Siste dag i august

Ikke akkurat overbefolket på stranden..

Siste kveld i august. Det er varmt, så varmt…..og så stille overalt. Hadde det ikke vært for denne varmen, så skulle en trodd at det var slutten av oktober.  

Snart solnedgang i Platanias

Nå har også de aller aller fleste fastlandsgrekere reist hjem fra ferien sin. Norske og finske turister er det også veldig få av, naturlig nok, siden Hellas er merket rødt fra disse landene.

John Erik setter opp stolene ved en av våre daglige strand/badestunder…. Deilig å dyppe kroppen i denne varmen…

Den siste tiden har John Erik hatt en god del vondt i ryggen. Dette samt de strenge smittevernsreglene, da spesielt munnbind påbud også ute på gaten, har medført at vi stort sett har vært hjemme i det siste. Det er ikke veldig behagelig å tusle gatelangs med munnbind!!

Flekken er hjertelig tilstede der vi er…..

Lille “Flekken” setter naturligvis pris på at vi er mye rundt hushjørnene 😉 Han blir mer og mer husvarm for hver dag som går. Han viser seg å være en liten personlighet 😉 En artig liten krabat!!

Her er vi med vår lille pus og 2 av Nicola sine klare for hjemtur etter vaksinasjon hos dyrlegen
Flekken er ikke fornøyd med situsjonen….her er han ferdig med vaksinasjonen….og tenker ikke å komme ut av transportburet igjen !!!

Vi har vært ute for et bedre måltid og godt glasset noen kvelder. Den nye regelen som har vært en periode…at alle gjester må være ute av restauranter og barer før midnatt………… gjør at vi gjør som “Askepott” og løper for klokken slår 12 😉

Nydelig biff i Platanias
God frokost på terrassen hjemme..

Reglene blir håndhevet hardt. Det er gitt endel bøter for å ikke bære munnbind i det siste. Så for dere som er her eller skal hit..følg reglene!!

Unner oss litt is i ny og ne.

Vi vet at politiet vandret gatelangs en kveld i Platanias..da ga de bare beskjed om å få på munnbind…..men, vi vet også at det er en del som allerede har blitt gitt bøter…..de 150 euroene har dere lyst til å bruke til noe annet 😉 !!

Fikk oss et deilig lammemåltid på Therino en kveld…

Litt lite spennende bilder for dere som leser bloggen denne gangen fordi vi har vært så mye hjemme. Men vi planlegger noen småturer i den nærmeste framtid……og da skal vi ta masse bilder….

Nydelige augustdager

Ha en fin kveld videre!! Vi ” snakkes” !!

Flekken har tatt tidlig kveld 😉

 

Oppdatering og rettelse angående smitte på hotell

Vi lærer så lenge vi lever. Vi fikk vite av kilder, som vi nok stolte for mye på….at det var Porto Platanias det var smitte på. Det viser seg at det IKKE er dette hotellet. Så til alle dere vi har gjort redde med det siste innlegget…..så kan vi så langt berolige dere med at det IKKE var dette hotellet. Beklager til dere og til de ansatte der.

Det vi vet med 100% sikkerhet er at det er smitte på et hotell i Chaniaomerådet. Så å følge smitterådene nå er utrolig viktig!! ….som de alltid har vært..

Igjen beklager for uroen som er lagd. Vi skal skjerpe oss!!

Ny uke, nye muligheter !!

Det er virkelig ikke hver dag at Linda tusler opp av senga pga et jordskjelv!! Linda var fast bestemt på å drøye morgen til langt på formiddagen i dag…men rett før 10.30 var det som om noen sto og skumpet til sengen. Antok at det var et skjelv og sto opp. 

John Erik som satt ute i hagen med “Flekken” hadde ikke merket noe. Heldigvis for Linda ble det fort bekreftet av andre her på øya. Trodde et sekund hun var blitt litt smårar.

Gutta boys tar livet med ro

Skjelvet var utenfor Hydra og var på 5.1 i styrke, men ble merket her, Athen og flere andre steder. Det er ikke rapportert om noen skader noe sted, heldigvis!

