Mandag og en ny uke har begynt

John Erik slapper av 🙂

Ja, da er vi inne i en ny uke her på Kreta. Vi ligger på hver vår solseng i hagen. Det er strålende sol, men ganske god vind! I dag har vi hatt oss en bedre frokost på “Faros” i Kato Stalos. George, som eier stedet, åpnet baren og strandrestauranten sin på fredag, og venter de første hotellgjestene sine 4.juli 🙂 Det er vårt favorittsted ved vannkanten i Kato Stalos. Vi har bare bodd der en gang, men har brukt å reise dit for å spise, slappe av og bade. Dessuten har vi utallige timer fremme ved veien hvor han har en koselig og livlig bar! 

George og Sofia 🙂

Vi har hatt en koselig helg. Den startet med at vi ble invitert i bursdagsfest til noen venner av Leo fredag kveld. Det ble hyggelig med god mat, godt i glasset og sang og dans. Vi var mette, glade og fornøyde da vi kom hjem til Olivia sent på kveld.

God stemning på bursdagsfeiring!

Lørdag brukte vi hele dagen på “Faros”. Det var vindstille og fint, så vi badet masse. Vannet er enda ikke så varmt, men godt og friskt. Vi var de eneste gjestene denne dagen. Ble riktig luksus med en hel strandrestaurant, strand og to på jobb som ytte god service 😉 Etter en hel dag i sol og vann……litt lek og kos med Olivia på tidlig kveld, var vi så slitne at vi tok en tur ned til Kato Daratso for middag.

George er kar for å servere med ansiktsbeskyttelse

Søndag morgen vekket Olivia oss som vanlig veeeeeeeeldig tidlig!! Koset oss her hjemme på morgenen, før vi tok turen til “Faros” for et bad og en frappe. Da vi ankom i 11 tiden var strandsengene allerede opptatt!!! Søndag er jo grekernes  utfartsdag, og mange hadde tatt turen hit. Det kunne nesten se ut som en helt vanlig sommerdag med Sofia og George løpende  frem og tilbake med mat og drikke til gjestene på stranda.

Koset oss med herlig mat!
Nydelig dag på stranda!

Søndag var det også farsdag her og vi var invitert til å feire på Therino med Leo og hans venner og familie. Det var helgrillet lam, godt i glasset, dans og sang! Veldig koselig……men, tror nok alle skulle ønske seg at restauranten var åpen og det ikke var tid til slikt….. 

Stille strand…..

Som dere skjønner har vi hyggelige dager på tross av det triste bakteppet….               De fleste av “våre” her nede jobber på et eller annet vis med turister, og hele deres livsgrunnlag er basert på dette. Det preger naturlig  nok de fleste ganske kraftig, og dermed også oss. Selv om vi har det koselig, så ligger dette hele tiden og murrer.

Flotte hagen “vår”

Vi bor jo fremdeles i det huset vi låner av Leo….og den eneste grunnen til at vi fremdeles kan være her er jo fordi  “avbestillingene renner inn”. Dette flotte stedet var fullbooket fra tidlig mai til ut oktober!! Det sier seg jo selv at det er enorme inntekter som er tapt….og han er ikke den eneste!!

Blomstrer så fint!!

Vi skulle jo forlengst bodd i en egen leilighet, men som han sier…dere kan jo bare bo der så lenge….det er jo tomt uansett….. Så klipper vi litt gress og passer på her for han da 😉

Fremdeles ser vi at det er en ganske “amper” tone på sosiale medier. Det er så leit syns vi. Det er to leire, den ene leiren vil reise så fort som mulig, og den andre syns det er uansvarlig, forkastelig og egoistisk . Til tider er ordvekslingen brutal….. og vi skulle så ønske at alle dempet seg. 

Prøv å være overbærende…..vi kommer alle fra så ulikt sted…. og har ulike følelser rundt situasjonen. Og uansett hva vi måtte mene, så tar alle egne valg….og alle er voksne som selv må ta egne vurderinger.

Greske myndigheter har nå gitt klarsignal for turisme fra veldig mange land. Mange land har lettet på reiserestriksjonene sine…..Norge har pr. i dag ikke lettet sine i forhold til Kreta….men, det er lov til å reise, det vil også gå fly….. Så da blir det opptil folk selv å vurdere…. Uten at noen setter seg til doms….

Olivia øver på reiseburet sitt….

Her på Kreta er det også ulike meninger i forhold til de åpningene som nå skjer. Og det er klart endel her også som er skeptisk til økt reising. Men, så er det det da….at dette vil nå skje!!!

