Nå er virkelig sommeren her :-)

Lenge siden vi har blogget nå. Dagene, kveldene og nettene har rast unna!! Mange av våre venners restauranter har åpnet siden sist, samt at vi har vært på noen private sammenkomster. Familien vår på 3 har økt til 4 😉 Vi har badet og kost oss….og også hatt utallige turer til veterinæren 😉

Newton som kom akutt til oss forrige uke med diare, midd og lus !!

Selv om vi har vært litt sløve til å blogge…. har vi så og si hver dag lagt ut noe på facebooksiden vår med samme navn “Kretahalvorsen”, så hvis du vil kan du gå inn og følge siden vår 😉 Vi har ikke vært like aktive på Instagram…..kremt….stort rom for forbedring…thi-hi…!!

Herlig nytt sted i Agia Marina rett ved Alexandra beach…kalt CJ

Nå er det søndag formiddag, solen står høyt på himmelen. Linda sitter her og skriver blogg, Olivia ligger og dormer i stolen ved siden av og John Erik er på badet og dusjer Newton…. Han trenger en vask i ny og ne 🙂

Newton bader

Det er varmt, sikadene synger av full hals og livet stråler. Snart skal vi tobeinte ned til stranden for å bade litt. Vi holder stor sett til på Faros i Kato Stalos. Der har vi helt frem til sist uke vært ganske så ensomme. Det er ikke situasjonen lenger.

Turismen har begynt å ta seg opp. Vi hører daglig mange forskjellige språk 🙂 Allikevel er det på langt nær så mange turister som en vanlig sesong. Det er GOD plass på stranden 🙂

De som vi kjenner som jobber med turisme på et eller annet vis er forsiktig optimister. Selv om det ikke blir en fullverdig sesong, så er det et lite håp om litt inntekt før sesongen igjen er over. Men, vi kjenner også noen som knapt klarer å sove om natten i frykt for den kommende vinteren. Noen har vært uten inntekt i 9 måneder, og er redd for at den vinteren som kommer nå vil medføre mangel på evne til å betale nødvendige utgifter som husleie, strøm og mat…..

I takt med at grenser åpnes, land blir merket både røde og grønne….øker også aktiviteten i kommentarfeltene. Det er daglig “shaming” av de som velger å sette kursen til varmere strøk.

God plass på stranden….

Vi har snakket med flere som ikke tør å fortelle venner og familie at de er på tur. De tør ikke dele bilder på sosiale medier i frykt for stygge kommentarer!! Det er så vi noen ganger blir rett ut sjokkert over hvordan noen velger å uttrykke seg til andre mennesker på nett. Kommentarer som : Idioter, Egoister, Drittsekker, Tilbakestående osv osv….hagler i ulike fora rundt om på nett!! Hva er det som skjer med folk????

De som reiser hit til Kreta gjør ingenting ulovlig…..Hellas er et knallgrønt land….. Det er lov å være dypt uenig at landegrensene åpnes….MEN, det er burde være helt forbudt å slenge rundt seg med ukvemsord til andre mennesker.

Se for dere at vi i det virkelige liv utenfor nett skulle snakket slik til hverandre!!! At det var omgangstonen når vi var uenige rundt et bord…… Er det en sånn verden vi vil ha??

Herlig solnedgang

Noen ganger er det smart å stoppe litt opp, tenke litt før man lar fingrene løpe løpsk på tastaturet. Selv velger vi å holde oss langt vekk fra kommentarfelt på nett….så sant vi ikke har noe positivt å bidra med.

Vi skjønner at det er mange grunner til at folk lar fingrene løpe løpsk…og tror kanskje at frykt er den største grunnen til den krasse tonen som er om dagen. Men, det hjelper ikke smittetallene at folk “shames” på nett…..

Vi blir ofte spurt om reglene rundt munnbind. Vi bruker munnbind på supermarked, taxi, buss, skjønnhetsalonger og legekontor. Men, lurt å bestandig ha et med deg, da vi har hørt at også noen andre butikker har forlangt dette. Det er ikke vanskelig å forholde seg til og oppleves ikke som slitsomt. Så ferieopplevelsen din vil ikke bli ødelagt av dette 😉

Nei, nå løper tiden av med oss. Havet kaller….det er 33 grader i skyggen så et laaaangt bad er påkrevd!!! Ønsker alle en finfin søndag….og så blogges vi veldig snart… Legger ved et lite bildedryss på tampen her 😉

