Går mot lysere tider :-)

I dag har vi vært hos veterinæren med Rita. 2 dose av den årlige vaksinasjonen. Hun er ikke spesielt glad i å kjøre bil eller besøke veterinæren!!

Så det var pipekonsert omtrent fra start til slutt…hihi….prøver å fortelle henne at hun overlever, men det glir ikke helt inn 😉

Trygt hjemme igjen kunne hun ikke komme for nok ut av reiseburet, og har etter en runde i gården tatt seg en lur….trenger å hente seg inn igjen stakkars 😉

Våren blir mer og mer tydelig her…det spirer og gror…og værmeldingene bringer bud om varmere vær. Det er fremdeles litt kaldt drag i luften, og i helgen hadde vi litt saharasand i luften…..igjen!

Vi er inne i den hellige uken her, påsken står for døren. Det blir jo heller ikke i år noen stor feiring her på grunn av restriksjoner…..så vi får vente tålmodig til neste år for å oppleve en skikkelig påskefeiring.

Vi har aldri vært her under påskefeiring før (vi var her i fjor….men da var det også store restriksjoner).

Mandag 3.mai åpner restauranter/kafeer/tavernaer igjen….kun med uteservering. Vi gleder oss masse. Har allerede avtalt med vår gode svenske venninne at vi skal ta “jomfrubesøket” sammen 🙂 

Dessuten ser det ut som om det fra samme dag skal bli lov å gå ut uten å sende melding. DET skal bli veldig deilig!!! Vi har ikke gresk nummer så vi har skrevet håndskrevet lapp, og det skal bli godt å bare kunne reise i butikken uten alle disse formalitetene igjen…. Husker godt fra i fjor for en følelse av frihet det var.

I helgen har vi vært på noen småturer i området, vært hjemme hos ei venninne og spist nydelig mat. Hun er like forsiktig som oss, så vi føler oss trygge med henne…det er jo egentlig ikke helt lov, men i helgen som kommer er det lov å være 9 mennesker sammen inne og 12 ute (i forbindelse med påsken)….så vi har ikke så veldig dårlig samvittighet 😉

John Erik holder på å male takene på toalettene på Therino i skrivende stund. De har flislagt veggene inne på selve toalettrommene, så da har vi tatt på oss maling….så i løpet av denne uken blir tak og veggene ute ved vasken malt hvite….så litt forandring for dere som kommer i år 🙂 Skal ta bilder i løpet av uken.

Nei, nå skal jeg ( Linda) avslutte bloggen, ta inn klesvasken og gjøre meg klar til John Erik kommer hjem. Da blir det en tur på matbutikken og en tur på apoteket for innkjøp av allergitabletter og ….solkrem!! (Har allerede blitt brent en gang..thi-hi!!!

Ønsker alle en fortsatt strålende dag 🙂

 

Det våres ute :-)

Det har begynt å våres her i Platanias 🙂 Temperaturene har økt litt, spesielt på natten. Fremdeles “sliter” vi litt med sur vind. Men bedre det en sist helg da luften var full av sand fra Sahara….

Nydelig klar dag i går

I går talte statsministeren på tv her nede. Han fortalte om planen for opphevelser av restriksjonene slik det ser ut nå. Det var nok en del grekere som ble skuffet…..da det ikke blir mulighet for å reise ut av perfekturen man bor i…. Dette betyr at det er mange som ikke får reist til landsbygden eller ut til øyene for å feire sammen med familie og venner 🙁 

Satt opp nytt skilt i år

Det virker som for oss at alle skyts settes inn på å kunne ha en “normal” sommer med turisme… Første ledd i åpningen ser ut til å bli 3.mai…da kan kafeer og restauranter åpne igjen….med border ute, strenge beskyttelsestiltak, som blant annet at de ansatte må testes regelmessig, god avstand mellom bord osv. Portforbudet vil da bli gjeldene fra klokken 23.00 og ikke fra 21.00 som i dag. I påskeuken vil portforbudet gjelde fra 22.00

Vi håper, antar og tror at det da blir slutt på sms for å gå ut av huset…har ikke klart å lese oss frem til det.

Fra 14.mai åpnes turistsesongen offisielt, og da kan alle igjen reise fritt mellom perfekturene.

En nysgjerrigper som hadde lyst på kontakt….. eller mat? Thi-hi

Det blir fremdeles beskyttelsestiltak….som avstandsregler osv. Vi vil tro at masker i alle fall innendørs vil gjelde. Det gjenstår å se!

Statsministeren la et lite forbehold angående smittetall….det er jo som sagt ingen som vet hvilke tall landet har i begynnelsen av mai….. Men, regjeringen virker optimistiske…. De tror at selvtesting og økt vaksinefart vil bedre situasjonen vesentlig. Vi krysser fingrene for at de har rett 🙂

Foxy (huseiers hund) er bestandig klar og tilstede…hihihi

Dagene våre går i sin faste tralt med husarbeid, rusleturer i nærområdet, litt jobbing nede på Therino (John Erik), matlaging og kveldene inne med diverse serier på nett.

