt inn i tre bolker og den første var sild. Her sliter Linda ganske kraftig, men det gjør ingen ting…….. John Erik elsker sild og er sitt ansvar bevist, og fortærer all sild på den enkleste måte.

Sild og smør og fett til brødet. Fettet er utrolig godt på det brune brødet sammen med sild.

Neste bolk på menyen er sjømat. Sild er vel også sjømat ……… men blir avgjort sett på som egen spesialitet, noe John Erik er enig i. Vel, vi ble servert mange fine delikate retter med gode smaker. Det var bare ormen som Linda kaller den, eller røyket ål……. som John Erik måtte håndtere på egen hånd, men han elsker den jo … så alt løser seg … tomme fat igjen!!!!!!

Pent utvalg med litt fra havet.
Føles litt merkelig med dette platået mellom oss … men det fungerte. Skal sies at det ble strødd litt eggerøre fra øverste etasje, den var ikke helt samarbeidsvillig når den skulle ned på tallerkenen.

Siste bolken bestod av kjøttretter, og her var det enkelt ting som skilte seg særdeles ut, men alt var himla godt……. selv om vi på dette tidspunktet begynte å bli litt forsynte. Vi tømte denne runden også og det var fordi dette smakte så fantastisk!!!!!! Vil spesielt fremheve deres medisterkaker og medisterpølse, disse to var litt utenom det vanlige.

Her var alt veldig godt, men det begynte å røyne på når det gjaldt å få i oss alt dette. Men med iherdig innsats så ble det så og si tomt.

Det hele ble avsluttet med en fantastisk riskrem, med mandler og kirsebærsaus. Det er jo ikke mulig å nyte en god dessert uten kaffe, så dette kom jo selvfølgelig på plass … og en brandy i tillegg. Dette ble jo ikke en billig seanse, men man må jo ofre noe på seg selv i ungdommen … og ingen ser oss i fingrene…….. når det gjelder hvordan vi forvalter penger i vårt system … vi er enerådende!!!!!!!

Fantastisk riskrem som en søt avslutning.
Det ble ingen billig fornøyelse … men var vel verdt hver krone.
Vinduet på Københavner Cafèen.

 

 

Jul i byen

Litt av julepynten i taket på Centralhjørnet.

Da har vi kommet oss gjennom enda en kald dag her i København…… uten å spore noen frostskader. Dagen i dag skal faktisk, i følge yr.no, ha kun plussgrader, men vil nok ikke gjøre noe særlig forskjell på følelsen av kulde, det blåser litt mer.

Litt lett å gå på en mine, noe vi har gjort her. Havnet på en vegetarisk restaurant på vår jakt etter litt lunsj. Ble bare en kopp kaffe før vi søkte videre, men hadde ok selskap der i hvert fall 😉
Var også en tur innom H.C.Andersens Julemarked.

Gårsdagen gikk stort sett ut på å finne et sted å spise litt dansk mat, og det var ikke enkelt. Nå i juletiden er alle de steder som er kjent for god gammeldags dansk mat, stort sett helt fulle, men på Cafe Gammeltorv klarte de å lure oss ned på et bord en times tid, og endelig noen gode danske smørbrød.

John Erik hadde røkt ål med lun eggerøre ….
… og favoritten til Linda, lun leverpostei med bacon.
Og aldri en dansk frokost, som de kaller lunsjen, uten øl og snaps.

Nå hadde vi jo innsett at bestilling var det som måtte til på disse stedene……. så for i dag har vi klart å finne oss et sted, vi er jo tydeligvis alt for sent ute, så de fleste er allerede fullbooket. Men på alle pubene her i byen er det plass, selv om det er stinn brakke, og på vår vei fant vi også et sted med røyking innendørs…….. som ikke er så veldig utbrett her lenger. Vi havnet på Centralhjørnet, en brun gay pub, med utrolig mye julepynt. Her ble vi værende en stund, ikke bare fordi vi kunne røyke inne, men det var et veldig hyggelig sted. Topp service og servering!

Hyggelig sted som skryter litt ev seg selv.
Gitt en av drinkene nytt navn.
Mye humør og ironi på denne plassen.

På vår vei tilbake mot hotellet, fant vi faktisk et sted der vi fikk plass for å spise middag litt senere på kvelden. Det var såpass med tid før middag at det ble en tur på rommet for litt velvære. Stedet vi skulle spise på, Axelborg Bodega, ligger bare noen minutters gange fra hotellet vårt. Dette stedet minner mer om en brun pub enn et spisested, men mat blir servert i mengder, og stedet var helt fult.

