7.dag med portforbud

 

Galatas med de hvite fjellene bak. Det blir mye bilder ut av vinduene i disse dager!

Da har vi snart levd med portforbud i en uke….Dagene tusler avgårde i sakte tempo. Det er ikke mye som skjer i livet vårt om dagen. Været er vekslende og så fort solen viser seg hiver vi oss ut i stolene våre og nyter solstrålene.

Her tilbringes de fleste av dagens timer. Bildet er tatt når vår nye gode venn Geir var her og hjalp oss til butikken. Pga de nye bestemmelsene måtte jeg bli hjemme, da det bare er lov å være 2 personer i en bil.

Vi pusler litt i hagen også med plenklipp og ugressluking. Godt å ha littegrann å drive med!!

Som tidligere skrevet så låner vi et hus av venner her nede for tiden. Planen var egentlig at vi den uken som nå har gått skulle vært på husvisning, for deretter forhåpentligvis skrevet kontrakt og flyttet inn.

På grunn av portforbudet har jo dette blitt vanskelig nå. Så det blir spennende å se om vi får løst denne situasjonen på et eller annet vis. Inntil videre gjør vi det beste ut av det. Vi bor jo godt, og det er en befrielse å ha denne hagen under de forholdene som er nå.

Veldig lite trafikk om dagen.

Tilværelsen har blitt som en slags “ut av seg sjæl opplevelse”… Det regner jeg med at de fleste har en følelse av for tiden. Verden har stoppet opp og det kommer forferdelig nyheter til oss flere ganger om dagen. Alt er vanskelig å ta inn, forstå og bearbeide. 

Ikke en bil på national road.

Vi tenker mye på hvordan dette må føles for barn rundt om i verden. Når selv vi voksne har vanskelig for å fatte dette….ja, da må det være utrolig utfordrende for små barn å begripe alle de endringene som skjer i hverdagslivet nå.

Alle må stoppe og sprite hender og ta på hansker på vei inn i butikken

Her i Hellas må vi nok regne med å ha portforbud, på samme strenge vis som nå, til over påske. Myndighetene kjører en ansvarlig og konsekvent linje her. Det føles trygt, men samtidig litt uvirkelig. De fleste her er gode på å overholde de stramme reglene for å bevege seg ut. Men hver dag kommer det nyheter om antall brudd på portforbudsbestemmelsene. Alt i fra de som tar trimturer altfor langt vekk fra boligen sin, til de som faktisk prøver å gjenåpne kafeene og butikkene sine igjen!!

Fikk handlet litt i kiosken også

Sågår har vi lest at også det er brudd på karantenebestemmelsene for de som har ankommet fra andre land. Politiet bruker store ressurser på å ta daglige kontroller hjemme hos de som er satt i denne typen isolasjon.

Her bruker det å være mye trafikk.

Uten at vi er noen eksperter, og heller ikke spåmenn….så tror vi nok at de av dere som har planer om Kretatur de nærmeste månedene, vil ha store problemer med å komme inn på øya… Det er trist, ikke minst for alle de som er avhengig av turismen…..MEN, det aller aller viktigste nå er å få kontroll over pandemien og redde menneskeliv.

For dere som ønsker å lese gode artikler om Hellas og også mer utfyllende om denne coronasitusjonen anbefaler jeg dere å gå inn på” Grekland all exclusive” her på facebook. Og følg gjerne den siden også 😉

Utsikten vår fra soverommet og inn mot Chania

Håper alle dere som leser og følger bloggen vår er trygge og har det bra. Vi to prøver så godt vi kan å fylle dagene med en stor dose kos også. Det blir jo noen helt vanvittige kontraster . Som i dag har vi oppdatert oss på pandemien, samtidig som vi gleder oss til Farmenfinale og deliverypizza !! Men, tror det er så viktig å hygge seg, koble ut og kose seg med det som tross alt fortsatt er fint 🙂

 

Utsikten vår fra et annet rom i huset. 

Portforbud -2 første dager

Kvelden faller på

Søndag kveld kom beskjeden…som forventet. Vi var jo veldig forberedt på at dette ville skje….Myndighetene hadde jo hintet om dette i noen dager.

På lørdag var vi ute og tok en storhandel med vår nye flotte venn, Geir, som har hus i Modi….så da beskjeden om portforbudet kom på søndag, tok vi det med stor ro, og begynte å forberede oss på at livet vårt nå vil bli rundt hushjørnene i en god periode.

“Utgangsskjema” (Det er i dag også kommet på engelsk)

Det er laget egne “utgangskjemaer” for nødvendige ærend, så det er ingen grunn til panikkhandling eller hamstring. Derimot er det lurt å ikke reise på butikken i ett kjør ( av mulig smittehensyn), så vi har alliert oss med noen venner, som kan kjøre oss til supermarkedet av og til .( Greit å slippe å småhandle hele tiden, vi har jo ikke bil!!)