John Erik ved restauranten ved Agia Lake

Det er lenge siden vi har blogget nå. Noe av grunnen til det er det harde ordskiftet som er på sosiale medier. Ønsker egentlig ikke å bidra til å helle bensin på bålet. Vi kunne jo løst det enkelt med å ikke nevne noe coronarelatert i bloggen…..allikevel, det er en stor del av hverdagen vår nå….

Fra vår faste strand. Vi er mest nedenfor fotballstadion i Agia Marina 🙂

Den siste uka har det vært en markant økning av smittetilfeller både her på Kreta og i Hellas generelt. Nye tiltak for å stoppe spredning kommer “hele tiden”. Pr. i dag har det vært fra mars til nå rundt 130 smittede på Kreta. I en befolkning på over 600 000 mennesker så er ikke det i seg selv så dramatisk. 

Det som uroer myndighetene er at de aller fleste har kommet den siste tiden. Siste vi fikk vite i dag var at 11 ansatte på hotell i Chaniaomerådet er bekreftet smittet…. Så til alle dere som er her…følg smitteråd……!!!!

 Det skjer det samme her som i alle andre land…Folk slapper mer av i forhold til smittevernsregler. Det er viktig å påpeke at de aller fleste nye tilfellene stammer fra grekere. Det er fester, bryllup osv osv. Unge som er lei, har ferie, er sosiale, ute med venner etc etc.

George og John Erik morer seg siste lovlige natt på “byen” Vi var alene på Faros….hihihi

På grunn av dette, samt Mariadagen som var på lørdag, og den sammenfallende ferien, at myndighetene besluttet at alle restauranter, puber, nattklubber, kafeer, butikker må stenge klokken 24.00

I våre øyne er ikke det den beste løsningen. Vi har sett bilder av festglade mennesker i flokk på torg i byene, på strendene osv. Så effekten blir da at det blir enda mindre kontroll, samt at drivere og ansatte på utesteder taper enorme tall i en fra før forferdelig dårlig sesong. Dette vil føre til en helt tragisk situasjon for folk den kommende vinteren. Blir lite penger til regninger og mat…..

Flott turområde oppe ved innsjøen….og veldig folketomt på en søndag

Mange lokale vi snakker med er ordentlig bekymret, og frykter også en ny lockdown når turistene drar etter endt sesong. Statsministeren sier stadig at det ikke er aktuelt, men veldig få tror på han….

Vi bekymrer oss sammen med våre venner og kjente. Det er en ufattelig situasjon, mye frykt for fremtiden. Det er en tilstand ingen av oss kjenner fasiten på. Det eneste vi kan si med sikkerhet er at mange vil slite enormt rundt oss nå i vinter. Mange er allerede deprimerte, slitne, sover dårlig……

Svanene koser seg

Debatten rundt å reise eller ikke reise hit til Kreta ønsker vi ikke å delta i. Men, vi ønsker å oppfordre alle parter til å besinne seg i kommentarfeltene. Det hjelper ingen at begge sider, altså de som vil reise og de som mener det er galskap, omtrent river hodene av hverandre på nett!!!

Møtte ingen på vår tur….med unntak av en rotte her….forsvant før bildet!!!!1

Det eneste som oppnås via dette er å lage mer uhygge i en allerede vond tid. Det må gå ann å la vær å skive alt en tenker og mener i kommentarfelt. Selv syns vi også det noen ganger holder hardt å la vær, og et par glipp har vi også hatt……Men, som sagt vi tror ikke det er noen hjelp å belære andre i kommentarfelt verken den ene eller andre veien.

Nødvarsel

Akkurat i skrivende stund begynte telefonen å pipe med et nødvarsel fra myndighetene. Det går ut til alle registrert simkort i Hellas. Meldingen oppfordrer alle som er ute og reiser om å holde god avstand til hverandre, følge beskyttelsestiltak og unngå kontakt med utsatte grupper når man kommer hjem. Dette går nok ut i dag fordi et er mange grekere som er på vei hjem fra ferie på øyene og fra landsbyene.