Opp ned juletreet hang der fremdeles mellom vakre lysekroner.
Aldri en tur til Danmark uten å spise flyndre …
… det samme gjelder for stekt flesk.
Og til forrett, en gammel klassiker, rekecocktail.
Er noen år siden han her satt ved dette bordet på Axelborg Bodega.

Da vi var ferdige på Axelborg Bodega ruslet vi en runde for å se på pubene i området der, på rekke og rad, Engelsk, Skotsk og Irske puber i ulike varianter….. og størrelser. Vi lot de hippeste, med de yngste gjestene, og de kraftigste dørvaktene, være …….og valgte heller noen steder uten dørvakter, virket mye tryggere. Da ble det litt tid på et par steder her, før vi gikk mot hotellet for å lade til neste dag.

Var en tur her på hjemveien, The Scottish Pub, hvor tydeligvis Tuborg står for julepynten.
Han skapningen her stod for live musikken, prøvde å lage litt liv, men imponerte ikke.
Siste stopp i lysløypa ble på The Shamrock Inn, liker oss her og ganske nær hotellet.

 

 

 

Det er deilig å være norsk i Danmark ;-)

Nå reiser vi fra Chania … blir et savn.

Da er vi ankommet København, og det var et lite kuldesjokk for oss, 25 graders forskjell merkes. Vi dro fra Chania i over 20 varme, og etter en flytur i ett alt for varmt fly, merkes minus 4 grader godt på kroppen……. når du står på utsiden av terminalen på Kastrup!! Etter litt kaving på billettautomatene. fikk omsider kjøpt billetter til toget inn til sentrum, for igjen lete litt for å finne hotellet.

Vi sier som Erik Bye … “vi går om bord”
Det var langt å gå på Kastrup, tror nesten ikke det var mulig å lande flyet lenger bort på terminalen.
Vår første riktige møte med dansk vinterkulde var på perrongen for å ta toget til sentrum.
Kuldesjokk

Vi var litt desorienterte da vi kom opp av bakken, fra toget, før vi fant ut hvilken retning hotellet skulle ligge. Etter en rimelig kald gåtur på omtrent ett kvarter, fant vi Imperial Hotel, og kunne komme oss inn i varmen……. og opp på rommet som var bestilt.

Det var da vi kom ut av sentralstasjon og så dette, vi forstod at vi var på feil side.
God plass å boltre oss på …
… og stor fin seng som var fantatisk god å sove i …
… og har faktisk hvert vårt baderom. Vi har jo bare en tube med tannkrem ……så den vandrer litt att og frem mellom bad en og bad to.

Etter å ha fått varmet oss på rommet med litt kaffe, måtte vi jo ut og gjøre oss litt kjent i nærområdet vårt her i København, og vi trengte jo noe mat også. At det er mye å velge i, var vi jo klar over, og hadde på forhånd sett oss ut noen steder å spise, men en ting fant vi ut, veldig mange har stengt på mandagen.

Mye julepynt og lys i byen.
Våre første snaps ble på Dinas Kafe.
Stilige bilder inne på Dinas Kafe

Etter å ha ruslet litt rundt, tatt litt øl og snaps, havnet vi på Hard Rock Cafe, ikke akkurat hva vi hadde tenkt….. men fikk oss litt burgers og god musikk. Etter en arbeidsdag på fly, og flyplasser, var jo disse burgerne nesten å regne som kulinarisk nytelse…… etter det vi tidligere på dagen hadde fått ned i magen.

En del folk på Hard Rock Cafe.
Burgerne var greie men bar litt preg av masseproduksjon.
Denne forretten med reker var egentlig høydaren i måltidet vårt.

Det ble litt ørkenvandring på litt glatte gater, mellom flere vannhull, før vi bestemte oss for å tusle tilbake til hotellet, for å lade litt på kroppen. Vi er jo vant med å kunne handle hva som helst i nabolaget til langt ut i natten, og er jo sånn sett litt bortskjemte, og ikke alltid berett på hva vi trenger, her har vi, rett nære hotellet, kun en SevenEleven, med et langt smalere utvalg en vi er vant med, men den er åpen, kanskje hele natten igjennom…….

John Erik i baren og handler på vår siste “pit stop” på Axelborg Bodega …
… og her var det også juletre … men det hang opp ned i taket, kult.