Kveldsstemning i heimen
Vår absolutt favoritt på grensa Agia Marina/Kato Stalos har åpnet….ta turen hit for middag….verdt hver euro!!
Neraida i Agia Marina har åpnet
Lunsj i Nea Hora
Mmmmm… 
Fin dag på Me Gusta i Agia Marina 🙂
Vakker solnedgang
Ersi , sønn til Leo på Therino var 12 år i forrige uke….og fikk akkurat den kaka han ville ha 🙂
Deilig fiskemiddag
Gode venner koser seg 😉
Tani har åpnet i Platanias
John Erik kjøler seg ned her hjemme
Flott nyåpnet sted i Darotso

Veterinær og restaurantbesøk ;-)

Sjøer i Kato Stalos

Da er det søndag formiddag og solen skinner fra himmelen 🙂 De siste dagene har det vært godt og varmt, men endel vind…..som bare er deilig…. Litt utfordrende å bade enkelte steder…

Her soves det tungt..

Denne uka har vært litt tung for oss. Olivia har nemlig fått et betent sår…..stakkar….

Blomstrer så fint

Tirsdag så fikk Nicola, som driver baren Utopia (og som også er engasjert i Noah`s Little Ark) avtalt en veterinærtime for Oliva torsdag kveld. Planen var da å ta en generell sjekk og også starte vaksinasjonsprogrammet. 

Det er et par andre katter som har hagen vår som tursti, og som følge av dette, lar vi aldri Olivia være ute alene på kveldstid hvis vi ikke er hjemme. Spesielt er det en ganske så stor hankatt som er vanskelig å få “forklart” at han ikke er så veldig velkommen hos oss.

Onsdag kveld, da vi holdt på å gjøre oss klar for å reise ut en tur, og før vi hadde rukket å få Olivia inn, oppsto det et aldri så lite sammenstøt i hagen her!!!

Tittten tei !!

Olivia stakkar ble helt sjokkskadd, men vi klarte å få tak i henne, hun virket like hel….men veldig redd…. Vi bestemte oss for å gjennomføre våre planer…så etter en time med trøst og kos…..forlot vi henne i godstolen, låste døra forsvarlig…hihi…og var borte noen timer!

Da vi kom hjem møtte hun oss i døren, ville opp på fanget for å kose en stund. Hun ble som vanlig med oss opp i sengen, men vi begge stusset litt på at hun var litt treg opp trappa!

Neste morgen skjønte vi at noe var utrolig galt. Hun er vanligvis et monster om morgenen og ser på det som sin oppgave å få oss opp!! Men, torsdag morgen bare lå hun å sov, og vi måtte faktisk bære henne ned. Resten av dagen lå hun i en stol ved siden av oss, sov og var helt uinteressert i alt og alle.

Det som beroliget oss var at hun både spiste og drakk litt. Timene frem til veterinærtimen var laaaange. Vi var så redd hun hadde fått en alvorlig skade…..

Ikke helt fornøyd med situasjonen….

Hennes første biltur gikk greit. Litt undring over hva som skjedde, og ble enda mer forbauset da en fremmed dame også kom inn i bilen (Nicola).

Må jeg sitte her med doktor Giannis….. ??

Vel fremme ble vi tatt i mot av verdens hyggeligste veterinær. Han snakket og beroliget henne. Det viste seg at hun ikke var blitt skadd i sammenstøtet, men noen dager tidligere har fått en rift i sin ville lek i trær og busker!!

Dyrlegen var en så flink mann og undersøkte henne grundig. Tempen ble målt til over 40 grader……så vaksinasjon er utsatt til neste uke…. I stedet ble det foreskrevet en penicillinkur.

Så håper vi kuren virker 🙂

Foruten betennelsen var hun helt frisk og fin, ingen lus eller lopper…hihihi…rene ører og en flott vekt.

Med så høy kroppstemperatur er det jo ikke noe rart hun var så slapp…. Heldigvis er hun i skrivende stund mye bedre, selv om hun er mindre aktiv enn vanlig!

Når man har en syk katt i hus blir jo mye av dagene sentrert rundt henne. Egentlig hadde vi lagt inn noen turdager med bil i slutten av uken som har vært. Det har vi ikke kunnet gjennomføre.

Hatt flere hyggelige kvelder her hos Tina Og Dimitris 

Så i stedet har vi brukt kveldene i næromerådet. Deilige middager på Therino, livemusikk og karaokekveld på Me Gusta. Hyggelige timer sammen med nyervervede venner med god mat og noe godt i glasset.

Gutta krutt…. Ja, de står tett…men vi har vært sammen hele denne våren (hvis noen skulle føle behov for å kommentere….)
Therino sett fra stranden.