Vi nyter strandlivet

Selv koser vi oss som best vi kan om dagen. Det blir mye bading og deilige timer i stolene våre på stranden. Det er helt nydelig i sjøen nå….føler oss heldige som kan plaske rundt i havet. Det er god plass på stranden, så sosial distansering er lett 😉

John Erik hadde bursdag forrige uke, og ble feiret som seg hør og bør i selskap med Linda og fire andre damer!! Gutta på Therino hadde kjøpt deilig kake og sang så fint for han. Dette var også første kvelden alt skulle stenge midnatt, så det ble en bråslutt på feiringen!!

To gode venner. Er så glade vi har Leo i livet vårt…

Olivia er fremdeles dypt savnet. Det vil nok ta en god stund før vi ikke tenker på henne annenhvert sekund….. “Flekken” derimot er veldig fornøyd med livet. Blir mer og mer trygg på oss for hver dag som går. Veldig nysgjerrig på verden rundt seg….. 

“Flekken” er helt utslått etter at han har ramponert garnøste til Linda…

Hmmmm….denne bloggen ble ikke som tenkt…i dag heller…hihi……og nå må vi faktisk avslutte…stranden roper på oss!!! Så får vi skjerpe oss å blogge litt oftere! 

Ha en superduper dag hvor enn i verden du er 🙂

Flekken lurer på hva som finnes der ute i mørket…

 

 

 

 

Denne rare uken…

Nydelig på stranda om kvelden

Lenge siden vi har blogget nå. Vi har rett og slett orket. Tapet av lille Olivia har gått sterkt innpå oss. Hver dag siden har vært uendelig tung. Sorgen har vært og er uendelig. Det er rart hvordan den lille sjelen har berørt oss.

Lille snuppa som vi savner så sårt…

Allikevel må jo livet hangle seg videre. De to første dagene etter hun døde var vi ekstremt introverte og handlingslammet. Det eneste vi fikk til var et kveldsbad når dagen gikk mot hell. Vi hadde nok med å sørge og også ta oss av den andre lille krabaten her i huset.

Har hatt seg en dusj…

Newton som vi nå har omdøpt til Flekken 🙂 Orker ikke lenger ordspillet Olivia Newton 😉 Han er en liten personlighet han og. Han har siden han kom sittet i isolat pga lus og midd, men etter at Olivia døde har han fått større frihet…..

Utbryterkongen!!!

 Det var nok litt overveldende for han….så nå er han litt sky og trives best under sofa`n!!! Og titter bare frem når det passer han…. Vi får smøre oss med en tube tålmodighet, så blir vi nok venner tilslutt.

Slapper av i stolen av og til også 😉

De siste dagene har vi tatt oss selv i nakken og vært litt mer ute blant folk. Har blitt noen kaffekopper, måltider og noen drinker med ulike venner og bekjente. Sakte men sikker så lærer vi oss å leve med sorgen og forsoner oss med tingenes tilstand.

Fantastisk på stranda

I morgen starte en ny uke, og forhåpentligvis klarer vi å komme mer i gjenge igjen. Det betyr forhåpentligvis at vi blir mer aktive på sosiale medier også 😉 Så kanskje vi tar dere med på en liten kjøretur snart!

Lett å holde avstand for tiden 😉

De siste dagene har det vært en god del vind her, men varmt og godt. Badetemperaturen er fantastisk. På strendene er det god plass….det er helt fantastisk her. Så for de av dere som skal nedover hit nå er heldige 🙂 

Sommerdager

Nå ser vi tiden løper av sted med oss….har en middagsavtale på Therino i kveld 🙂 Så nå slutter vi av for i dag. Tenkte bare å komme innpå med et livstegn 😉 Vi slenger på noen bilder som skulle vært ute på bloggen for lengst…

Herlig solnedgang

Inntil vi blogges igjen må hver og en ha en toppen tid….

Butikken som også tilhører Utopia er også åpen igjen
Biff på Therino…
Deilige lammekoteletter på Sta Karvouna
Sta Karvouna er i full drift
John Erik koser seg på UTOPIA 🙂
UTOPIA, vår favoritt bar i Platanias har åpnet
Herlig mat på Neraida 🙂
Lystig lag på Neraida i Agia Marina
Selfie med Valter på Therino 😉
Blitt litt fotball på Vpub i Platanias
Steven underholder på Ruin for tiden
Fantastiske kvelder

 

Nå er det nok!!

Egentlig hadde vi planlagt et koselig innlegg i dag om alt det hyggelige vi har opplevd siden sist. Dette er jo bare en blogg om oss og vårt daglige liv her nede på Kreta. Vårt daglige liv omfatter også surfing rundt på nettaviser og også sosiale medier….som de fleste andre.

Og nå begynner det å bli nok!! Nok av å hele tiden lese stygge shamingskommentarer rundt forbi. Hva er det med folk?? Hvorfor denne trangen til å skrive så stygt om andre mennesker og pirke og hakke på alt og alle?

I takt med at restauranter ol. åpner her på Kreta har en ny trend begynt å ta form. Kritisering og pirking på alt fra om det er for tett mellom border, om de ansatte bruker masker, om de bruker de rett, folk som står for tett på hverandre osv.osv.

Og hvem er det som kritiserer? Jo, folk som ikke er her engang…Hvorfor dette behovet for å sømfare bilder og “finne fem feil” ?

Hvorfor sitter noen oppe i skandinavia og opptrer som smittevernspoliti på avstand? I land som har flere smittede pr. innbygger enn det Hellas har. I skandinavia går dere på restauranter uten at de ansatte bærer masker, dere kan ta kollektivtransport uten selv å bære maske, dere kan ta taxi uten maske, dere går i butikken uten maske, dere kan gå å handle sko uten maske osv osv.

Ja, de står tett…men har vært sammen hele våren.

Hvorfor er dere ikke mer opptatt av hvordan tingens tilstand er der hjemme i land med flere smittede enn her? Hvorfor trygler dere ikke egne myndigheter om å innføre samme tiltak der hjemme? Eller er dere bare inne blant husets fire vegger?

Her i Hellas er det stadige kontroller fra diverse myndigheter i forhold til alle regler. Og de gjør virkelig jobben sin. Bøtene hagler ved overtredelser, det er daglige inspeksjoner overalt. Og det tas på alvor her, hver liten økning i smittetall……Tiltakene er mye strenger her på tross av at det pr i dag er mindre smitte enn i de skandinaviske landene.

En del av dagliglivet vårt…

Vi blir så lei oss når de vi kjenner som har sittet arbeidsledige i ni måneder endelig føler litt glede, litt lettelse over at de igjen har litt inntekt. At de igjen får gjester. De prøver å spre litt positive vibber, viser smil og glede på sosiale medier….og “boooom”…så er det noen som bare må komme med pekefingeren!! Hvorfor, når du ikke er her???  Hva vil du oppnå?

Jussi og Linda på Chania rockfestival i går kveld. Maskene måtte på når vi forflyttet oss fra stolene til toalett, bar etc…

Kan vi ikke nå begynne å bli litt snillere med hverandre. Stole på at alle vil at vi skal komme igjennom denne perioden med best mulig resultat. Kan ikke hver og en feie for egen dør…

For oss som er her nede så oppleves det trygt, de aller aller fleste er utrolig flinke til å følge hver en regel. Vi trenger ikke at dere som ikke er her skal “hjelpe” oss med det. Det klarer vi selv, det klarer myndighetene og lokale instanser. Ser vi noe som ikke er ok så sier vi det til hverandre her på plass. Og det regner vi med at alle gjør i sitt eget nærområde også.

Dette ble ikke noe hyggelig innlegg i dag….men, vi har ikke hatt noen hyggelig formiddag heller! Det skal vi gjøre noe med 😉 Her starter august med strålende sol og varme! Så vi skal nyte dagen i det flotte vannet og ta oss en lunsj på en strandrestaurant. Der skal vi vaske hender, holde avstand og kose oss 🙂