Litt fra livet her på toppen

Ikke feil med denne utsikten.

Nå har vi snart bodd to måneder her vi vår nye, fantastiske leilighet. Leiligheten har egentlig alt vi har ønsket oss, og litt til … og vi trodde aldri vi skulle finne en slik plass på denne siden av byen. Selv om vi har bodd her en stund, er bygget langt fra ferdig.

Solnedgangene er ganske spektakulære hos oss ….
… og de kommer i mange varianter.

Selv om kåken er perfekt og flotte verandaer så er det to ting som er nesten uvurderlig her. Vi har en stor bod nede ved inngangen så vi slipper å drasse alt opp….. og ha problemer med å få stuet ting bort … vi har jo dratt på oss noen ting. Men det aller beste er jo at vi har egen parkeringsplass rett utenfor boden, kan det bli kjekkere….????…. og den er under tak.

Boden rett foran bilen og nære til døren. Er nok mulig at noen misunner oss dette.
Et ganske vanlig syn for oss, bil med heis som brukes til å få møbler og ting inn i leilighetene. Her er det et lass med hvitvarer som er på vei inn.

Det er ett stort savn å ikke ha internett tilgjengelig i leiligheten. Fiberkabelen er fremdeles ikke strukket inn i bygget. Etter sigende skal nettet være på plass i slutten av august … og vi begynner jo å nærmes oss sterkt slutten av august nå. Det er ferietid her, og mye drar i gang igjen på mandag, så vi kan jo bare håpe. Det er iallfall ganske tungvint å lage en blogg da alt er nettbasert.

Ikke så verst “kontorplass” med utsikt mot Souda og Aptera …
… og litt til venstre så ser vi mot Stavros.

Vi har gått til investering av grill, en Weber Lumin, som kostet nok. Vi har testet den ut noen ganger nå, og den fungerer perfekt, og er tilstrekkelig stor nok for de party vi kommer til å holde her. Det ble også en IKEA-tur for å bestille en arbeidsbenk til kjøkkenet. Litt lite benkeplass her, så denne gir oss en veldig god arbeidsplass, faktisk plass til oss begge. Det vi mangler nå, som står høyt på prioriteringslisten, er oppvaskmaskin. Går nok ikke så mange dagene før vi handler inn en slik en.

Vår nye gode venn, fredig montert og klar tl bruk.
Her er middags avdelingen vår … og treningsstudioet vårt helt borterst.
Anne og Robert ble våre første middagsgjester med innvielse av vår nye grill.
Linda har også gjort en flott innsats på utemøblene våre og fått satt dem inn med olje. Ble som nye igjen.
Her er John Erik i gang med å montere arbeidsbenk til kjøkkenet …. ble en real oppgradering.

Det var ganske støyete til tider der vi bodde før … og det har vel ikke blitt noe bedre her vi bor nå!! Før hørte vi mye høylytt prat og en del krangling, her er det mer bikkje gnell …..til alle tider av døgnet. Velger man å bo i byen, må man også ta med alle lydene, som bylivet skaper. Vi bor jo også ganske nære hovedveien som til visse tider på døgnet brukes som «dragracebane» … og det kan være litt slitsomt. Vi hørte dette godt tidligere også, men nå er det godt forsterket. Vi har også ett par artige hunder…. som ikke tåler at det kjører utrykningsbiler med sirener forbi, noe som det til stadighet gjør, uten at de må ule sammen med disse kjøretøyene.

En kveld hadde vi fire politibiler i gaten.
En og annen artighet er å se nede i gaten.

Det går en snarvei forbi oss som bare tohjulinger og gående kan bruke. Her har vi et par ganger opplevd litt «kommers», ingen forventer å møte noen….. så to ganger har vi fått med oss to mopeder som har frontkollidert. Ingen store greier, men alvorlig kjeftbruk … litt gøy å se på.

Her er gaten som “alt” skjer i og hovedveien for alle tohjulinger.
Av og til litt for mye trafikk, disse har frontkolidert.