Litt molefonken..

Eneste avbrekket fra dette har vært litt kjøre og henteoppdrag hos veterinæren. En av våre beste venner Nicola er sterkt engasjert i hjelpearbeidet med villkattene her i Platanias. Hun gjør et fantastisk arbeid sammen med andre ildsjeler. Og vårt bidrag i år, som i fjor, er at vi tar på oss levering og henting hos veterinæren. Så blir de litt avlastet… Denne uken var det et par “karer” som hadde tannproblemer….og som måtte få operert ut noen tenner….stakkars gutter…Men, å får vi håpe at de får det bedre fremover!

Stille i gatene

Vi skal forresten en tur for å revaksinere Rita også neste uke. Hun er ikke spesielt glad i å kjøre bil…og er ikke noe glad i veterinærkontoret….så det er godt hun er lykkelig uvitende om dette…thi-hi..

Koser seg med pappa

 

Vår i luften :-)

I dag er det allerede onsdag 14.april. I skrivende stund (det er Linda som skriver)… er John Erik nede hos gutta på Therino og hjelper litt til med “våroppussing” 🙂 Godt for en mann å kunne holde på med litt praktisk arbeid, og ikke minst få litt pause fra jentene i heimen…thi-hi…!!

På søndag reiste vi en tur inn til Chania. Nå er det jo lov i helgene å kjøre et sted for å bedrive fysisk aktivitet. Så vi benyttet anledningen til å tusle litt rundt i byen. 

Sjeldent at dette krysset er så lite trafikkert….

Der var det relativt folketomt. Mange som bor i byen benyttet seg nok av muligheten til å reise ut av byen av samme anledning.

På vei hjemover kjørte vi nedom Agia Apostoli, og der var det veldig folksomt!! På en strandbar var det massivt av mennesker som hang på utsiden med noe godt i glassene!! Og riktignok leste vi i avisen på mandag at driveren ble arrestert og pålagt 3000 euro i bot!!

Dagene våre går i en slags hverdagsrutine nå. Rita vekker oss tidlig…..hun vil ha kos, rått egg i matskåla og ut i hagen 🙂 Etter en kaffekopp og litt avislesing tar Linda runden med støvsugeren, samt litt rengjøring (hvis det trengs) og John Erik tar gårsdagens oppvask.

Vi tilbringer mesteparten av tiden hjemme. som de fleste andre….. det er jo fremdeles lockdown med sending av sms for å gjøre helt nødvendige ærend.

Så sms nummer 6 er det som gir mest følelse av en normal hverdag. Derfor prøver vi å ta oss en liten tur hver dag 🙂 Det eneste som føles unormalt med det er at vi må bruke maske i gatene. Når vi går utenfor allfarvei så bruker vi den ikke…og det er godt 🙂

Rita følger med hønene

Kveldene går med til serier på nett, kos med Rita og de andre dyrene her . Dessuten lager vi oss sein og god middag….som på mange måter er dagens høydepunkt 🙂

Vi håper at temperaturen snart tar seg litt opp. Det er fremdeles ganske kaldt om natten. Så vi kjører varme på aircondition og avfukter en stund på soverommet før vi legger oss. Da blir sengetøyet tørt og godt. Det er nok mange som vet hvordan rått sengetøy føles….ikke det beste å legge seg i…

Utslitt jente på kvelden….

Nå hørte jeg at vaskemaskinen har gjort jobben sin….så nå skal tøyet henges ut før jeg tar meg en gåtur i nærområdet og en sveiv nedom stranden…skal se om jeg finner noen fine steiner å ta med hjem. Pynter så fint opp ute på bordene 🙂

Lagrer bare bloggen nå…så tar den opp senere i dag, fyller inn noen bilder og publiserer!!

Lidl har fått trafikklys på inngangsdøren….. grønt lys er det lov å gå inn…og ved rødt…vent ute…

Vår, vind og “pulver” :-)

Helt først i dag må vi komme med et lite stønn… ;-(  Begge har vi konsekvent gjennom det siste året latt være å hive oss rundt på et eneste kommentarfelt både på facebook og nettaviser!

Men, nå ble det nok for Linda!!! VG nett hadde en overskrift her om dagen om at Hellas gjenåpner samfunnet på tross av høye smittetall….DA ble det for mye!!! Hellas har ikke gjenåpnet. De siste endringene er at man kan handle med “Click away” eller “Click inside” som betyr at man man må avtale tid for å handle inne i butikken.

Deilig å ha døra åpen og la våren komme inn 

Det er også blitt tillatt å kjøre ut av kommunen i HELGENE for å ta seg en trimtur. DETTE er ikke en gjenåpning av samfunnet!! Som vanlig tar ikke folk seg tid til å lese hele stykket….der kom det frem akkurat det vi skriver nå.