DERFOR MÅ ALLE TA ANSVAR!!! Følg restriksjoner og regler….. Dere som måtte    komme er sårt tiltrengt….. Men, vit at alle krysser fingrene for at dere respekterer           de regler som er her. Dere vil ikke få klemmer, men gode ord og varme smil. Dere må forholde dere til avstandsregler, ansatte med masker, hansker og opptrening i å drive på en så sikker som mulig måte!

Det er påbudt med masker i taxi og buss. Det er også restriksjoner på hvor mange som kan ta taxi sammen. Og husk at her er dette ikke oppfordringer, men du blir bøtelagt ved brudd….

Det er forskrifter på hvor mange som kan være i en butikk på samme tid. I vår lille kiosk i Galatas er det kun lov med en kunde av gangen…

Allikevel, dette er ikke vanskelig å følge…..og uansett tror vi at dette blir den nye virkeligheten i lang tid fremover…..så det er noe vi må lære oss å leve med…..

Så sett dere inn i de regler som gjelder.

Her i vårt område har det nesten ikke vært smitte, og det er nok mye takket være de tiltak som raskt ble innført. De har vært strenge og omfattende, og sånn kan jo ikke verden fortsette  og være. På et eller annet tidspunkt må vi alle lære oss å leve i den nye hverdagen.

Tryggest  i kleskurven 😉

Hvis ikke vi klarer det vil det få helt vanvittige konsekvenser for en mengde mennesker. Livsgrunnlaget til ufattelig mange vil bli radert. Så det er jo på en måte nå testen på hvor dugnadsvillige vi er starter. Klarer vi å forholde oss til den nye  virkeligheten? Vil de av oss med små symptomer på luftveisplager klare å holde oss hjemme? Skjønner vi at det er viktig med avstand? Vasker vi hender grundig? Osv. osv…..

Nyter…..

Nei, dette ble mye alvor…..Så slutter av bloggen i dag med noe helt annet 😉 Vi ble såååå stolte i dag da Olivia tok sin første mus!!!! Er det mulig???? Vi fremsto som sprekkeferdige foreldre her…hihi…applauderte som gale!!!

!!!!!!

 

 

Nok en uke er snart over :-)

Vår favoritt i Nea Hora 🙂 

 

Det er fredag formiddag og vi skal snart inn til Chania for noen nødvendige ærend. Så deilig med  bilen. Før var veien litt lang 😉 Nå er det bare å hoppe inn i bilen og suse avsted!!

Dagene går i sin vante gang her for oss. Livet med Olivia har også begynt å få en viss daglig rutine….som er styrt av henne…hihihi 😉

Hun blir mer og mer modig, nysgjerrig og virker som ei glad liten jente….Og også veldig bestemt….Når hun syns det er morgen, ja da er det morgen…og hun setter alle krefter inn på å forstyrre oss i sengen….helt til vi står opp!! Kremt…ja, hun har fått plass i sengen med oss 😉

Skjønne Olivia

Hun liker nok ikke at vi reiser fra henne på dagen, men er utrolig lykkelig når vi kommer hjem. Hun kommer løpende mot oss, setter seg foran beina våre og vil taes opp for litt kos…smelt….

Vi farter endel rundt på dagtid, bader, er litt hos forskjellige venner, som fremdeles er arbeidsledige…. Det er vanskelig å beskrive den fortvilelsen og bekymringen mange her nede har….. Frykten for hvordan dette året skal ende økonomisk…Veldig mange vi kjenner har gått uten noen form for inntekt nå i over 4 måneder…

Her er vi daglig 🙂

Torsdag kveld ble det kjent at en ung svensk mann, som bor i Platanias, og jobber i et telecomfirma hadde oppsøkt sykehuset og testet positivt for covid19. Han har hatt  kontakt med mye mennesker, og naturlig nok har redselen spredd seg for at det skal bre om seg med smitte her….

Vi kjente selv at vi ble bekymret….det har jo så og si vært virusfritt i vårt område.

Sykehuset kan i dag fortelle at han sannsynligvis ikke har smittet noe særlig. De anslår han har vært i kontakt med rundt 100 mennesker i de siste tre ukene, og ingen har rapportert noen form for sykdomstegn. Det gjøres nå et omfattende sporingsarbeid, og vi krysser alt vi har for at dette har gått bra…

Legene sier at det er svært liten sannsynlighet for at han har smittet noen andre, da han selv har “lav grad av smittebærende virus”.

