Varme travle dager!

Våre vakre fjell sett fra vår veranda, og ikke fult så vakre piper og antenne.

Hei igjen folkens…noen dager siden dere har sett noe fra oss her på bloggen….men vi har lagt ut statuser på FB og brukt både Snapchat og Instagram….vi er litt over alt…

Litt dessert på SUGAR & SALT på vei hjem.
Gata vår på nattestid og Antonis Bike i bakgrunn.
Kveldsstemning fra Häagen-Dazs med fyrlykta.

Det tar litt tid å lage en blogg…og med de temperaturene vi nå har i heimen, og nesten ikke noe drag i luften…skal det litt motivasjon til for oss å sette oss ned og skrive. Nå har det seg jo slik at vi har vært ganske aktive de fleste av dagene….slik blir det når mange venner er her på ferie…og vi i tillegg har en del kattetransport. 

Vakker utsikt fra terrassen til Neraida Restaurant hvor vi lunsjet en dag…etter litt kjøring av katter….
….og det blomstrer også flott.
Vet ikke om denne slitne stakkaren har klart seg.
To dyretransporter.

Vi har fått byttet forhjulet på Picasso´n som hadde fått brokk….så vi kan kjøre rundt uten å frykte for sammenbrudd der. Bakhjulet som har mistet trykk….ble sjekket uten at noe lekkasje ble oppdaget….og etterpå har dette merkelige hjulet bestemt seg for at nå holder jeg på trykket…greit for oss!

Operasjon pågår……
…og nytt dekk på plass.

Ellers så har skadene til John Erik bedret seg såpass at vi igjen er ute og sykler…. for øvrig måtte John Eriks sykkel på verkstedet en tur…l måtte bytte lager i bakhjulet og tok full service i samme slengen…til den nette sum av 15 euro.

John Erik på vei til Antonis Bike.
Valnøttene begynner å gro til.

Når ganglaget til John Erik ikke er helt på topp er det deilig og igjen kunne gli rundt på syklene. Her om dagen skulle vi “bare” en liten tur og ta en kaffe. Syklet ned mot havnen… rundt muren og stoppet på Corner of Angels for kaffe. Her sitter man i herlig skygge tidlig på ettermiddagen.

Herlig i skyggen med kaffe.
Og en båt tøffer forbi.
Syklene trygt parkert med minesikring.

Men vi kunne jo ikke dra hjem før vi hadde vært en liten tur innom hos våre venner på Avalon Rock Pub. Nå begynte det å renne på med litt timer på vår kjappe kaffe tripp….og Linda som fremdeles er kokk hadde mistet lysten på å lage mat… vi måtte finne en utvei på det…. som jo er ganske enkelt her.

Prosecco og øl med flott utsikt fra Avalon.
Søppeltømming i havna.
Og den greske ubåtmarinen var også en tur innom.

Vi ønsket oss noe mat med futt i så vi forsøkte oss på Namaste…indisk restaurant i gamlebyen. Hadde jo ikke bestilt bord, men prøvde oss, og det gikk bra. Herlig mat med både lam og kylling og alt tilbehør….også indisk øl.

Forretten…
…og hovedretten.

 Menyen består av veldig mye kylling og litt lam…og dette er smaker fortreffelig. Vær litt obs på styrken, den går til 7 og vi spiste på 2 og liker sterk mat… kan med andre ord fort gå på en mine. Men det er ett minus…de har ikke chutney, noe som burde være ett must på et slikt sted. Neste gang får jeg ta med min egen selvlagde.

John Erik koker chutney eller syltetøy som vi sier ….på sesongfrukt fra vår nabo.
Og vi så rett bort på toppen av kirken der vi satt på Namaste.

Veien hjem ble lagt via ett nyåpnet sted rett i vårt nabolag, Imperial Shisha Lounge Bar. Her røykes alskens ugress i vannpiper…noe som vi gjerne står over… men de har også en fin barmeny… som vi gjerne tester ut. Vi klarte å komme oss hjem i skapelig tid … men vår lille kaffetur ble over ganske mange timer.

Flott bar med nok av valgmuligheter.
Vårt valg, cosmopolitan og wisky. Dere kan jo tenke dere til hvem som drakk hva.
Her har vi spist fantastiske blåskjell på 50/50 Mezedopolio i Nea Chora…
…og her går solen ned over havnen i Nea Chora fra restaurant 50/50 Mezedopolio.