Fredag kom jo også gladmeldingen i Norge….Hellas er satt på grønn liste. Vi og mange med oss ventet i spenning…..og gleden var stor da beskjeden kom. Allikevel gjenstår det å se hvor mange som faktisk kommer! Uansett,  disse positive nyhetene var godt å få….

Tani på Sta Karvouna åpner i morgen…..

Så nå håper vi at det blir slutt på all krigingen på sosiale medier. Det er nå grønt lys, og de som velger å reise burde få gjøre dette uten å få pekefinger fra dem som måtte være uenig reising denne sommeren.

Her er det full vask før åpningen på mandag…

Det er stort fokus på smitteregler her. De aller aller fleste er flinke til å følge reglene. Dette burde gå helt fint hvis alle gjør som man skal….

Stefan på Faros har sin egen hyggelige velkomst da vi dukket innom etter skiftet hans…thi-hi

Vi syns det er skremmende hvordan enkelte tillater seg å omtale andre i kommentarfelt…. det er rett og slett trist at ukvemsordene til tider hagler….begge veier.

Her er det hyggelig å bruke tid både på dag og kveld

Nå er det tillatt, og vi må ta som utgangspunkt at voksne folk følger regler for å beskytte seg selv og andre. Verden må gå videre….VI MÅ LÆRE OSS Å LEVE MED VIRUSET!!!!

Fremdeles tomt…

De siste to dagene har vi sett at det har begynt å vandre litt turister blant oss…. det er så hyggelig å se 🙂 Det gir håp om at sommeren her kan bli bedre enn mange fryktet for kort tid siden. 

Ikke et vanlig syn en tidlig kveld i juli….

For de som kommer hit vil nok ting føles annerledes, nettopp fordi det ER annerledes dette året….. Det gjelder jo overalt. 

Det er mye fokus på de slitsomme tingene som er rundt denne situasjonen. At man ikke skal klemme, holde avstand, vaske hender hyppig, servitører med masker, skillevegger i plexiglass, avstandsregler i butikker etc etc. MEN, det følger også mange fine ting med å være turist her i år…..

En av de beste er jo at det er usedvanlig god plass på strendene! Kjente attraksjoner vil ikke være overfylt av mennesker. Uansett så vil jo denne sesongen bære med seg mange færre turister. Det vil ikke komme dusinvis av fulle passasjerfly hver dag…

Solnedgang i Platanias

Vi har snakket med endel som nettopp har kommet og de kan blant annet fortelle at alt på flyplassen gikk alt utrolig raskt og smertefritt!!! Og vi husker vel alle hvordan det til tider er på flyplassen her i Chania 😉

Endel har begynt å åpne butikkene sine igjen

Nei, nå må vi runde av denne skrivestunden. Pliktene kaller…… John Erik skal dedikere seg til hagearbeid og Linda må gå litt løs på hybelkaninene… thihi 🙂

Ha det så lenge !!

 

 

 

Noen dager og netter med full fart !!

Olivia vokser og gror…..og er stadig på nye eventyr i hagen 🙂

Nå sitter vi her og hører på sikadene synger -i kor 😉 Det er lyden av Kreta det…… Mest en koselig lyd…men, tidvis også ganske altoppslukende 😉 Hihihi…

Koser seg på fanget til John Erik mellom slagene

Fra sist vi skrev bloggen har vi virkelig vært “turister”!! Flittige brukere av utelivet med massevis av god mat og godt i glasset……kremt* Raki smaker godt i varmen 😉

Koser oss med livemusikk og mat i Nea Hora
Flott livemusikk på Me Gusta i Agia Marina
Nydelig solnedgang på åpningskvelden til Therino

Men i kveld skal vi bare kose oss hjemme. Lage litt god mat (det blir John Erik sin jobb), leke litt med Olivia, se litt serier på nett og kveile beinhaugen i rimelig tid!!

Godt å hvile seg litt 😉

Vårt daglige sjøbad gikk vi glipp av i dag. Hadde en lunsjavtale på Therino i dag. Og i godt selskap så går tiden sååå fort. Fikk også i dag gleden av å møtte et hyggelig par som leser bloggen og nylig har ankommet øya 🙂 De siste dagene har vi møtt flere som følger bloggen…. veldig koselig 🙂

Herlig måltid på Therino

Det er hyggelig å se at det litt etter litt kommer besøkende hit. Det er sårt tiltrengt…. Spenningen i forhold til denne sesongen er til å ta og føle på! Og “alle” venter nå i spent på hva den norske regjeringen vil si angående reiser førstkommende fredag. Vi krysser fingrene for at de åpner for Hellas…. 

Plass til flere ….

Det er god oppfølging av smitteregler. Folk er flinke 🙂 Det virker også som om testing ved ankomst fungerer godt. Det blir ikke tatt lett på situasjonen her….