I kommentarfeltet kom det uttalelser som om grekerne ikke skjønte sitt eget beste o.l. 

 Da ble det litt mye kan dere si…;-)

Nok om det….

Rita har begynt å henge med de andre her ute nå 

Åpropos click away og click inside. Vår snille huseier Dimitris tok på seg oppgaven å handle for oss på Jysk. Vi hadde funnet 2 kommoder og ett garderobeskap vi så sårt har trengt…. Han fikset tid, tok med seg penger og kom tilbake med bilen lastet full av “byggesett” til John Erik 😉

Nå i dag er alt på plass, og vi har fått ryddet på opp i alt som har slengt rundt omkring her!! Deilig å få litt orden i kaos.

Fordi vi har flyttet inn i ny leilighet (og vår forrige var godt utstyrt fra før) var det kjærkomment på mandag at detaljhandelen åpnet igjen. Da fikk vi tilgang til nødvendigheter i de hyllene som har vært stengt på supermarkedene.  Så nå er vi litt oppe og går…sånn rent praktisk hjemme! (vært vanskelig å bare  få tak i en tresleiv!!)

Rita er kjemperedd for støvsugeren, men at John Erik hamrer og skrur er kjempegøy!! Da skal hun helst være med å bidra!! 🙂 Søte snuppa vår!!

De siste dagene har det vært mye vind og “pulver”….hihi…. når vi bruker google translate blir afrikastøv oversatt til pulver!! 

Vi som leser mye greske aviser på nett begynner automatisk å bruke de dårlig oversatte orden i dagligtale…thi-hi… blir nesten som et eget språk når vi snakker sammen!!

Slapper av 

Tilsutt legger på noen bilder fra hjemturen vår via Agia Apostolis, Galatas og Stalos en dag vi var og handlet på Zynka 🙂

Ha en fortsatt finfin kveld og så blogges vi 🙂

Bedre vær i sikte :-)

I går stoppet bilen vår….så i morges fikk vi besøk av en mekaniker som kikket på den. Han så problemet, skal skaffe delen i løpet av helgen og fikse den på mandag 🙂

Å være uten bil i helgen er overhodet ikke et problem her vi bor nå. Nært til butikken og flotte turområder. Dessuten er det meldt knallvær i helgen 🙂

Det har vært et forrykende regnvær og blåst de siste dagene. Så vi har sittet mye innendørs, kjørt varmeovnen i stua og avfukter på soverommet…..og lengtet etter bedre vær…thi-hi 🙂

I går og i dag har vi hatt oss noen rusleturer. Det er mange fine turveier å utforske rett utenfor døren vår. Det kommer nok jevnlige bildedryss fra oss fremover 😉 Nå som det er så strenge coronaregler er det supert at vi har mange flotte muligheter for trim, som fylles ut som nr 6 på utgangsmelding. En av lettelsene som kom denne uken handlet også om dette punktet. I helgene vil det bli lov til å kjøre ut av kommunen for å trimme. Hverdagene er det fremdeles som før….skal du ut på nummer 6 må du gå eller sykle fra din egen dør fra start til slutt…

Vi trives bedre og bedre i leiligheten. Kunne ikke vært mer fornøyd med de trivelige huseierene. De gjør det de kan for at både vi og Rita skal trives 🙂

 Nå i skrivende stund holder de på å fikse en nettingdør mellom vår uteplass og deres bakgård. De har snille Casper i bakgården. Han er verdens mest nydelige, men det synes ikke Rita….hun får hjerteinfarkt av ham, og springer inn og  gjemmer seg langt under sengeteppet…hehe 🙂 Så Casper stakkar …har stått lenket til løpestreng…men nå skal han få løpe fritt igjen. Han er litt forvirret over at Rita og fremmedfolk har overtatt kåken hans 😉 Skjønner han godt vi!!

Det er stille og rolig i Platanias nå om dagen, men det arbeides på spreng med vedlikehold av hoteller og restauranter, slik at alt skal være klart til årets sesong. De vi snakker med på vår vei er spent på hvordan sesongen vil bli. Klart bekymringen er stor…og det er jo ingen av oss som kan spå dette… Så vi får alle ta det som det kommer.

Vi er så fornøyd med å ha kommet oss ned hit igjen. Mange som har savnet oss i den tiden vi har vært i Norge. Og veldig artig at de vi treffer på allerede er fullt informert over når vi kom og hvor vi har flyttet…hihi…lite sted vet dere 😉 

Nå er det fredagskveld. Vi skal lage oss en bedre middag, se på “The voice” på Sumo og ta en tidlig kveld. Vi må være klare for en deilig utendørsdag i morgen 🙂 Ønsker dere alle en nydelig fredagskveld 🙂