Mandag og ny uke :-)

Da er vi inne i advendtstiden….min favoritt tid….John Erik har vel ikke så sterke følelser for det, men lar seg av og til rive med av min begeistring.

Og i går tente vi det første lyset, spiste deilig mat, delte en flaske vin og så på finalen av 71 grader nord. Det var en flott avslutning på uka og en fin start på førjulstiden.

Tidligere på dagen syklet vi en tur til Agia Apostoli. Der har jeg en venninne som både klippet håret mitt og fikset både hender og føtter med lakk og alt som var.

Underveis knipset vi disse bildene:

Det tok sine timer og stakkars John Erik måtte sitte på verandaen hennes og nyte denne utsikten 😉 

På hjemtur tok vi noen bilder av den nye brua ved enden av Nea Hora. Den er lyssatt riktig så fint nå til jul 😉

Forleden kveld syklet vi en runde fra Nea Hora til den venetianske havna for kikke på julepynten. Det var riktig så stemningsfullt.

Julepynt hos noen nede i gata…kreativt og hyggelig…. 

Enig???!!

Da vi flyttet inn i leiligheten vi bor i nå kjøpte vi en del møbler…deriblant et spisestuebord. Det har vist seg lite egnet til vår bruk, så da var lykken stor da jeg torsdag kveld fant et bord på nett hos Jysk. Som sett, så kjøpt!!

Utsikt fra en venns veranda her i Nea Hora:

Fredag ettermiddag kjørte John Erik og en kamerat opp for å hente det……og som den snille mannen jeg har…..satte han i gang med å montere samme kveld. (Han har jo mye rutine på Jyskmøbler nå….thi-hi 😉

Så da vi gikk til sengs hadde vi nytt flott spisebord i stua. Det er superkjekt med innleggsplate også, til anledninger vi er mange.

Ellers har vi fra sist vi blogget vært litt ute og ragget med bilen. Herlig å kjøre på nye steder. Ikke fullt så herlig når veien blir for dårlig og vi må snu….da får jeg litt panikk, og må ut av bilen når det rygges, snues osv….(ja, jeg vet jeg er pinglete…hi-hi)

Tilslutt i dagens blogg må jeg bare fortelle at vi har funnet en Lidl butikk med verdens fineste utsikt fra parkeringen.

På vei til Lidl:

Lidl  sin parkering i Halepa…….se her hvor fantastisk:

Og inne i butikken gikk vi på dette stativet 😉

 

Solfylte novemberdager :-)

Jeg avsluttet forrige blogg med å undre hva neste dag, altså søndagen, skulle bringe av opplevelser.

Som vanlig er jeg tregere enn John Erik til å krype ut av senga på morgenen. Så søndag fant jeg en lapp på kjøkkenbordet om at John Erik allerede  var reist ut for å fiske med Lefteris.

Været var nydelig, så etter at jeg hadde gjort litt husarbeid og vasket en maskin med klær ringte jeg gubben og spurte hvor de var. De var på havna her i Nea Hora. Da tok jeg sykkelen ned og hilste på guttene 😉

De storkoste seg i sola med kaffe og strålende sol. Gevinsten på stengene er ikke mye å skryte av, men tror ikke det er det som teller her….det er nok mer alt rundt….

Etter at de var fornøyd med dagens innsats bestemte vi oss for at vi skulle slenge oss på syklene og ta en runde i det fine været. Så etter å ha sagt farvel til Lefteris vendte vi snuta mot Agii Apostoli.

Det ble en flott tur i den strålende solen. Vi elsker å strolle rundt på syklene. Noen ganger som på søndag, må vi også sette syklene fra oss og utforske litt til fots. Syklene våre er vandt til ulendt terreng….men, spesielt jeg blir litt engstelig for å tryne, så når det blir for steinete, går jeg av….HMS i førersetet…thi-hi 😉

Mandag viste også været seg fra sin beste side. Allikevel valgte vi å bruke bilen denne dagen. Vi hadde noen innkjøp av litt tunge ting på agendaen, og da er det deilig å lempe inn i koffertrommet og ikke bære gatelangs.

Siden alt vi handlet tålte et opphold i bilen en stund bestemte vi oss for å kjøre til Maleme og se på den militære øvelsen. Det var siste dagen for den store øvelsen, kalt Medusa. Ble dessverre ikke så bra bilder vi fikk tatt, men spennende var det. Vi var ikke alene om å være nysgjerrige, mye folk ut og observerte.