Dagene rusler avsted :-)

Vakre Nea Chora

Hei igjen folkens….noen dager siden vi blogget sist. Utrolig hvor opptatt man kan være som pensjonist….rart med det, men det er alltids noe man skal…

Kaffe og is på Häagen-Dazs.
En av eller to av våre favoritter, grillet fisk og ouso.
Kveldsstemning på verandaen.

Vi har besøkt to av våre favorittsteder, Simple City og Jysk. for litt oppgradering. Først på torsdag og igjen på fredag for å rette opp i feilkjøp….kom hjem med en overmadrass som var 20 cm for smal…enda vi sjekket nøye… godt gjort…hahaha!!!

Jysk i annen etasje og en stor Synka i første.
Her er det mye fint å finne.
Nytt verandabord fra Simple City.

Handleturene våre går ofte til Galatas. Her har vi en hyggelig slakterbutikk og en god kolonial med mye lokale grønnsaker….og det selges bare det som er i sesong.

Her kvernes kjøttdeig, alltid nykvernet hos slakteren.
Og slakteren selger god raki.
Kolonialen vi elsker å handle hos.
Lindas favoritt hobby på kveldstid.

Picasso´n sliter fremdeles med å holde på luft i høyre bak, og i tillegg så har framhjulet på samme side fått brokk ,etter ett litt ublidt møte med en sementkant…det er nok av overraskende hindringer å dulte borti. Så i morgen blir det en tur på verkstedet. Da får vi håpe at alt blir i orden, så vi trygt kan legge ut på nye eventyr.

Linda investerte i ny skjorte til John Erik, men premieren har måtte vente, til etter at gipsen var fjernet.
Linda fant seg en ny pute på Jysk…snart ikke plass til oss, men fin er den.;-)

I skrivende stund er det 33-34 grader og så og si vindstille. Slik vil det stort sett forbli i dag…men i dagene fremover er det ventet at temperaturen vil krype opp mot 40 grader. Da er det bare å trekke inn i skyggen….og passe på væskeinntaket…husk å drikk litt vann også 😉

Ser ut som været skal bli rimelig stabilt fremover. Meteo.gr som er den værmeldingen vi forholder oss mest til, varsler enda høyere temperaturer til uken.

På fredagen hadde vår venn gode Lefteris, som driver Avalon i Chania og Ragnarock i Platanias, bursdag…noe vi måtte markere…..og hva gir man en som driver flere barer…selvfølgelig sprit. Det ble norsk gin i verdensklasse fra våre norske venner, og bourbon wiskey fra oss. Etter en fredagskveld i Platanias …. fikk vi ikke så mye ute av lørdagen…den var litt tung kan man si!

Det var middag på Kokido før vi dro til Platanias.
Fortaus kjøkken.
Baren på Ragnarock.
Kveldens finske DJ, Jussi Hevander.
Utsikten fra Ragnarock, hele Platanias Square.
Kvelden, eller natta…. ble avslutte med en Hendricks på Social Cocktail Bar før vi tok taxi hjem.

Kretahalvorsen kan dere nå også følge på Snapchat. I øyeblikket er vi to amøber på dette mediet, men vi blir nok bedre med tiden….øvelse gjør mester heter det. Vi er også litt innom Instagram….vi glemmer den litt, men der skal vi også forbedre oss. Oppfordrer igjen alle til å følge våre Facebook sider, Kretahalvorsen og Kretahalvorsens Venner, siden blogger som ikke vi føler er relevante å dele med andre, kun vil bli lagt her. 

Symbolene å søke opp…..
…..og søke etter Kretahalvorsen.
Og helt til slutt…… slik går det hvis du ikke kaster papiret i dobøtta. Regner med at disse gutta hadde noen saftige kraftuttrykk om turisters bruk av dass.

Impulsbesøk !!!

Hit ruslet vi.

Vi sitter ute på vår veranda på skyggesiden…som også er skrivestue på formiddagen. Dagen i dag er helt herlig, bare 27 grader og av og til noen skyer.

Oppgradert litt…bord på gelenderet. 

Men det er gårsdagen som ble minneverdig…vi fikk besøk av gode venner fra Sandefjord. Du vet at du blir satt pris på når de ferierer i Rethymno…kaster seg spontant inn i en taxi…og kjører til Chania.

Det er med respekt  å melde….at noen kaster seg i en taxi på ettermiddagen for å besøke oss….og de var jo ikke akkurat i nabolaget heller.