Litt humor må man ha…vi har laget en portforbudkalender ;.) Hvor vi teller ned……. og så må vi se da….om vi må ha flere !! Det kan jo hende det blir forlenget….

Det er merkelige tider dette her. Når verden havner i en unntakstilstand blir det mye følelser, alvor og store tanker. Om man vil eller ei blir dagene fylt opp av nyhetsendinger, og vi følger både greske og norske nyheter tett.

Deilig hengekøye i hagen 🙂

Heldigvis har vi begge to en god evne til å koble ut, gjøre det beste ut av det, og kose oss så godt vi kan. Viktig å fokusere på det positive i enhver situasjon.

Fått ut solsengene 🙂

Vi er veldig glade for den fine hagen vi har her i Galatas. Det store huset med god plass til å boltre oss. Vi har det veldig godt sammenlignet med småbarnsfamiiler som lever i små leiligheter eller ensomme som lever helt aleine. Og vi har hverandre, og føler oss veldig trygge fordi de greske myndigheter tar dette på største alvor og setter inn alle nødvendige tiltak.

Blomstrer så fint hos oss!

En annen sak som virkelig bekymrer oss om dagen er den forferdelige situasjonen som nå foregår på grensen mellom Hellas og Tyrkia. Som også går helt under radaren i disse Coronatider. Seinest går var det 2000 emigranter som prøvde å presse seg gjennom grensen til Hellas med støtte av Tyrkiske militære. Siden dette er 2 Natoland burde Stoltenberg komme på banen! Levende mennesker blir brukt i et politisk spill….og i skyggen av pandemien i verden….

Det er vår!!

Allikevel og på tross av alt som foregår har vi funnet en slags rutine allerede. Vi står opp, drikker litt kaffe, gjør litt husarbeid og spiser litt brunsj. Været har vist seg fra en god side i det siste, så vi har brunet oss i sola med selskap av podcaster og musikk. 

Beina høyt 😉

Når sola forsvinner trekker vi inn, ser serier på nett, lager god mat og hygger oss så godt vi kan 🙂 Kort fortalt så går dagene i et deilig langsomt tempo, og det er litt godt det også.

John Erik sin lapskaus 🙂

Tenker masse på alle de helter rundt om i hele verden som står på om dagen. Alt fra alle i helsevesenet, servicearbeidere og alle de foreldre som plutselig har fått enormt mange roller i løpet av en dag. Og ikke minst tenker vi på alle de barna som må takle disse underlige tider….

Herlig biffmiddag 🙂 Vi kan å kose oss!!

Nå handler det om at vi må stå sammen, at vi alle må ta vårt ansvar og så kommer vi ut på andre siden igjen! 

Syklene er permittert …

Så til neste gang vi blogges ….Ta vare på hverandre 🙂 🙂

Her kan man slappe av…..

 

 

Ring en venn…eller en ukjent ;-)

 

Blomstene trenger også omsorg i disse dager 🙂

I går kom det melding fra UD til oss som fremdeles er her i på Kreta, og også Hellas generelt. Vi ble informert om at hvis vi ønsket å reise oppover mot Norge var de 2 siste åpningene nå i dag og i morgen. Det har gått et fly i dag fra Thessaloniki til Arlanda, og i morgen går det ett fra Athen til København. Deretter er alle flyvninger kansellert frem til midten av april…

Vi har jo bestemt oss for å holde oss i ro…det siste vi ønsker er å farte rundt på flyplasser nå…med flere flybytter. For oss føles det mest trygt å være her vi har vært fra slutten av januar. #stayathome… og det er jo her vi oppholdt når viruset virkelig tok grep i verden.

Hver dag holder vi oss oppdatert på lokale nyheter her og følger de instrukser vi får. Vi føler oss trygge. Må berømme greske myndigheter. De reagerer raskt og ligger i forkant. Hver dag kommer det mye informasjon, oppfordringer, og de prøver virkelig å ligge ett skritt foran! 

Her er det ingen tvil om at vi er i en ekstrem unntakstilstand, at det er alvorlig, og daglig blir vi oppfordret til å holde oss hjemme via tv sendinger, twittermeldinger etc. Samfunnet er stengt ned med unntak av de aller mest nødvendige steder som matbutikker og lignende.

Alle tiltak er konsekvente og følges opp. Det er også nå varslinger om det kan bli ytterlige tiltak, som portforbud, hvis ikke allerede eksisterende tiltak har ønsket effekt.

Må jo innrømme at det føles litt merkverdig å sitte i et annet land i denne ekstreme situasjonen. Verden står jo på hodet, og overalt, i alle land, er det nå en inngripen i vår bevegelsesfrihet vi ikke har sett sidestykke til i vår generasjon.