Vi trives veldig godt i denne leiligheten, noen barnesykdommer lider den jo av…. i tillegg til nevnte fraværende internett. Vår leilighet har fremdeles ikke fått noe solskjerming, så det blir temmelig hett i solveggen når solen steker som verst, men på sikt kommer nok dette også på plass. Heldigvis har vi også en veranda på andre siden også … og det er jo ikke sol på begge sider av kåken samtidig. Det som er mest plagsomt er vanntrykket her, det varierer veldig, og er rimelig labert noen ganger. Det har allerede vært tema på ett møte her i blokken, så noe er vel på gang der også.

Denne bloggen er lagt ut hos våre venner i Nea Chora, Me Nou & Krasi ….
… og det ble fortært noe “hangover” mat ettter en kveld på byen sammen med venner fra Bergen.
Linda og May på Avalon med godt i glasset.
John Erik og Rune på samme sted omkranset av gamle helter.
Må jo ha med bilde av pusen som hver morgen ligger og følger med på slakteren. De steller godt med den, bestandig mat og drikke på utsiden.

 

 

 

 

Akropolis i Georgioupoli

Dette finnes i Georgioupoli.

For en tid siden var vi på kjøretur med våre venner fra Haugesund, som nå er tilbake i gamlelandet. Raymond, som er en kløpper til å oppdage ting som er verdt å se, hadde nå funnet noe som het «Miniaturenpark» som vi skulle undersøke sammen.

Disse to kompisene passerte vi på vår vei.

Denne gangen slapp John Erik å styre bilen der vi la i vei på National Road. Som vanlig ble det en stopp i Vryses, og det som kanskje er Kretas eldste bro. En litt bortgjemt severdighet som ligger helt inntil hovedveien. Som seg hør og bør, nye bilder ble tatt på denne vakre plassen. Etter at broen var nøye inspisert ble det oppdaget et lite rør som var stukket inn i en sprekk i broen. Den ble behørig sjekket, og inne i denne lå det en lapp hvor man kunne skrive navn og dato. Her har altså Raymond og John Erik nå sjekket inn.

Her er vi ankommet til vår faste stopp når vi er ute og kjører …
… og denne gangen hadde Picasso’n fri.
Vakker plass.
Det var noen navn her …
… og det ble to til.
Og slik ligger “arkivet”, det er bare å skrive seg inn.

Så bar det videre mot Miniaturenpark som ligger ved  Kalyvaki Beach, på andre siden av elven som renner ut ved Georgioupoli … lett å finne frem. Her ble det vandring rundt i godt over 30 grader for litt fotografering og studering kunstverkene. Utrolig fascinerende å se disse byggverkene … og hvilken tålmodighet vedkommende som har fått til dette må være i besittelse av. Her er miniatyr kopier av mange historiske byggverk i Hellas. Stedet er verdt et besøk … og her kan det både bades og spises.

Det er mange slike byggverk på området …
… mange flere enn de som er avbildet..
Fascinerende å se.
Byggene ligger spredt rundt på området.

Etter vår ekskursjon blant alle de vakre byggverkene var det på tide med en aldri så liten stopp for noe leskende. Vakkert til, ved siden av elven, ligger Blue Moon med en flott uteservering … luftig var det heldigvis også i denne varmen vi hadde. Her ble vi sittende en stund og nyte tilværelsen og følge med på dyrelivet. Til tider ganske mange gjess og ender som kvakket rundt ned på elven, og jammen kom en skilpadde svømmende forbi også.

Her var det fint å sitte og nyte en kald en …
… og ta livet helt med ro.
Her ender elven og stranden er på venstre side …                                         Foto: Raymond
… denne stranden, ser mot Georgioupoli.

 

Uten nett i toppetasjen ;-)

Vår “Sky Line” i retning Nea Chora.

Vi har nå bodd i vår nye leilighet i noen uker og trives veldig her, faktisk er vi blitt noen skikkelige stuegriser. Ikke at vi sitter inne….. men ute på våre verandaer, og nyter den fantastiske utsikten vi har. Bygget vi bor i er ennå ikke helt ferdig, det er fremdeles ikke så mange som har flyttet inn. Det mangler internett her, skal visst komme i løpet av august….!!!!….. noe som gjør det litt tungvint å skrive blogg. Det blir for det meste telefon,  og av og til…… ut for å låne nett på restaurant.