Nea Hora

De siste dagene har også nyhetene om at både Sverige og Danmark nå letter reiserestriksjonene, og at det blir mulig å reise hit til øya. Det er gode nyheter for alle som lever av turismen 🙂 De vi treffer er forsiktig optimister, for det gjenstår jo å se om noen kommer! 

Selv er vi spent på om Norge nå følger etter…..

Å kunne redde deler av sesongen, ja det vil gjøre en stor forskjell for mange her. Vi leser stadig at folk skriver ting som “Kreta ligger der neste år også”, på sosiale medier.

Å ja, øya vil ligge her……Men, hvis denne sesongen går “at skogen”…ja, da kan vi garantere at det Kreta dere kjenner….ikke vil være det samme neste år! Dere vil oppleve at butikker, hoteller, restauranter etc….som dere kjenner ikke lenger er i drift….

Allerede nå i midten av juni er det en god del som snart ikke får berget seg. Dette er den triste vonde sannhet.

Oppe ved Agia Marina Lake

Allikevel, er det med å reise forbundet med mye usikkerhet i forhold til smittespredning… og helt trygt vil det jo ikke være når folk begynner å bevege seg i større grad igjen! Derfor blir det VELDIG viktig at alle som velger å reise tar smittevernsregler på største alvor!! Det siste en trenger er oppblomstring av viruset.

Smittevernsregler er jo til for å verne oss…alle som en. Så vi håper at at de av dere som setter dere på flyet ned hit, virkelig følger regler om avstand, håndvask etc…. Og at dere i år ikke får….eller gir…. de gode varme klemmene til alle de dere ikke har sett siden sist……. Til slutt er det jo nettopp dette som avgjør om reising er trygt eller ikke!!

Nei, nå løper tiden avgårde for oss….putter på noen ulike bilder fra sist uke på tampen av innlegget!!

Ha en strålende fredag alle og enhver!!

Velkjent gammel kirke for endel 😉

 

Lindas lunsj på onsdag   !!
Her blir det grillmat….
Koser oss med is

        

Stille kveld i havna!
Lite snø på toppene nå!

 

Ute på biltur!

Lørdag formiddag og strålende sol :-)

Solskjerming i hagen er godt!

Vi skulle jo egentlig ha blogget i går kveld….men, til å ha så god tid…..ja, så opplever vi stadig at planene våre brått tar en annen vending…og vipps….så er det natta igjen!!

Her  jobbes det 🙂  Leo og John Erik er arbeidsledere!
Olivia elsker å ligge i stol sammen med oss 🙂

Fremdeles så  går det mye tid sammen med Olivia her 🙂 Hun vokser og trives. Nå har vi alle  tre så mye glede av hverandre 🙂 Det er så koselig med en liten kattunge!’

Vår nye “racerbil” 🙂

Siden sist vi blogget har vi badet masse. Det er så deilig å kjøre bil til stranda og slippe å lesse sykkelen full av stæsj…..nå kan vi bare hive alt i bilen og dure i vei 😉

Lettere å handle også nå som vi slipper å organisere skyss, ta buss, sykle eller gå.

En av våre favoritter til lunsj!

I går hadde vi en fin tur inn til Chania. Planen var å spise lunsj for så handle litt klær og sko….MEN, ting går ikke som vi tror….

Og lunsj ble det 😉

Vi giftet oss i oktober 2007. Det skjedde faktisk i Tsjekkia for Tsjekkiske myndigheter. Bryllupet var feiende flott, og et minne som er et av de beste i livet…. Det eneste som i ettertid har blitt en greie var Lindas manglende giftering!! 

Nydelig armbånd

Men, i går ble det faktisk både ring og armbånd 🙂 Det er det der med rett tid, sted og den riktige ringen!

Endelig riktig ring 😉

Så nå kan vi ikke lenger småerte Mr. Halvorsen….med “Hvor er Lindas ring?”

Peter og John Erik

Ellers er det stille i Chania nå. Det er helt merkelig med alle tomme gater, mengder av ledige bord på restaurantene som har valgt å åpne. Stemningen er underlig og veldig trist.

Lett  å få plass…
Aldri opplevd så tom havn i juni…
Trist….

Torsdag kveld ble vi invitert ut på middag sammen med Mila og Leftereis, som driver “Avalon” i havnen. Vi er alle fire veldig glad i god og real mat. Leftereis vet om alle de skjulte skattene av fine spisesteder. Og vi ble heller ikke skuffet denne gangen!”