OG DA føles det veldig alright når det piper inn en melding fra en annen nordmann. “Hei, jeg er også her!” “Kan jeg ringe dere?” “Skal vi treffes?” 

Geir og John Erik slapper av etter ei handlerunde 🙂

Og i dag møtte vi Geir. Han har også valgt å sitte i ro. Han og fruen har et hus i Modi. Frua er hjemme, men Geir er her…og gjør som oss…sitter i ro!

Så i dag møttes vi for første gang. Det ble en hyggelig dag 🙂 Vi tror vi har fått en ny venn, og håper han også følte det sånn 😉

 Geir har bil…og det  har ikke vi.. (ennå)….så vi hadde på forhånd spurt om han gadd å ta oss med på en real handletur! 🙂  Så nå har vi huset fullt av mat, drikke , dopapir!!! og andre nødvendigheter.

Handla litt ja!!

 

Håper alle som leser har det bra…. at dere er trygge…. PS! Ring en venn….. Det betyr så mye :- ) #STAYSAFE

 

#staysafe

Opplysningslapp om de nye reglene i lokalbutikken vår.

 Nå er det noen dager siden vi har oppdatert bloggen. Det er mye som skjer her på Kreta og i resten av verden om dagen. Man går på en måte litt inn i en slags uvirkelighetsfølelse. Det er vanskelig og vondt å ta inn over seg hva slags tilstander som råder om dagen. Vi er sikkert ikke alene om å oppdatere oss på dette store deler av døgnet.

I går mottok vi denne nødmeldingen for 2.gang!!

Her i Hellas må jeg berømme regjeringen for å ha tatt store grep, veldig raskt. De tar Coronaviruset veldig alvorlig og hver dag kommer det nye tiltak. Skoler, barnhager, restauranter og kafeer er for lengst stengt ned. Mandag ble kollektivtilbudet redusert og fra i dag ble alle butikker unntatt matbutikker, bakerier, kiosker, bensinstasjoner og noen få ting som bilverksteder ol. stengt. Fra mandag ble det også satt en grense på hvor mange mennesker det kan være i en butikk på samme tid.

Folketomt

Lekeplasser, idrettsplasser, offentlige strender etc er nå også stengt. Nytt i dag er at det er kommet en restriksjon på at det er strengt forbudt å samles mer enn 10 personer i ulike sammenkomster. Hvis man bryter dette kan man få en bot på 1000 euro.

Det er dessuten bestemt at alle som kommer til landet, uansett nasjonalitet, må sitte i karantene hjemme i 14 dager. Hotellene er stengt ned frem til 30.april. Alle flyvninger til Italia og Spania er kansellert.

Dette er bare noe av de tingene som er innført her i et forsøk på å stanse spredningen av viruset.

Her tilbringer vi dagene nå 🙂  Holder oss i hagen

Hellas har i dag rapportert om 31 nye smittede og tallet er nå oppe i 418. 79 av dem er på sykehus og 13 av disse får intensivbehandling.

Her i Chaniaområdet er det hittil ikke noen som er syke. Det kom en melding i går at det var en Marrokansk mann, som har vært i Chania på en militær øvelse, som var testet positivt etter at han ankom hjemlandet sitt. 

Myndighetene oppfordrer hele tiden folk om å holde seg mest mulig hjemme. Det er noe vi selvsagt tar på ramme alvor. Så vi tilbringer dagene rundt hushjørnene her hjemme. Tar bare de aller nødvendigste turene ut for å handle og bevege kroppen littegrann.

Godt Linda har litt garn 😉

Vi sitter i den fine hagen vår på dagen, hører på podcaster, særlig de med litt humor. Det er godt å fylle hodet med noe annet enn alt dette triste. Tror det kan være godt for alle og enhver, da det er viktig å balansere inntrykkene noe. På kveldene blir det mye serier og lettbeinet underholdning fra nett 😉 😉 

Koser oss med god mat.

Og nå som John Erik nesten er oppe og går igjen, har Linda fått avlastning på kjøkkenet igjen, og det trylles frem en god del velsmakende mat. ….MEN gulvvasken er han fremdeles ikke i stand til….thi hi hi 😉 😉 !!!

Tomme gater i Chania

Det virker også som de aller aller fleste rundt oss også respekterer myndighetenes sterke oppfordringer til å være mest mulig hjemme.

Nedstengt

Vi håper at dere som leser bloggen har det bra og tar vare på hverandre. Fram til vi blogges neste gang  STAY SAFE og STAY AT HOME 🙂

PS!! Til dere norske som skulle være i Hellas nå.  På regjeringen.no ligger det god reiseinformasjon. De har også der en link til en bra avis, som har god og riktig informasjon om det som skjer rundt oss. Avisen heter ekathimerini.com 

Blomstrer fint rundt oss 🙂

 

Underlige tider!