Jeg fikk plukket litt stein også,. Syns det er koselig å pynte litt hjemme med fine stein.

Før vi kjørte tilbake til byen svingte vi en tur bortom Kolymvari.

I går var vi stort sett hjemme, med unntak av en sykkeltur rundt i byen, bare for å røre litt på kroppen.

Møter stadig nye venner ute på tur.  Han her holdt oss med selskap da vi tok en pust i bakken 🙂

I dag har vi hittils hatt en lat dag hjemme. John Erik har vært en tidlig tur hos fiskehandleren for å kjøpe kveldens middag. Så det skal bli digg!

Dagens fangst

Været har vært grått i dag, men satser på litt sol igjen i morgen. Og da er det nok nye eventyr som venter for oss 🙂

Bra temp på dagtid

 Ha en flott dag videre!! Selv tar vi nok en rusletur…..har hatt kraftige måltid i det siste….må holde balansen….noen eksempler her…thi-hi :

Litt fra uka som har vært

Ja, da er det lørdag igjen. Vi er akkurat kommet hjem fra en liten rusletur rundt her i Nea Hora. Vi måtte nemlig slippe ut en liten eremittkreps som John Erik kom i skade for å ta med seg hjem til meg i går…..(mer om det litt seinere)

Formen min er stadig bedre. Har fremdeles litt vondt i ulike ledd og i den foten jeg skadet tidlig på sommeren. Dessuten er huden min litt ute å kjøre. Psoriasis blir ofte litt verre når kroppen blir skadet/stresset på ulike måter. Men, nå er jeg i bedring og da følger huden etter. Så krysser både fingre og tær for en fin tid fremover 🙂

Forrige helg fikk vi endelig hengt opp litt på veggene her. Mannen min er så flink med bor og skruer, så det gikk relativt greit.

Er strålende fornøyd med resultatet 🙂

Så fornøyd med “gullbestikket” kjøpt på Jysk

Denne uka som har vært har gått unna i ekspressfart. Vi har vært litt ute og kjørt med bilen. Gjort ulike ærend. John Erik har levert en villkatt til kastrering. Som tidligere nevnt i bloggen er vi venninne med en av ildsjelene i Noah`s Ark, en frivillig gruppe som hjelper villkatter. Så når Nicola ringer og trenger “taxi” til dyrlegen stiller gubben opp. 

Ellers har han også skysset ei annen venninne til dyrlegen med hennes lille katt til vaksinasjon. Det viste seg også at hun også hadde en venninne med katt som trengte et dyrlegebesøk….så de fikk selvfølgelig haik med på turen 🙂

Siden formen min er bedre fikk jeg lyst til å invitere til middagsbesøk i heimen. Vi har bestandig elsket å stelle i stand mat og koselig samvær. Å kunne invitere folk man liker hjem, servere mat og bruke tid sammen sånn, er noe av det hyggeligste vi vet.

Så torsdag kveld kom et vennepar av oss på besøk. Det ble en suksess. Vi hadde brukt det meste av onsdag ettermiddag og kveld på å lage ulike små retter vi liker, og som ikke er gresk meze….

Det er noe med at man i blant blir litt lei av de greske smakene. Og såpass kan vi si at det er nok ikke siste gang vi må stille opp med disse rettene 😉

Underveis i denne middagen spurte Lefteris om ikke John Erik ville være med å fiske neste morgen. De avtalte å treffes 06.00 på morgenen for å fiske her i Nea Hora.

Så John Erik dro av sted med kaffe og Kvikklunsj, den berømte norske tursjokoladen, før sola sto opp! Han og Lefteris hadde noen hyggelige timer sammen.

Fiskeresultatet ser dere her:

Den ble sluppet rett ut igjen!!

Og som den snllle mannen han er….. plukket han med seg et par sneglehus hjem til meg….og i dag skulle han vaske de for meg…..og tror dere ikke det var en liten eremittkreps som hadde krøpet ut av huset sitt og undret seg på hvor han var plassert… Nå er han trygt tilbake i sjøen 😉

Ja, som skrevet innledningsvis er det lørdag og helg. Vi skal kose oss med restemat og sofaliv i kveld. Vi følger med på Maskorama og så begynner vel også Norges neste megahit i kveld….tror jeg.

Hva vi gjør i morgen får været vise 🙂 Ha en fantastisk helg dere og!!

 

Flott helg

Været i helgen har vært ganske bra og formen til Linda er betydelig bedre, så nå farter vi rundt, men som oftest i bilen.