Det helt utrolige var at de faktisk dukket opp på vår adresse uten noe veiledning…godt gjort. Det var veldig hyggelig å få uventet besøk og attpåtil….hjemme hos oss. Etter litt godt i glasset ble hungeren på mat stor og vi måtte ut på en eller annen restaurant. Siden gå evnen til John Erik er litt begrenset ennå….selv om han blir bedre dag for dag…ble det taxi til havna….en fem minutters tur på en drøy kilometer.

For langt å gå.
Gallini

Målet var Gallini Restaurant i den Venetianske havnen. Vi hadde ikke bestilt noe bord…men regnet med at det var plass….vi var jo ikke tidlig ute. Og plass fikk vi…helt ytterst med utsikt til hele havnen….den beste plassen for noen som ikke hadde vært i Chania tidligere.

Litt av maten vår…
….og etter mat…..frukt og raki.

Middagen og hele kvelden ble fantastisk for oss alle…noe som Gallini og folkene der var med på å skape. Etter god mat og drikke kastet våre venner seg inn i taxien….som hadde ventet i Chania…og dro tilbake til Rethymno. Takk til alle for en fantastisk aften!

Litt Metaxa
Metaxa med tappekran……
….nytes med en espresso.

Her går det unna!

I går kveld, bilde er tatt fra Avalon Rock Pub.

Vi hadde sett for oss en stille og rolig søndag med masse kvalitetstid i heimen. Lage mat og andre huslige sysler. Det er nemlig slik…at søndagen er alle lokale kreteres dag….. og alle strender og tavernaer har fullt belegg:-)

Starter med noen vakre blomster….
…siden det er en del alvor i denne bloggen.
John Erik eller Halvorsen som Linda—- sier broderer litt blogg på verandaen.

 Altså den beste hjemmedagen for oss. Men slik ble det ikke. Vi fikk en telefon tidlig om en katt som måtte til veterinær…..men han var jo ikke åpen på søndag. Da måtte katten leveres hos Silke….hun er det nærmeste vi kom veterinær. Silke så på katten, behandlet den det beste hun kunne….og ringte til vår stray cat veterinær. Den stakkars lille pusen blir operert i kveld.

Denne ble plukket opp ved en restaurant i Platanias i går og blir operert i kveld. Har det vondt og kanskje ikke den står over. Vi ønsker den det beste…lille fine katten.
Disse søte små var kastet i søpla…helt nyfødte. Mates regelmessig av Silke, og kanskje de overlever.
Ikke bare katter som får hjelp. Også et par fugleunger som mates hver 4. time.
På vei til Silke passerte vi denne sauetransorten.

Men nå er vi hjemme igjen, John Erik ser på sykkel og Linda kokkelerer på kjøkkenet. Det er ganske behagelig å roe ned med hjemmelaget mat, og skrive en blogg til dere. Det blir ofte å spise ute siden vi har mye venner her på denne tiden, og vi heller ikke greier å handle….slik at vi har noe å lage mat av….hahaha…men heldig for oss, her vi bor…det serveres mat…riktig gresk mat…hele natten.

Dagens fra chef Linda…..
….og dagens lunsj…..
…og gårsdagens grill. 

På en tidligere blogg hadde vi bilde av noen fantastisk vakre blomster som prydet veien vi kjørte…. og opp etter skråningene. 

Vakre….. men skumle.
Se og nyt, men ikke røre.

En av våre blogglesere var kjapt fremme med navnet..Oleander…og at den var giftig. Da ble det litt googling og Wikipedia gav klart svar på dette…legger med link. Det er plantesaften som er giftig…så nyt disse vakre blomster der de er…og de er overalt…men la de være i fred for din egen helses beste. Oleander – Wikipedia        

Vår kjære nabo kom innom med en pose frukt i dag…egen eller familie produksjon.
Disse druene er fantastisk gode, små Kreta druer. Kjøp disse selv om de er små.
Pusen fra i vinter med ny familie.

Vi ser at mange er bekymret for skogbrannen på Kreta. Den er nå under kontroll, og ingen personer har mistet livet…men noe røykskader har det vært. Derimot har både sau og geit dessverre gått med….. og tusenvis av bier. Det er også store skader på oliventre, og avlinger ellers.

Voldsomt ekkelt å se. Bilde er fra Zarpa News.
Heldigvis under kontroll nå.

Ser også at mange er bekymret for smittesituasjonen. Den er ikke verre enn ellers i Europa,  inkludert Norge. Mye smitte, men de fleste blir ikke syke……heldigvis. Det er munnbind regler som bør etterfølges. 

Selv om man ikke blir tilsnakket…. så handler det om respekt å følge disse påbud. Plasser som man bør være nøye er apotek og legekontor. Reglene sier at man kan bli bøtelagt hvis man ikke har munnbind…tror det skal mye til for turister…men husk påbudet gjelder også i taxi og på buss.

Munnbind for respekt, her i heimen.
Det er varmt nå…så vi bruker denne for å få litt sirkulasjon på luften i leiligheten.
Det parkeres litt etter forgått befinnende i gaten vår. Her har en kassevognsjåfør funnet ut at her kan jeg kan stå… men selv ikke denne lille saken kom igjennom. Med hjelp av en nabo fikk de lirket den forbi.

Happy Birthday Ersi

Kveldsstemning på Therino 

I går hadde vi gleden av å feire bursdagen til Ersi, sønn til Leo på Therino. Det ble rigget langbord etter at alle gjester hadde spist seg ferdig og forlatt åstedet. Restauranten var pyntet med ballonger og alt som skal til for en fin feiring. Nå var vel kanskje ikke det akkurat bare for Ersi….det hadde i hvert fall allerede vært to bursdager der. 

Gratulerer med dagen Ersi.
Far og sønn.

Siden vi er godt kjent med rutinene ankom vi sent…da gjester allerede var ferdig spist, og klare for å rusle videre. Vi ble plassert på ett ventebord med en ventedrink…det tok jo litt tid.

Hovedpersonen og John Erik.

Vi ble servert en fantastisk god, langkokt lammegryte….sikkert noe godt voksent lam også. Det ble ett hyggelig lag men venner og familie…..og oss. Vi kjenner jo de fleste etter noen år i området her.

Mye god mat hos Leo.

Ventetiden vår ble fullt aktivisert av en liten, forskremt og mager skapning som gikk rundt og gråt….ganske alene i verden. Etter litt godsnakk og moming fikk Linda tak i denne lille pusekatten. Den var redd men lot seg håndtere greit…den savnet litt kos og omsorg. Vi hadde kattemat i bilen…så det ble litt servering. Skal si denne lille tingen greide å spise mye….og den ble mer og mer fortrolig med oss. Denne lille skapningen knuste hjertene våre….vi ville fort vekk tatt den med oss…men, heldig for oss, vi får ikke ha dyr i leiligheten. Men godt å vite at denne kvelden var maven dens fylt opp.

En redd  liten skapning.
Men er veldig nysgjerrig på de to raringene som gir så mye oppmerksomhet.
Nå leker vi litt også.
Å så deilig å få litt kos.

Berg og dalbane!!!!

Vakkert kveldslys i Nea Chora.

Vi har fartet litt rundt som vi tidligere har fortalt om….noe vi vil fortsette med. Og nå som ulykkesfuglen har fått av gipsen og stadig blir i bedre form, blir alt litt enklere.

Kveldsstemning i Nea Chora. Vi er så heldige som har et så vakkert nabolag….

Til glede for oss er noen gode venner her på ferie i noen uker og vi kommer til å være mye i sammen. Blir nok noen opplevelser for bloggen også. Men det beste av alt….badet vårt er ferdig. Må si at livet blir litt enklere når du slipper å renne på bygda for å ta en dusj, eller å komme på do.

Litt motlys men verden er oppgradert.

Som mange sikkert har fått med seg har Linda vært en snartur til Norge, for en kontroll på Betaninen Hospital i Skien. Selve det besøket der var veldig positivt. Medisinene til Linda virker veldig bra. På sykehuset ventet de en pasient som nesten ikke kunne gå…men der tok de feil. Linda var litt sent ute og ventet ikke på heisen, men sprang opp trappene. Bak henne var tilfeldigvis fysioterapeuten som hun skulle til. Det endte med lite øvelser og mye prat om Kreta.

Siden Linda sprintet opp trappen slapp hun å bli svett her.
Ingenting er som å få norske kokte reker, selv til blodpris.

Men det å komme seg opp til Norge var en real utfordring. Skulle egentlig fly fra Chania til Aten og direkte til Gardermoen. Nå var det slik at SAS hadde turen til Gardermoen… og dette var dagen etter at streiken startet og ombookingene startet. Fikk ny rute via Schiphol og til Gardermoen. Men så ble det jo forsinkelser, og Linda rakk ikke flyet til Gardermoen, men ble så sendt videre til Heathrow. Selv om Linda har løpt rundt halve Europa på grunn av streiken i SAS har hun full sympati med de streikende pilotene.

Her er Linda endelig i mål med Vy, langt på natt, etter en utrolig reise gjennom Europa.
Øya og Platanias fra en litt uvant vinkel.

Alle flyene var forsinket… så Linda har sprintet rundt på alle flyplassene etter Aten, kranglet seg gjennom sikkerhetskontroller og gang på gang trodd at dette går ikke…men flyet til Gardermoen var også litt forsinket…og vips, til Oslo. Men det var jo ikke over da heller…kun få minutter for å nå siste toget til Sandefjord….mer sprint måtte til, men det gikk det også.

Linda reiste lett og med gode sko for å sprinte rundt på flyplassene.
Noe kronglete reise til Norge, var også en liten tur ut av Schengen.

Dette hadde aldri gått uten business billett. Vi tok en beslutning, Linda drar alene, og vi kjøper en business billett…og den skadde John Erik blir værende igjen i anleggsområdet i leiligheten. Turen ned igjen gikk stort sett etter planen, kun en liten forsinkelse i Aten.

Prioritet var eneste grunn til at Linda nådde frem.
Endte opp med en god samling reisedokumenter.
Flymat på business er slett ikke så ille.

Og som vanlig har Halvorsens Kattetransport vært i aktivitet igjen….stadig noen puser i Platanias som trenger legesjekk.

Truman var nysgjerrig og kul. Her sjekkes hjertet, alt i orden.
Bob var redd og nervøs, men så var han heller ikke frisk. Hadde en skummel soppinfeksjon som han nå blir behandlet for og må tilbake om tre uker.
Linda fikk raskt besøk av nabokatten i Sandefjord. Virker ikke helt fornøyd med at huset er så mye tomt.
Men Pus, som vi kaller henne, fant seg fort til rette.
En kveld passerte vi denne rett ved leiligheten.
Det er mye kreativ bilbruk her på Kreta.
Vi havnet bak denne “løkbilen” en stund. Det rullet til stadighet en og annen løk ned i gaten.

Vi ser at veldig mange leser vår blogg, og liker det de leser. Det gleder oss veldig mye, og særlig når vi er ute og ruller på bratte og krokete veier. Vi har også to FB sider som vi oppdaterer jevnlig. Her vil vi også legge ut blogger som vi føler ikke er helt relevante for alle de sider vi ellers deler på. Vi ønsker alle velkommen til Kretahalvorsen og Kretahalvorsens Venner  på FB. Den ene siden kan bare vi legge ut innlegg på, mens den andre er åpen for alle ¨dele smått og stort.

Og gårsdagens middag på 9beaufort. Sea bass filet…
….salted cod…
…og høydepunktet, tempurareker til forrett.
Og ett lite stemningsbilde fra vår vandring ned til 9beaufort.

Veien hjem……del 2

Nå begynner vi vel å nærme oss mat fra disse. Nå manglet litt koketid, sist var det ikke fyr her en gang!

Etter en natt i Kalyves la vi av sted. Vi hadde sett oss ut Meskla som et punkt å passere, en passe omvei for å komme hjem. Vi har kjørt på deler av denne strekningen fra Theriso tidligere, men da i motsatt retning. Vi velger, der det er mulig, å ta noen andre veier vi ikke har prøvd tidligere…. og som ofte gir oss noen overraskelser.

Kalyves i det fjerne.
Veistandarden var noe blandet.
Ruten vår.

Vi la i vei mot Drakona hvor vi igjen ville prøve å få en matbit fra grytene. På den første strekningen mot Stilos var veien skrall, men bare en forsmak på dårlig veibane. Etter Stilos begynte vi å klatre i høyden igjen. Nå hadde vi jo kjørt ned her for en uke siden uten noe viderverdigheter. Men de viste seg at nå var en lang strekning blitt anleggsområde, utbedringer og ny asfalt. Det gikk ganske tregt…. og bedre ble det ikke når vi tok igjen en lastebil. Men her er det så bratt og svingete at det uansett blir mye kjøring på 1. gir.

Veien stikker hele tiden rundt en sving med giga utsikt.
Kom bak denne i et av de mest svingete og bratte stykket vi kjørte, godt man har god tid.
En sjelden gang, noenlunde strak vei.
Og noen steder har veikanten forsvunnet.
Men godt betalt i fantastiske opplevelser for øynene.

Lastebilen forsvant inn til høyre, og vi var igjen så og si alene på veien. Ved Kampoi er det to valg til Keramia, vi tok selvfølgelig den vi ikke hadde kjørt. Denne strekningen er vel også å betrakte som hovedveien. Men kan love at det igjen ble svingete og bratt, men nedover denne gang. Her var det fantastisk utsikt …..men litt slitsomt for Linda….. som måtte bremse hele veien ned.

Til stadighet ser det ut som veien går ut i intet….noe Linda ikke helt greier å vende seg til.
Når en klyver rundt i fjellsidene på Kreta inntas mange vakre vyer.
Og til stadighet dukker det opp en kirke.
Og her går det “unna”, faktisk i 3. gir.

Vel ned, etter å ha passert steder som Maraveliana og Gerolakkos før Keramina, går det oppover igjen til Drakona. Vi stoppet hos Ntounias Tavern i håp om en matbit. Bommet igjen, maten var ikke klar…. men kaffe fikk vi. Etter kaffen og god underholdning med dreiing av keramikk og laging av ost dro vi videre i retning Meskla. 

Herlig i skyggen og kaffe på gang…og det skjedde litt rundt oss.
En ung keramiker som var veldig stolt da han var ferdig…..
….og han her lager ost…og den het visstnok ..malaka!!!……..en ost med litt stram smak…
….og her maler de sitt eget korn og urter.

Det ligger flere tavernaer på veien vi kjørte etter Theriso….så mat skulle vi få. Målet var Zourva, en liten fjellandsby. Vi hadde siktet oss inn på Tavern Zourva Rizinia som ligger ute på fjellkanten med storslått utsikt. Men veien dit var igjen en utfordring for LInda, ganske smal og skrall med juv rett ned. 

Plutselig var hele fjellsiden rosa.
Rosafargen omkranset veien…..
….vakkert.
Og rett etterpå så det slik ut, stup bratt.
Grei plass å innta en lunsj.
Knallgode pølser og kalitsouna…..
…..og en pai….med et litt for vanskelig navn…Marathopita tror vi og fylt med fennikel og lokale urter.

Etter spisepausen hadde Linda fått hentet seg inn….så da var det igjen å sette utfor i bratt nedover og hårnålsvinger frem til Meskla. Vi stoppet ikke her, men det er en vakker plass, så vi tar nok turen tilbake. Fra Meskla er det strake veien mot Platanias gjennom Fournes og Patellari. Det ble en kort stopp på Therino i Platanias før vi kjørte hjem til anleggsplassen i leiligheten.

Flott å spise her.
Parkerte ved siden av han her.
Utsikten fra tavernaen, vi kjørte i siden her borte.
Og mye skog på vei ned.
Fra tavernaen ser du havet…hvis det ikke er disig.
På vei inn i Meskla…her vil vi ta en stopp en annen gang.

Veien hjem….del 1

Lake Kournas

Etter ett par netter i Georgioupoli la vi i vei uten å ha noe bestemmelses sted. Men vi ville kjøre mot fjellene, og hadde ett par steder vi ønsket å komme innom.

En aldri så liten omvei for å komme til Kalives.

Som vanlig trenger vi noe mat. Det blir jo litt ute på dagen før vi kommer i gang….. og noe spiselig var det minimalt av i vår bagasje. Vi puttet vår lille oppakning inn i bilen og la i vei mot Lake Kournas.

En av de tusen kirker vi har passert.

Vel fremme ved Lake Kournas var det helt opplagt at mange la av sted mye tidligere enn oss, det var kanskje allerede 100 padlebåter på vannet. Nå hadde jo ikke noe plan om å slå oss i lag med dem….vi var sultne. Det ble stopp på Korrisia, en taverna med flott utsikt over innsjøen. Her stod grillen i full fyr rett ved veien. Bare å slå seg ned og vente….grillen var nesten klar. 

Vi så dette og dermed ble det frokost her.
Nygrillet kylling….
…..og gris, begge var helt herlige.
Linda hadde ett “lite” glass romeiko til maten.
Halshugget…. “It`s my ex wife!!!”….sa eieren da vi knipset bilde 😉
Utsikten fra tavernaen.

Etter en real frokost/lunsj satte vi kursen mot Argiroupoli water springs. Ett sted de fleste er innom hvis man er i nærheten. En vakker plass med mange besøkende….vi tok en kaffe og kjørte videre.

Et vakkert sted, og vi vil nok komme tilbake.
Ganske god plass.
John Erik har sett seg ut et bord.
Argiroupoli

Vi kjørte gjennom Argiroupoli og mot en fjellovergang. Passerte Myriokefala og veien gikk stadig opp og opp. Her kom vi inn på en strekning som virkelig var spektakulær… ganske smal med rimelig langt ned på utsiden, og veibanen var i tillegg spekket med steiner som hadde rast ned fra fjellet. Linda syntes at dette var litt i overkant spennende.

På vei mot fjellene.
Vakkert
Hadde mye slik utsikt.
Utfordrende veier for Linda.
Nok av sten i veien.
Her har vi kjørt.
Storslått
Nærmer oss toppen.

Turen startet i drøyt 30 varmegrader og når vi tippet over toppen var vi helt nede på 21 grader…og med sterk vind var det kjølig. Aner ikke hvor høyt vi har vært men noen meter ble det. Nå gikk det ned igjen, gjennom småsteder som Kallikratis og Asfendos….og med kurs for veien til Sfakia. Her dro vi mot Askifou, en av Kretas mange høysletter. 

På vei nedover, 21 grader her.
Litt bedre vei, faktisk midtstripe også.
Flott på denne siden også…..
……og enda mer fjell.
På vei inn til Askifou…..
….og helt tydelig at det er jaktsesong på skilt.

Planen vår var å overnatte i Askifou….men vi var her alt for tidlig…. og det hadde nok blitt vel kjedelig. Det er et krigsmuseum her, men med John Eriks begrensede operasjonsradius er slikt lite interessant nå. Linda trengte å roe ned etter en, for henne, nervepirrende ferd over fjellet….så en liten pause Panorama Askifou Teverna med fantastisk utsikt over hele sletten.

Askifou sletten fra Panorama Tavern
En lite pause så Linda kunne hente seg inn etter noen stupbratte fjellsider.

Vi dro videre og siktet oss inn på Vryses, og håpet på at det her skulle være mulig med sengeplass. På veien ned hadde vi en kort stopp på Dourakis Winery hvor vi bunkret ett par buteljer og la i vei igjen. Vel fremme i Vryses viste det seg at muligheten for en kjapp og enkel overnatting ikke var så enkelt. 

Vin utvalget
Inngangen til Dourakis Winery
Dourakis Winery
Vakkert der
Vår fangst, to flasker romeiko som ennå ikke hadde fått navn. Den smakte nydelig men det burde den også siden de kostet 20 euro per stykk.
En liten rast på guttas stamsted i Vryses. Det var her vi fant ut at vi måtte videre til Kalives.
Nabobordet, her hadde det vært et lite party på formiddagen.

Med kort avstand ned til Kalives…og rimelig stort utvalg av overnattingssteder, dro vi den veien. Etter litt surfing rundt i Kalives endte vi opp på stranden, der lyste det imot oss “room for rents”….Linda trippet inn….og vips vi hadde overnatting. 

Søtt lit hus på vei til Kalives.
John Erik venter på at bookingsjef Linda ordner rom.
Helt greit med en natt på Akti Galinis
Stranda i Kalives.
Også stranda i Kalives.
En liten bro vakkert speilet i vannet
Og det blomstrer vakkert.

40 timer i Georgioupoli

Kan det bli mer vakkert….????…

Siden vi for tiden er uten dusj og dass benytter vi tiden til å farte litt rundt på øya. Vi har hatt gleden av å sove ett par netter på Hotel Drosia i Georgioupoli og teste diverse spisesteder og barer.

Nede ved strandpromenaden
Et mylder av butikker…
Koselige tavernaer i fleng
Parkeringsplasser flere steder
En idyllisk terrasse

Vi rakk å teste tre restauranter i gangbar nærhet for John Erik. Maten var god hos dem alle….. men stemning og service varierte. Det stedet vi utvilsomt vil tilbake til er Mythos Taverna. Her var det god mat og veldig hyggelig…nesten midt på torvet. De andre stedene vi besøkte var Bellissimo og Nostos.

Så vakker inngang på tavernaen
Bedre brunsj skal man lete lenge etter
Herlig å vaske hendene med denne dekoren
En sann glede å tisse her 😉
Nydelig smoked pork til forrett på Bellisimo
Greie laksewraps på samme sted
Blåskjell på Nostos
Lam kokt i grønne bønner på Nostos

Barene vi var på ligger også i samme strøket…og enda nærmere hotellet noe som kan være greit i de sene nattetimer…etter diverse smakstesting. Splendid by dimitris er vel den baren med det beste utvalget av drinker…men de har så det holder på de andre barene også. 

Denne drinken kommer Linda til å drømme om lenge

Titos, på torvet og nær de vakre fontenen har vel kanskje de beste stolene og lager utmerket drikke. Men vår favoritt ble Stelios Cocktail Shisha Bar Cafe. Ikke bare at den var nærmest hotellet vårt men en utrolig hyggelig plass…og med gode stoler. Dette stedet rakk vi faktisk å besøke to ganger….og vi kommer nok tilbake.

Menyen var som et lite kartotek…
Linda sørget for at pengene fikk bein å gå på 😉
John Erik sørget for at sykkel kom på skjermen 😉
Herlig siste drink før natten

På rømmen!!!

Jaja, blir nok bra…..til slutt….

Det er ikke alt man har kontroll på…. og vi er uten bad og toalett for tiden. Vannlekkasje som må utbedres og som har medført til at hele badet måtte rives opp. Litt plundrete når man kun har ett bad. Det også slitsomt når det kommer noen på morgenen og skal jobbe når vi, som vanlig, ikke er i seng før langt på natt.

Lekkasjen er funnet
Blir litt kaos i oppgangen….

Men hva gjør vi for å lette på situasjon…..jo, kaster oss i bilen og legger i vei mot nye opplevelser. Vi har jo hatt det ganske kummerlig i ett par dager og var helt bestemt på å dra når vårt besøk hadde kommet seg på fly til Norge. Vi har pløyd google maps på kryss og tvers, før vi ble enige om Georgioupoli som første stopp. Har så vidt vært innom der tidligere og stedet virker som en koselig plass å være.

….on the road again….
knipses stadig  noen bilder ut av vinduet langs landeveien
Blomstrer så fint i veikantene

Avgang hjemmefra ble litt senere enn planlagt. Linda var veldig trøtt på morgenen i dag….etter en litt for lang kveld på vår stamplass 2 kvartaler fra leiligheten. Ble påspandert litt ekstra vin fra både gjester og eier 😉

“Høvdingen” selv ved grillen
Mange fristelser ved veikanten
Rikelig med smakfull mat på “Kokiodo!

Derfor kom arbeiderene inn før morgenstellet var unnagjort…..da la vi turen utenom Faros i Stalos hvor både brunsj og toalettbesøk ble unna gjort…hahhaha… !!!

Venter på mat etter nødvendig ærend på “kontoret”

Da vi stakk innom leiligheten for å pakke noen nødvendige klesfiller og toalettartikler ble vi “kuppet” av huseierne som er så bekymret og så lei seg for alt trøbbelet dette medfører for oss. 

når vakerommet har blitt en del av stuen…hihihihi…

De tilbyr seg servering av mat, lån av bad og toalett, vask av klær og generell omsorg. Vi prøver å forsikre dem om at vi klarer oss, og at vi mer enn gjerne tar oss en liten miniferie i helgen…

Disse mektige fjellene altså….blir aldri mett av synet
Den gamle flotte broen

Men før vi kom til Georgioupoli så hadde vi en kaffepause i Vryses. En liten landsby langs National Road med noen kafeer ved elven. Her er det utrolig vakkert. Rennende vann under store valnøttrær og digre ender som gakker rundt i elven…idyllisk. 

Baklava…..for 2 🙂
Idyll i Vryses
“Donald” koser seg 😉
Neste gang er vel beinet til John Erik bedre….så vi kan spasere over denne broen
På kanten….

Etter kaffen ble det gamleveien til Georgioupoli…og den har stedvis elendig asfalt…så gamleveien er det rette navnet. Vel fremme måtte vi lete etter ett passende sted å overnatte. Det ble litt surfing rundt i byen for å se etter rom til en akseptabel pris…vi går ikke etter mange stjerner…bare å få dekket de nødvendige behov…seng, dusj og dass. Etter litt att og frem så vi Hotel Drosia, så ut som dette var perfekt for oss. Linda ruste inn og vips, vi hadde det perfekte rom for to netter.

John Erik har perfekt utsyn til Picasso
Nå skal det blogges før middag!