 

Solnedgang Kalamaki

I skrivende stund sitter vi å hører på Erna Solberg sin pressekonferanse. Ingen skulle vel tro at verden skulle endres slik på så kort tid. Det er helt enorme konsekvenser, både for hvert enkelt menneske og samfunnet og verden generelt. 

Deilig dag 🙂

Vi kom jo ned hit til Kreta 31.januar og da var coronaviruset noe som var i Asia…langt unna oss…Og pang!! Verden ble snudd opp ned på 1 – 2 – 3 !!

Utenfor en av våre favorittrestauranter Colombo

Plutselig måtte vi begynne å forholde oss til dette alle og enhver. Hver dag kom det nye rapporter om stadig nye syke i flere og flere land. Midt oppe i dette har vi følt oss veldig trygge her på øya. Den største bekymringen har vært å se og høre våre venners uro her nede i forhold til hvordan sesongen vil bli i år. Folk har vært redde for at turistene skal utebli. Alle vi kjenner har allikevel startet all jobb med å klargjøre for sesong. Og for noen er dette virkelig mye arbeid! Hele tiden har de snakket med oss om hva vi tror..” -.kommer folk? ” og “- tror dere viruset vil gå tilbake?? 

Vakkert skue mot de snødekte fjella 🙂

Sånn vi har opplevd det , er at dette er noe som ikke ville ramme Kreta…annet enn at “vi andre” skulle utebli på grunn av dette viruset. Og at det skulle bli enorme økonomiske konsekvenser. På en måte har det vært litt fjernt…og vi har hele tiden prøvd å betrygge med ” – Jo, vi skandinavere…ja, vi kommer uansett!!” 

Så begynte det å krype nærmere…det kom flere og flere rapporter om syke på fastlandet. Da skjønte både vi og våre venner at vi kanskje ikke ville bli forskånet her heller! Da begynner forståelig nok bekymringen å endre seg….Endre seg til “Hvordan kan vi unngå spredning her?”

Nea Hora

Pr. i dag er det bare 4 konstaterte syke her. Heldigvis!! Men, frykten ligger jo i at det skal eksplodere! Nå opplever vi at de fleste vi kjenner er redd for at det skal spre seg med turistbesøk. Dette er en situasjon som er ille uansett. 

I Norge og i alle andre land begynner vi nå å skjønne hva slags økonomiske konsekvenser dette vil gi. Og alle vi som er glad i denne øya, vet hva slags utfordringer som har vært her gang på gang….Det føles helt forferdelig å vite hva slags ringvirkninger dette vil få. MEN, det aller viktigste nå er å HINDRE spredning!

Torget i Splantzia i dag…helt nedstengt…

11.mars besluttet Hellas at alle barnehager og skoler skulle stenge i 14 dager. Og i går kom beskjeden om at alle restauranter, kafeer, nattklubber, kinoer etc. etc skal stenges ned i 14 dager. Dette gjelder selvfølgelig også øyene, og dermed også Kreta.

Helt stengt ned…. Underlig stemning…

Og så blir spørsmålet da?? Hva skal vi gjøre? Reise hjem eller bli? I utgangspunktet har vi billetter hjem i slutten av april. Hører i media at alle som er ute på reise burde reise raskest mulig hjem… 

Føles veldig rart…

Men, for oss føles det helt uansvarlig å skulle tråkle oss oppover Europa i disse tider. Det blir jo også spådd at toppen er vi ikke i nærheten å ha sett ennå…den skal komme i mai, sier ekspertene! 

Ganske folketomt med “Lockdownen”)

Så vi har bestemt oss for å bli. Vi skulle jo egentlig bare til Norge i en måned, og mest på grunn av 3 måneders regelen. Vi har jo egentlig ingen prekær grunn til å reise oppover. 

Folk brukte dagen på stranda i dag!

Det vi nå må gjøre er å samle de nødvendige papirer og komme oss til politistasjonen for å søke om “permit recidens”. Heldigvis har vi tatt med oss de fleste nødvendige papirer før vi dro! Denne “jobben” hadde vi i utgangspunktet ikke tenkt å gjøre før i 2021. Derfor føler vi oss litt uforberedt!! Har jo hørt at det er litt papirmølle 😉 

Folksomt ved Kalamaki i dag 🙂

Hvis noen som leser bloggen har erfaring med dette tar vi gjerne i mot tips i forhold til fremgangsmåte…. Vår plan er å skaffe en advokat/regnskapsfører som kan hjelpe oss med prosessen. Tar gjerne i mot tips om gode navn i Chania 😉 

Veiarbeid…

Midt oppe i alt koser vi oss masse med det nydelige været som er om dagen. Og i dag har vi syklet inn til Chania. Det var en spesiell opplevelse å se alle de  nedstengte restaurantene. Det var lørdag og tindrende sol, og normalt hadde det vært fullt av folk….

Badende mennesker 🙂

Vi ønsker dere alle en god kveld. Ta vare på hverandre i disse tider 🙂

Kveldstemning hos oss 🙂

 

 

 

Deilig dag på to hjul :-)

John Erik setter kursen!

Nok en dag går mot slutten. Vi sitter her ved spisestuebordet. Begynner å lande etter enda en flott dag. Det føles litt rart å skrive det (en flott dag!) …verden står på hodet…coronaviruset preger hele nyhetsbildet. Vi følger med på nyhetene i Norge, sosiale medier og ser det er en verden vi knapt kjenner om dagen….

Kraftig hogst

 Og ja, vi er også opptatt av det…det preger også oss. Ikke av frykt for egen helse, vi er ikke redde…for vår egen del. Vi preges vel mest av at våre venner her på øya er bekymret…De frykter for den kommende sesongen…”Vil turistene komme?…Klarer vi å holde hjulene igang?….Vil pandemien spre seg i stor skala her og?”…. Dette og tusen andre spørsmål svirrer rundt i den daglige snakken her på øya nå. Det er massevis spørsmål, men ingen har en fasit…og det lager mye usikkerhet.

VÅR!!

 Det er en situasjon som er så uavklart og så vanskelig å spå… Det eneste vi kan gjøre er å følge de råd og pålegg som kommer….

Allikevel og heldigvis……vi koser oss som best vi kan. Og i dag satt vi i den flotte formiddagssolen her i hagen, hørte på podkaster og vaskemaskinen jobbet for oss;-) Det føles ubeskrivelig godt å kjenne sola varmer, vente på at maskinen skal bli ferdig…for deretter å henge klesvasken til tørk…ute!

Landeveien 🙂

Etter deilige late timer i hver vår solstol var det på tide å bevege kroppen litt. Vi kledde på oss og tråkket i vei på de fine syklene våre. Og for en herlig tur! Dagens mål var brunsj i Agia Marina. For første gang tok vi “bakveien” til Agia Marina.

Blomstrer mellom oliventrærne

Vi har syklet opp, ned og bortover blant oliventrær og grønne sletter fulle av blomster…passert kalkuner, høner, sau, bjeffende hunder og kvitrende fugler. Solen har strålt og vinden har vært god å ha når oppoverbakkene har kjentes tunge 😉

Nærmer oss Stalos

Underveis har vi støtt på gamle kjente. Bestandig hyggelig å møtes. Vi har mimret, ledd (og jammen tatt en yamas også 😉 !! ) Og vi har nok ikke fulgt rådet om en meters avstand…det har blitt en klem eller to i dag!

Mye sesongstengt…. Er nok endel som har sittet her i sesong 😉
Sjøet litt i dag!
John Erik venter på Linda som tar foto…overalt!!

 

Kjent kryss i Stalos!
Kaffe i sola 🙂

Vi fikk spist oss en god lunsj i Agia Marina og tatt en kaffe i Kato Stalos før vi tok veien langs sjøen bortover til Kalamaki. Der stoppet vi før siste bakken oppover for en kaffe på et nytt stamsted. Der er det så få folk før sesong at tilogmed syklene får være med inn!!

Flere som tar foto!!

Nok en gang vil vi si at det er så koselig med alle personlige meldinger i innboks og ellers hyggelige kommentarer mange av dere gir oss! 🙂 Og vi håper at dere også snart får tatt dere en tur hit til øya 🙂 ….og noen av dere er jo faktisk her allerede 😉

Syklene får være med på restaurant!!

 

 

 

 

Kveldstur til Chania

På vei ned til havna.

Kryo…Kryo…Poly kryo!!!!! Kaldt …kaldt…veldig kaldt!!!! 

Ja, for vi har hatt det veldig kaldt i dag! Men, hva skal vi forvente?? Det er bare i begynnelsen av mars og vår her på Kreta. Sant skal sies…vi startet dagen fryktelig optimistisk 🙂 Et lite solgløtt og vi satt der nesten netto 😉 Tja…det varte kort…kanskje 25 minutter før vi måtte kapitulere og ta på både flisjakker og fora tøfler!! Men…lov å prøve seg!

Turistbutikk….alltid åpen 😉 

Dagens, eller rettere sagt…kveldens plan var å handle litt i Chania. Det er jo så deilig å kunne gå i butikkene i åttetiden på kvelden. Så vi dro med friskt mot på bussen inn til byen i sjutiden. Det var vår andre busstur, og vi føler oss neste som proffe i forhold til å busse nå…thihi!!

Proffe på buss kanskje ;-)….men stryk i forhold til åpningstider!! Det visste seg at onsdager…kremt…ja…da var det jo de fleste butikker stengt på kveldstid!!! Så vi har virkelig en jobb å gjøre med å sette oss inn i de ulike dagenes åpningstider!! Men vi lærer…..sakte..sakte…. (siga…siga…)

Stille i havna

Ja, så var vi i byen da! Og vi var jo virkelig ikke innstilt på å ta bussen rett hjem igjen. Vi følte jo at vi hadde brukt mye krefter og energi på å ta oss dit 😉 Etter en kort rådslagning bestemte vi oss for å gjøre det beste ut av det….og i våre hjerner var det å ta en rusletur gjennom de nesten folketomme gatene …litt på kryss og tvers ned til Avalon på den venetianske havna. Der kunne vi jo få oss en god øl…og ta en prat med Lefteris og Mila (driverne av rockepuben). 

Veldig tomt i lærgata nå…
Rolig på kvelden….

Det er jo aldri feil å ta ta turen ned dit…havna er vakker i sol, regn, natt som dag….og litt kulde til tross…havna er magisk!!

Velkjent møteplass.
På vei inn til Bohem…en oase i nærheten av havna..

Som tidligere skrevet kaldt…kryo… i dag….så etter en liten øl…følte vi et sterkt behov for en varm kopp kaffe litt unna havnas kalde trekk. Heldigvis vet vi om et av byens beste kaffesteder (i vårt hode da!!) “Just”….serverer etter vår mening en av byens beste kopper med cappuccino. Gjestfrihet og service står også til beste karakter her.

Rolig på Just i kveld 🙂

Vi koset oss med verdens beste kaffe inntil…..alarmbipetoner…..spant ut av begges mobiler…Linda skvatt så hun sveipet alt hun kunne til høyre!! Trodde telefonen var gått bananas….. Oioioi…..hva skjer?!

Var ikke mer skummelt enn dette sos varselet….men, skvatt da det peip!!!

Busstur, øl og kaffe, pluss nødvarsler …ja…man kan bli sulten av mindre! Og som dere sikkert har lest før….når vi er litt seint i byen så vet vi hvor vi skal gå…for deilig mat og usedvanlig god traktering….63 Mezedoscholeion 🙂 Vi er der så ofte at i kveld fikk vi menyen utelukkende på gresk!!! 

Det er jo dette med å snakke litt gresk….man blir jo avlsørt noen ganger…og her måtte vi si i fra….kunne blitt  litt for artig mat på tallerken 😉

Mette og gode atter en gang:-) Da får vi en bare en tanke i hodet…..hjem, hjem, hjem!!!! Fort som svint 😉 Og da duger ikke buss…da er det taxi for alle pengene!! Det koster litt….men, på langt nær så mye som vi er vant til i Norge! Så må vi jo også tillegge at vi hver gang setter oss inn i en drosjebil her møter vi så koselige sjåfører som kjører oss trygt hjem….og som en bonus har vi greskkurs inkludert ;-)!!

Vakkert….

 

Stille…..

 

Her er det nok latter og liv om en stund….

Festlig helg :-) !!

Stille på torget i Platanias i dag.

Ja, da sitter vi her på tirsdagskvelden, og tenkte at det er på tide med et lite pip fra oss igjen. Dagene går i rakettfart, og vi henger på så godt vi kan!! For tiden er det veldig vekslende vær. Det har vært litt kaldt her de siste dagene, med en god del regn og vind. Unntatt søndag….da var det helt nydelig….og den første dagen vi faktisk ønsket å sitte på skyggeterrassen vår.

Lunsj i solen hjemme i hagen. Slakteren i Stalos har så gode produkter!
Slakteren fikser biffen!

I dag hadde vi vekkeklokka på !! Vi har jo ikke bil enda…. så når vi skal storhandle er det greit med skyss. Florence var vår snille sjåfør idag. Han er en usedvanlig smilende og positiv fyr som vi er veldig glad i 🙂 …og i dag intet unntak 😉 Han tutet blid og fornøyd på utsiden her på morgenkvisten.

Velkjent syn for mange 😉

Det ble en real handlevogn i dag. Så nå er vi berget for en stund 🙂 Vel hjemme etter en kopp kaffe var tiden kommet for en sykkeltur til Platanias. Har ei venninne der som elsker ost, og vi har med deilig norskproduserte oster til henne hver gang vi kommer til øya.

Tomme gater i Platanias….men ikke lenge til full drift og folksomt her..

Men, hva skjedde da vi hadde sælet på???!!! REGN!! Bråstopp….”Dette går ikke!”, sa vi til hverandre. Heldigvis fikk vi tak i Leo  som kom som et olja lyn, så vi kom oss bort til Platanias, og fikk en hyggelig stund med en kaffe og skravling på Loco. Venninna vår ble superglad for ost…og forhåpentligvis for å se våre blide åsyn igjen også…hihihi 🙂

Stort sett bare hundene som nyter strandlivet nå om dagen!
Koser seg!

Deretter ble det tid for lunsj på gyrosplassen som vi kaller det. De av dere som er som er kjent på torget…ja, dere vet nok hvor vi var 😉

Det jobbes på spreng for å klargjøre til sesong!

 

Her er det snart flere enn oss som nyter livet 😉

Ellers har vi siden sist tatt lokalbussen inn til Chania for første gang…og det funket som et skudd…. Der var fikk vi handlet litt, tatt en tur innom Avalon og spist en deilig middag på 63 Mezedoscholeion seint på kvelden.

John Erik krykker seg frem 😉 Heldigvis blir han bedre og bedre dag for dag 🙂
Sein middag 🙂

Helgens høydepunkt…ja, det var festen søndag kveld. Den Albanske foreningen her i området arrangerte en stor fest med mat og konsert.

 Dette var en helt enorm opplevelse… Over 600 mennesker…alle albanere….minus oss to da!! Alle var samlet…. barn, ungdom,voksne og eldre. 

Feststemte mennesker 🙂

Det var god mat, dans og en stemning som ikke kan beskrives! Livemusikk med noen av Albanias største artister. Folk danset, sang og hygget seg på en måte vi knapt har opplevd før. 

Lokalet fylles opp av glade og feststemte folk!!

Selv om vi naturlig nok ikke skjønner alt som blir sagt fra scenen osv, så hygget vi oss enormt. Etterhvert sang vi nok litt med også.

John Erik som til vanlig elsker å bevege kroppen til musikk…ja…han gleder seg til neste år….da har han forhåpentligvis ikke krykker!! (krysser fingrene!!) Ble lite dans på han søndag kveld:-) 🙂

Håper snart krykkene blir byttet ut med dansesko 😉

Vi er så takknemlige for å bli invitert og inkludert på denne måten. Det beriker jo livet veldig som nyankomne kretabeboere.

Koser oss i Chaniagatene  på kveldstid

 

Bytur :-)

 

Den venetianske havna i dag 🙂

Våren har virkelig kommet. Vi ligger med vinduet på vidt gap om nettene. Og i natt har vi hatt godt selskap av nabolagets hund og hane 🙂 Heldigvis er ingen av oss som er spesielt vare for lyd ; er vi trøtte…ja, da….sover vi!! Og lydene ligger bare der som bakgrunnsmusikk 😉

Så her var det bare velstand da vi satte beina på gulvet i dag til morgenen. Hahaha….er jo litt humor på bein her i huset for tiden! John Erik, tja…han har vel det vi kan kalle for ett og tre kvart bein nå 🙂

John Erik stokker seg rundt.

Da dagens mål var å komme oss inn til Chania på sykkel, bestemte vi oss for å ta en testrunde i går kveld, for å sjekke formen hans! Siden kjøleskapet var så tomt at en nesten kan se sitt eget speilbilde når man åpner døren…falt valget på å sykle ned til Kalamaki for en matbit. Helt nede ved hovedveien ligger det en restaurant som har navn “Joy bistro og bar”.Drives av et hyggelig par som opprinnelig er fra Polen.

Utsikt fra “Joy bistro og bar”

Sesongen er ikke startet ennå, men de er åpne hver dag. Smilende og utrolig serviceinnstilte. Vi fikk hver vår meny. John Erik bestilte dagens suppe. Linda ville ha kylling i karri. De beklaget og forklarte at på denne tiden hadde de veldig få ting i menyen. Det skjønner vi veldig godt…. MEN….for en service…kokka kom ut og snakket med oss….og for en kyllingrett Linda fikk!! Den vil huskes lenge……:-)

Et fantastisk måltid 🙂

Treningsturen gikk fint. Derfor satte vi kursen mot Chania etter en kopp kaffe på morgenkvisten. Handlenett og stokk i kurven til Linda, og svisshh…så var vi på vei!! Perfekt sykkelvær, ca 18 grader og lett overskyet. Vi føler oss så ufattelig heldige som lever i så fantastiske omgivelser. Tenk å kunne ta turen inn til byen langs sjøen med blomstrende trær og busker, folk som bader….i begynnelsen av mars! Vi vet vi er privilegerte!