Stille på stranden ved Faros i Kato Stalos

Den siste uken har vannet vært blikk stille med nydelig temperatur. Vi tipper det ligger i overkant av 25 grader. Der er så nydelig å plaske rundt……vi er typiske “plaskere” og ikke svømmere…hihihi….

Godt med plass…..
Olivia har så lyst til å være med….her har hun prøvd å snike seg opp i badeveska!!!
Fra fjorårets festival 🙂

Her om dagen kom også gladmeldingen om at Chania Rockfestival vil bli den 31.juli. I år blir det en litt “redusert” utgave pga pandemien. Dette er jo en festival som vanligvis går over en helg…. Men, vi gleder oss allerede!!! Dere som er interessert kan sjekke det opp på facebook….festivalen har egen side.

Nydelig solnedgang i Nea Hora

Da ønsker vi alle en god kveld…..og så blogges vi igjen!

 

 

 

Kalo mina -velkommen juli :-)

Elafonissi

1.juli skriver vi i dag. En spennende dag for Hellas. I dag åpnes det for utenlandsfly på alle landets flyplasser. Det største steget i prosessen med å gjenåpne landet starter i dag!

Det blir spennende fremover…hvor mange kommer….vil det bli stor økning i antall smittede….osv.osv….Dette er det ingen som har fasiten på!! Vi er helt enige denne åpningen. Her trengs turistene så sårt. Konsekvensene vil bli enorme hvis ikke folk nå snart kommer i jobb……

Vår oppfordring til dere som måtte komme er: Ta ansvar, følg smittevernsregler 🙂 Da vil dette gå helt bra!

Lørdag fikk vi gelden av å se Ersi og laget hans (Agia Marina) vinne 7-0 mot et lag fra Chania 🙂 Herlig fotballglede hos disse unge guttene!

Varmen har virkelig kommet til oss nå Allerede klokken 08.00 i dag var det nesten 30 grader i skyggen……og vindstille…..Vi nyter!

I går tok vi en liten tur til Elafonissi. Linda er vanvittig redd for høyder, det er sånn skikkelig angst. John Erik derimot koser seg bare…..og takk og lov for det….det er jo han som styrer bilen…hahaha !! Vi kom oss trygt frem, og ble belønnet med nesten tom strand, deilig vind og et godt bad 🙂

Fikk under direktesendingen på vei bort et tips om å ta kystveien tilbake. Noen frarådet det også….siden Linda er redd for høyder! På tross av advarsler bestemte vi oss for å prøve….Kremt….skjønner advarslene!! Det ble en tur med “skrekkblandet fryd”…

Lite bildedryss :

Linda bader av seg angsten 🙂 thi.hi

Fryd er vel kanskje å ta hardt i for Linda sin del… Mantra hennes underveis ble : “gud hvor dumme vi er!!” Det var mye veiarbeidet langs den ruta…noen steder føltes det som å kjøre i et sandtak….som når som helst ville skli ned i havet…. MEN, når arbeidet blir ferdig tror tilogmed Linda at hun vil kunne gjenta turen!

Liten selfie….hihihi
Deilig mat i Kolymbari etter en utfordrende kjøretur

Ellers har vi siste uken bare nytt strandlivet. Vi har også hatt gleden av å møte flere som er her nede og leser bloggen vår….det er sååååå koselig 🙂 Vi er to sosiale skapninger som liker å møte nye mennesker 🙂 Det er endel av vår livsfilosofi at menneskemøter er noe av det som beriker livet aller mest.

Godt lam hos Angelo

Har også denne uken hatt gleden av å spise herlig mat hos Angelo på “Angelos restaurant” i Agia Apostoli på åpningskvelden. Vi har aldri spist der før, men det kommer vi garantert til å gjøre fremover!

Leo og John Erik

For dere som følger bloggen vår er det vel ingen hemmelighet at Leonard, som driver Therino, er vår aller aller beste venn 😉 Han og hans familie er de beste mennesker på jord! Og vi har den store glede og fortelle at Therino åpner på lørdag 🙂 🙂 Vi gleder oss så mye til å være der denne dagen, og håper å se mange av dere som er her nede allerede der denne dagen/kvelden 🙂 

Nydelig solnedgang ved Therino

Han og gutta….og selvfølgelig jentene på kjøkkenet er klare for ny sesong! De er forsiktig optimister i forhold til 2020 sesongen. Vi krysser fingrene for dem!

Stranden kaller…

Nei, nå tikker klokken og den tikker mot strandtid 😉 Så vi blogges senere! Ha en fin dag alle og enhver 🙂