Ikke så verst på baksiden heller, rett mot flyplassen.
Og på kveldstid er det også god stemning for en romantisk tid sammen.

Selve flyttingen av møblene gikk ganske smertefritt, da var vi kun tilskuere….. og på drøye fire timer var alt ute av den gamle leiligheten, og inne igjen her på “toppen” vår. Men å få alt på plass tar tid, særlig når det er opp i mot førti varme…..men litt etter litt blir det nok orden 😉  Linda stresser litt,  men det går ganske fort over når vi kan sitte og se ut over verden…… og nyte noe kaldt i glasset.

Flyttefolkene gjorde en god jobb med å beskytte våre møbler før de la ut på tur.
Vi forsøkte å få kjøpt esker til flyttingen. Det viste seg å være umulig. Vi kunne bestille hos IKEA, men det ville jo ta sin tid og vi behøvde dem denne dagen. Kjekke karer der, de ba oss se bak i søppelkonteinerne om vi kunne finne noe … alt ordnet seg der.

Noen nye runder på Jysk og Simple City har det jo også blitt, selv om vi trodde vi hadde nok møbler … nå håper vi at alt snart er i hus. Her må det meste bestilles, og det tar tid. Tålmodighet er en god ting å ha her på øya.

Halvorsen har igjen fått noen “Lego-sett” som han håndterer med største fornøyelse…. mens svetten renner.
Vi var også så heldige at rett før helgen kom grillen vi hadde bestilt … så nå er BBQ hver dag på terrassen.

Etter et par år med gateparkering…. så er det ganske herlig å ha egen parkering….. bestandig ledig plass…. selv om vi kommer sent hjem. Og ikke bare parkering, egen (sports)bod rett ved foran bilen, hvor syklene våre også er parkert.

Noe av det mest “luksene” du kan ha her i byen er egen parkeringsplass … og ikke nok med det, vi har en stor bod rett ved Picasso`n.
Halvorsens snekkerverksted … her mekkes nytt vaskeutstyr for Linda.
Det ferdige resultatet. Slikt utstyr er ikke å finne her som vi vet. Tok med oss de essensielle delene fra Norge ……og laget perfekt vaskeutstyr etter norsk standard.

Vi har fått en real oppgradering på våre boforhold;  94 m2 på en flate ( i toppetasjen) med to baderom og gjesterom. Stor veranda på omtrent 20 m2 , og massevis med sol. Nå har vi egentlig fått den leiligheten vi har ønsket oss…….MEN,  som vi aldri trodde vi skulle finne i dette området. Vi har kun flyttet 400 meter…. og bor fremdeles i vårt favoritt område her i Chania by.

Vi fikk også gleden en dag å få litt flyoppvisning foren terrassen.
Her sees øya utenfor Platanias og Agia Marina fra terrassen vår.
Sikadene hører vi ikke så mye til i vår høyde, men en og annen tuller seg bort…… og havner på besøk på terrassen vår.
Vi får mange fine fargekombinasjoner når solen går ned. Det varierer nesten fra minutt til minutt …
… vakkert og romantisk blir det.
Raymond og Halvorsen monterer noe bambus i kosekroken vår. Her vil det om kort tid bli veldig koselig.

Nå må vi snart ta oss sammen…… og få opp bilder og pynt på veggene,  så det begynner å ligne på vårt hjem…. “Spiti Halvorsen”. Men….!!!….. det er ikke lett komme i gang i denne varmen vi har her for tiden, og det er viktig med litt planlegging … alt må jo henges på murplugger …. og da vil man jo helst henge ting riktig første gangen!!!

Nå begynner vi å se enden på innflyttingen vår … ting kommer opp på veggene. Snart klar for en videorunde på vår facebook side.
Litt kveldsstemning oppe hos oss.