På fredagen ble det  en tur gjennom turistgaten til Platanias. Nå er det veldig stille der og lite trafikk. Vi kjørte videre gjennom Gerani og ned til stranden i Maleme. Ikke mye folk der heller, men kaffestedene hadde gjester. Vi unte oss også en sykkeltur rundt gamlebyen på ettermiddagen. Det er fortsatt noe turister i byen….. men ikke akkurat trengsel. Er betydelig enklere å sykle nå enn for en måned siden.

Lørdagen dro vi og handlet i Galatas. Er jo ikke nødvendig å dra så langt, men etter at vi bodde der en periode er vi jo blitt litt kjent med folkene i butikkene, så da er det jo hyggelig å hilse på engang i blant.

To som ville inn til slakteren:

Det var jo bra vær på lørdag, så vi dro av sted på tur, så fort vi hadde fått plantet maten i kjøleskapet. Turen ble lagt mot Chalepa og Kalatas. Ikke noe mål og menig, men vi hadde med oss kaffe. 

Vi oppdaget mange steder som vi nok kommer tilbake til. Ble en del kryss og tvers i området opp mot flyplassen og helt ned langs sjøen.

På veien tilbake stoppet vi for å drikke kaffe ved Kalatas Beach. Det er veldig vakkert der og på sommerstid masse folk. Nå var det god plass og vi tenkte å gå bort på trappa til den stengte tavernaen. Det ble ikke kaffe for litt etter litt dukket den etter den andre katten opp…. og de var selskapssyke. Det var jo ikke mulig å slippe unna dem, de fulgte oss hakk i hæl, heldigvis hadde jeg kattemat i bilen. Fikk avledet dem, men kaffen ble inntatt hjemme.

Søndagen ble brukt i heimen med slagdrill og murplugger. Det som skulle på veggene kom på plass. Det kommer nok Linda tilbake til. 

Slenger med et bilde fra markedet i Nea Horatio forrige torsdag. Ha en fortsatt fin dag 🙂

 

Strømbrudd

Skrev en blogg i går men så gikk strømmen, ikke noe problem PC’n har jo batteri. Skrev ferdig  og lagret, da gikk det galt. Bloggen ligger jo på nett og dit gikk jo intet uten strøm. Ser på det som erfaring og skrev på ny i dag.

Jeg vil takke for alle hilsningene med god bedring som jeg har fått. Det står bra til med meg, men Linda sliter litt fremdeles. Hun blir bedre sakte men sikkert bedere og har vært ute på noen lufteturer. 

Vi har for det meste hold oss i leiligheten men har vært og handlet litt bilder og greier som skal henges opp. Håper vi er klare med det i løpet av uken. Ting tar tid.

Det stod et svær seng som hadde sett sine beste dager på det ene soverommet. Den ville vi ha ut. Viste jo ikke hvordan jeg skulle bli kvitt den og spurte huseier. Jo det var bare å sette den ved søppeldunken på søndag. Så ble gjort og mandags morgen var den borte. Fantastisk.

Sommeren kom tilbake forrige uke med temperaturer helt opp til 25 grader. Det var herlig etter flere uker med tidvis regn og lave temperaturer. Selv om det er fint på dagen nå så blir det kjølig på kvelden, men sånn er det jo på denne tiden av året. Vi benyttet noen av de fine dagene til noen turer på byen og møtte mange gode venner.

Har vært noen ganger i Platanias og nå er det meste stengt ned for vinteren. Kun noen få hoteller i Kato Stalos og Agia Marina har hatt drift sist uke.

 Våre venner på Notos stengte ned i helgen, og var nok en av de siste sesongstedene som hadde åpent. Nå trenger alle hvile seg og gjøre ting som ikke er blitt gjort siden i vår.

Blr litt mat på oss sammen med Eleni, Vaggelis og et par lokale fyrer 

På mandag ringte det på døren og der stod mor, huseier, med brød. Trodde hun bare hadde bakt og ville dele med oss som hun av og til gjør. Jeg takket og spurte selvfølgelig. Hun fortalte ett eller annet om kirken som jeg ikke fikk med. Skjønte at hun hadde vært hos alle leilighetene i blokka med brød. Det ble Google og Wikipedia. Fant ut at det denne mandagen de feiret alle erkeenglene og det brødet har helt sikkert noe med det å gjøre. Det er mye å sette seg inn i her.

Stille på veiene: