Vindfulle dager

Godt med bølger

Da titter vi innom bloggen igjen. Nå om dagen er det mye sjø i området. Flere dager  med rødt flagg. Derfor tok vi turen bort til Marathi beach (etter et forslag fra en av våre lesere. Det ligger bare en halvtimes kjøretur hjemmefra, så vi bestemte oss underveis i lunsjen i Agia Marina.

Deilige blåskjell

Så da satte vi avsted i et nydelig og vindfullt vær her i vårt folketomme område…..og ble møtt av et folkerikt Marathi!!! Typisk oss……..tenkte ikke over at det var lørdag og mange grekere i farten!!! Vi har en lei tendens ti å legge ut på tur i helgene!!! Og i år er det mange grekere som koser seg på stranden da!!!

Bilder på vei til Marathi:

Besøket ble kort……………et lite bad og litt i glasset……..men tar turen snart igjen………på en ukedag…………..ti-hi!!

Flott i Marathi
Skal snart besøkes igjen!

For 14 dager siden ble det innført strengere restriksjoner her i Chania, med blant annet påbud om munnbind utendørs. Dette tiltaket ble besluttet videreført, men det skal være nye vurderinger hver tredje dag…så vi får se hva morgendagens vurdering bringer……

Det er stille, veldig lite turister her nå. Nesten folketomme gater. Ytterst spesielt å kjøre eller gå rundt. Hadde det ikke vært for varmen og datoen, skulle man trodd at det var begynnelsen av desember!!!

Forrige uke var vi endel ute og spiste på kveldstid, men i helgen og nå har vi for det meste vært hjemme. Vi koser oss på terrassen vår. I går slo Linda til med fårikål og resten skal spises i kveld. 

Helgens kyllinggryte

I morgen planlegger vi en liten utflukt på dagen, så da blir det kanskje et lite innlegg på kvelden!

Fra tur i Souda
Folketomt i Souda

Kos dere masse til neste gang vi høres 🙂

Flekken jakter videre 😉

 

God lørdag :-)

De siste dagene har det vært veldig varmt og ganske vindstille I dag våknet vi opp til litt lavere temperatur og mye vind – deilig!!!

Vi skal absolutt ikke klage på varmen, men var godt i dag med litt mer luft i sveisen 😉 Dessuten er det varmt å traske rundt med munnbind i godt over 30 grader!! Det er beundringsverdig hvordan de ansatte rundt forbi fikser dette i timesvis hver dag…… selv syns vi 10 minutter i solsteiken er mye…..

John Erik nyter live

Siden sist vi blogget litt har vi stort sett gjort som vi pleier. Bader, slapper av i skyggen, treffer venner og kjente, spiser godt mat og nyter hver en dag. John Erik er dessuten glad for at Tour de France har startet…..og Linda sluker serier på nettbrettet….godt plassert i skyggen!

Suser avgårde!

På tross av varmen bestemte vi oss onsdag underveis i kaffen, som vi inntok på Me Gusta, at vi skulle ta oss en utflukt til Georgioupoli. Vi har aldri vært der før, men hørt mye fint om byen. Som sagt, så gjort…..vi satte oss i bilen og suste avgårde. Motorveien er dessuten et fint sted å være i denne varmen…med vinduene fullt oppe…..

Havna 

Vi ble ikke skuffet da vi kom frem…..for en nydelig plass!! Bilen ble parkert etter noen runder på leit etter parkeringsplass, og vi tuslet opp til torvet, der vi fikk oss en gedigen lunsj! Der satt vi og myste på livet. På grunn av varmen og påbudet om munnbind ble vi enige om at videre utforsking får vi spare til en senere anledning!!!

Koselig taverna
Litt av en lunsj

Hjemturen la vi utenfor motorveien, og satte kursen mot Almyrida og Kalives. Det angret vi ikke på..var en koselig tur på smale veier og med mye fint å se fra bilvinduene.

Vel hjemme igjen ble det et kveldsbad i Agia Marina før vi avsluttet den flotte dagen med fantastisk mat på Therino 🙂

For en avslutning på en fin dag på Therino….

Vi kommer nok til å ta en del utflukter i tiden fremover. Dette året er jo helt spesielt på grunn av pandemien. Det er virkelig trist hvordan det går utover mengden turister Hver dag lider vi med alle som sliter på grunn av dette. Samtidig tenker vi at det er en sjangs for oss å reise litt rundt, uten at det kryr av turister. 

Bare det å ta en tur på stranden nå er nesten en helt uvirkelig situasjon. Det er så glissent med mennesker……det kan nesten ikke beskrives..det må oppleves! Vi krysser fingre og tær, for at en vaksine kommer på plass, og at alt blir mer normalt neste år…..

Nei, nå løper tiden av sted med oss igjen…vi skal bort å grille litt i kveld…og før det er det 1000 ting vi skal få gjort her i huset……(tipper også at det blir viktige ting på sykkel en viss mann må få med seg også…hihihi) 

Ønsker dere alle en strålende dag videre!! Kos dere og nyt dagen -uansett hvor dere er 🙂

Flott tirsdag :-)

Kalo Mina 🙂 September begynner med helt nydelig vær. Godt over 30 grader og nesten vindstille.

Nydelig på Utopia i går. Er du i Platanias anbefaler vi virkelig å ta en kveldsdrink eller 2 her 🙂 Hils gjerne til Nicola fra oss 😉

Dagen vår startet i sakte tempo. Linda er hektet på en serie på netflix og måtte sluke et par episoder på morgenkvisten. Ble ingen i går kveld da vi ble sittende nesten til stengetid på Utopia i Platanias. Det var en god og varm kveld….og fullmåne. Linda fikk også kjøpt et munnbind sydd av Nicola (driver av Utopia) sin søster i England.

Flotte munnbind
Kan brukes på begge sider

Da morgen bare fløy unna for oss, bestemte vi at brunsjen fikk bli på Me Gusta i Agia Marina. Der var koselige Camilla på jobb. Fikk oss både mat, drikke og en hyggelig prat.

Godt om plass på stranden ved Me Gusta

Underveis i måltidet bestemte vi oss for å ta oss en kjøretur til Stavros beach. Som tenkt, som sagt…så gjort. Vi har aldri vært der før, så dette var en typerekognoseringstur…. hihihi 🙂 Vi tar oss nok en hel dag der snart…..og lager et eget blogginnlegg derfra….

På vei hjem stoppet vi utallige ganger for å få tatt noen blinkskudd langs veien. Da vi nærmet oss Chania sentrum satte vi i gang direktesending på facebook.

Nå sitter John Erik og får med seg slutten på dagens etappe i Tour de France. Linda skrive blogg og lille Flekken dormer i varmen.

Dagen går mot kveld…vi skal komme oss til stranda for et avkjølende bad bare syklistene på tv har kommet seg i mål 😉 Deretter blir det en kjapp dusj før vi spiser en sein middag på Therino.

Denne måneden kunne ikke startet bedre 🙂 Håper alle andre også har hatt en fin start på den nye måneden. Ha en fortsatt fin 1.september…hvorhen du er 🙂