Ute på tur 🙂 Noen ganger må sykkelen trilles…

 

Vakkert ved Kalamaki 🙂

Da vi ankom byen parkerte Linda både sykler og mann på” Red bicyle”. Vi ender ofte der når vi er i Chania på dagtid. Der er det god mat , hyggelige mennesker på jobb og en veldig avslappet atmosfære. Da sykler og gubbe var trygt plassert tok Linda beina fatt opp til butikken som var dagens egentlige mål. 

Noen som prøvde fiskelykken i havna i dag 🙂

Chania har en veldig bra butikk med gode cbd produkter. Cbd er gunstig for “leopardhuden” hennes (les psoriasis). For dere som skulle være interessert i å finne ut mer om cbd….så er det masse nyttig lesestoff om dette på nett. Mange med ulike sykdomstilstander finner hjelp i ulike cbd produkter. Produktene er dessverre ennå ikke godkjent i Norge. 

Dagens mål for byturen.

Uansett, det ble handlet te, fuktighetskremer og dråper. I denne butikken er de kunnskapsrike og har masse nyttige praktiske tips. Butikken har egen facebookside….

Et velkjent skue for mange…fyret i Chania.

Da handlingen var unnagjort ble den god lunsj på Red bicycle før vi tok hjulene fatt hjemover igjen. Vi koser oss masse når vi ruller rundt. Det er en flott måte å ta seg rundt på. Får tid til å se alt av folk, natur og virkelig ta inntrykkene innover seg.

Flere som badet i dag 🙂

Kremt…….dagens middag….ble også spist ute i dag….Fikk nemlig vite i går at dagens suppe på “Joy” skulle være en tradisjonell polsk suppe med navn “Zurek”. Den suppa har vi spist mange ganger i Polen…så det kunne vi ikke la gå fra oss 😉

Polsk suppe i brød .

Så da ble det lite oppvask for oss i dag!! Begge måltider ute på restaurant 😉 Deilig det…og kjøleskapet….ja, det får vi prøve å fylle opp i morgen…Vi hører det skriker!!!

Lite hvileskjær 😉

 

 

En fantastisk dag :-)

 

Solnedgang i Nea Hora

Sol, sol, sol….og en nydelig varme møtte oss i dag 🙂 Våren har virkelig tatt grep om denne fantastiske øya nå. I Norge var det i dag en helt vanlig mandag…men her….var det en nasjonal helligdag som kalles clean monday, ash monday…og flere andre navn. Det er starten på fastetiden. Vi vet egentlig ikke så mye om dette… mer enn at vi vet at alle har fri minus restaurant/pub drivere, hotellansatte etc. Da vi skulle starte denne bloggen ble vi to enige om at bloggen vår skulle handle om oss, hva vi gjør og opplever…vår hverdag!!

Vi kan ikke så mye om “faktating”, kirkelige og kulturelle eller politiske saker. Hvis dere vil ha gode fakta om Kreta og Hellas generelt anbefaler vi dere å sjekke opp, og også følge ” Grekland All Exclusive” , samt  “Bloggen Hverdagsliv på Kreta” her facebook! Gode kilder til nyttig og riktig informasjon 🙂

John Erik koser seg med kaffe i solen 🙂

Som sagt vi våknet opp til et fantastisk vær, og da må man bare bli glad! I løpet av dagen her hjemme har vi nesten blitt solbrente 😉 Ja, vi vet…dårlig gjort å skrive…vi vet jo at været i Norge…tja…ikke er det er det aller beste!

Planen for dagen, før John Erik sin skade, var å sykle ut i verden og oppleve denne dagen til fulle. Her reiser “alle” til stranden , koser seg med familie og venner, flyr med drager, spiser mat og koser seg.

En av de få dragene vi så 😉

Vi valgte å sitte her hjemme, sole oss, spise god brunsj og ta livet med ro. Det går jo litt i slow tempo når en av oss humper rundt med krykker!

John Erik og krykkene lufter seg i dag!!

Allikevel bestemte vi oss for å ta med oss solnedgangen og nyte et bedre fiskemåltid på vår stamrestaurant i Nea Hora, Me Nou & Krasi. 

Fritert blekksprut 

En god venn av oss plukket oss opp her hjemme og kjørte oss til byen. Og for et folkeliv og stemning som møtte oss, selv på tampen av dagen!

Tradisjonelt brød som bare bakes til denne dagen, kalt Laganabrød.

 Vi har spist, drukket og nytt solnedgang og herlig stemning. Og ekstra godt var det for John Erik å lufte seg litt blant andre folk enn Linda;-)  Han har jo vært krykkefast her i huset snart i en uke.

Koser oss 🙂
Yrende liv…
Alle er ute og koser seg

Neste år satser vi på at begge to er friske og raske..,.så vi kan dra ut på strendene og bivåne alle drager og folk og fe som koser seg på denne flotte dagen.

Masse folk ute i dag 🙂