Koser oss med middag 🙂 Dere som kan gresk….ser morsomt skilt ved hagen ;.)
Hele veien fra Kato Stalos til Platanias  asfalteres denne uken.

Vi ønsker alle dere som leser bloggen en fin lørdag videre. Vi skal bruke resten av dagen på stranden. Og så får vi se hvor livet tar oss videre 😉

 

Deilig tirsdag :-)

Nå er det snart på tide med en bedre lunsj….og hva er vel bedre enn gårsdagens middagsrester ? 🙂

Fått kjøpt oss noen gode stoler til stranda 🙂

Vi startet dagen med noen herlige timer på stranda i dag. For oss “nordboere” er 20 grader i vannet helt ok…friskt og godt. 

Deilig i vannet 🙂

Da vi var trygt oppe på land igjen ble vi overrasket av ei herlig dame fra Norge, som kom for å hilse på oss 🙂 Hun følger bloggen og så at vi var på stranda, og bestemte seg for å komme og si hei!! Så kos og det ble en fin stund på sammen der 🙂

Olivia har okkupert sopebrettet

Siden sist vi blogget har dagene  stort sett dreid seg om lille Olivia. Hun er så nydelig og fin. Blitt riktig så trygg på oss….. Nå leker hun, spretter rundt  og virker som ene fornøyd unge!! Og maser masse om kos og klapp….

En av de første gangene Olivia våget seg frem…
Vanskelig å motstå mat 😉
Lille lille meg
Trygt på fanget 🙂
Koser seg på håndkle..

Helgen som nettopp har vært var pinsehelg her. Det har sett ut som det har vært endel grekere som har kommet hit til øya gjennom helgen, betydelig flere mennesker å se både i byen og på stranda.

Utrolig gode blåskjell på Restaurant Orexi. Noen av de desidert beste vi har fått her på øya….

Vi har vært et par turer for mat, drikke og morro i byen . Mye som er åpent igjen i Chania nå. 

Vært en tur og spist deilig mat på 50/50 i Nea Hora. Her er vertskapet Tili og Roxani. To hyggelige personer vi har blitt så glad i 🙂
Bazaki hadde åpning i helgen. Der måtte vi innom. Fint sted i trappa nær markedshallen. 

Fra Daratso og utover til Platanias kan vi dessverre ikke si det samme…. Der er de jo mer avhengige av turister, og de fleste ser hittil ingen vits i å åpne. Hvilke sesonghoteller som vil åpne når det blir tillatt den 15.juni, er heller ikke godt å si.

Tomt på torget i Platanias….
Favoritt restauranten vår i Kato Stalos/ Agia Marina er fremdeles lukket..

Det er fra staten bestemt en god del hygienerutiner, som vil både vil kostebåde tid og penger. Noen av de vi har snakket med sier at de ikke ser lønnsomheten i å åpne, hvis det blir sånn det pr i dag kan se ut som…..at sesongen ikke vil komme igang før i september… I området vårt er den skandinaviske turismen betydelig!!

Ute på landeveien 

Dette er enormt trist ….mange her lever på pengen de tjener gjennom sesongen resten av året.

Herlig landskap

Selv om vi koser oss masse, nyter livet og sommeren har begynt å feste grep….er det en rar atmosfære å være i …..mange mange tomme og stengte minimarked, hotell og restauranter. Stengte suvenirbutikker, klesbutikker etc. Og ikke minst folk sin bekymring for hvordan alt dette skal ende.

Noen som har dekorert ved veien…

Som i resten av Europa åpnes samfunnet her steg for steg….og i går kveld fikk vi også vite at smittetallene igjen har økt de siste dagene. Regjeringen ser på dette med bekymring, men sier de har kontroll, og at de følger situasjonen nøye. Fra i dag vil også de daglige pressemeldingene vedrørende smittetallene gjenopptas . De har i det siste bare blitt publisert rundt en gang i uken.

Blomstrer god ved porten vår 🙂

Resten av dagen vår i dag vil gå med til litt hage og husarbeid. Det vokser og gror ute, og inne samler hybelkaninene seg i flokk…de driver ikke sosial distansering …hihihih…. 🙂

Vakkert….

Vi kommer nok til å ta oss en tur til på stranda igjen i kveld. Kveldsbad er herlig!!

Fra gårsdagens  kveldstur på stranda i Agia Marina

Håper dere som leser også har en fin dag i dag 🙂 Vi blogges plutselig!!

Solnedgang i Platanias