Snart er det jul :-)

Her på torvet foran kirken pleier det å være fint pyntet, i fjor en lyssatt karjol blant annet. Det kommer nok i år også, men har forstått at de høye strømprisene gjør at de treger litt i år.

Så sitter vi her i gråværet og venter på stormen som er på vei……. i følge værmeldinger og aviser. Det skal storme helt til et stykke ut på natten, men i morgen er det meldt sol igjen, så da får vi se hva vi finner på!!

Dystre utsikter for kvelden.

Men, selv om vi ikke er så fornøyde med været, er vi ganske fornøyde med oss selv. I går greide vi endelig å få bestilt flybilletter til Norge, det har tatt litt tid, med mange utsettelser vi selv har valgt. Det er ikke mulig å reise fra Chania til Norge i disse tider, uten to mellomlandinger, og det utnytter vi til litt juleferie. Vi drar fra Chania mandag den 12. desember, og flyr til København via Athen. Det er litt skralt med flygninger mellom København og Sandefjord, kun torsdag og søndag i denne uken, så vi tar lang mellomlanding og ferier litt i Danmarks julekledde hovedstad.

I butikkene ned gaten mot havnen var det mye jul.
Og her bor det en del nisser.

En helt annen ting vi var veldig fornøyd med var gårsdagens middag. Vi hadde et passelig stort fjærkre liggende på vent i kjøleskapet, og vi besluttet at nå var ventetiden over. Preparerte den i en langpanne, og satte den i ovnen på langtidssteking, noe vi ikke hadde gjort med fugl tidligere. Fjærkreet veide drøye to kilo…… og etter å ha konfrontert google skulle den behøve 8 – 9 timer på 80 grader, det ville med andre ord bli sen middag da vi dro dette i gang i ett tiden!!!

Ferdig preparert og på vei inn i ovnen.
Egenprodusert timian fra verandaen.

Siden vår middag ordnet seg selv i ovnen, ville vi spasere en tur til byen, og se hvordan det var pyntet til jul, vi husket jo fjoråret. Men der ble vi snytt for den opplevelsen, det var ikke pyntet så mye i byen enda, men en del restauranter og butikker hadde allerede full julestemning. Det var merkelig lite folk i byen, kanskje litt for kaldt og grått, men vi kikket i noen butikker, vi har litt handlesperre, så vi må tilbake igjen….!!!!!…… før vi stakk en tur innom Avalon for å hilse på Mila. Her var det heller ikke folk, så vi tok en ouzo, og fikk oss en koselig prat i fred og ro med Mila.

Over for Avalon ligger Remezzo, og der var det virkelig blitt jul.
Mer jul langs vår vei.

På veien hjem følte vi for en aldri så liten forrett og stanset på Kalipso, som er nesten rett ved Avalon. Før vi satte oss ned hadde vi ei runde i havnen og kikket, masse nedstengte restauranter og butikker å se, men en og annen er åpen, og benyttes flittig av lokalbefolkningen.

Vi var litt sultne så vi kastet oss over maten før vi fikk tatt et bilde. Det er et par reker igjen her og det var måltidets høydare.
Det var jul i mange vinduer.

Nå begynte det virkelig å bli på tide å komme hjem til fjærkreet…….som stod og koste seg i sin egen badstue. Langs den veien vi normalt går mellom heimen og gamlebyen, ligger det en lokal kafenion vi har passert mye uten å stoppe. Nå holdt de på å stenge for kvelden, men vi fikk sette oss ned med en raki. Tror de kjente igjen oss også, siden vi hilser på dem hver gang når vi passerer, men uansett de var veldig hyggelige.

Alle var gått når vi kom, er ofte slik.
Raki og peanøtter.
Passerte dette lille koselige julepyntete kjellervinduet på hjemveien.

Så var det bare å komme oss i hus og rigge til det som nå ble nattmat. Den langtidsstekte kyllingen ble veldig god……. med Linda sin gratinerte kålstuing som tilbehør. Etter at vi hadde spist og var gode og mette, ble kyllingskroget plukket tomt for kjøtt, til denne kveldens middag, og restene ble servert som et festmåltid til stor glede for kattene i gaten vår.

Litt lite farge på maten……. men smaken satt.
Dagens frokost er litt mer fargerik og fotogen.

Veldig rolig helg…..

Det renner litt vann i elven “vår” nå.

Det er ganske rolige dager i heimen gjennom helgen. Linda dro på seg litt forkjølelse, og lå stort sett på sofaen, og gjorde sitt beste for å holde varmen. De siste dagene har ikke vært så bra værmessig, mye regn og litt lave temperaturer. Vi måtte opp i skapet og finne frem en av våre varmeovner, det skulle ikke så mye til, før det straks ble mer behagelig.

Siden strømmen er så billig her for tiden, må vi jo bruke litt….thi-hi…
Ikke badevær denne dagen.

Vi hadde oss en liten kveldstur ned til Danaos Cafe ved promenaden etter vår siste kjøretur. Ble litt kjølig, og det er ok sikkert årsaken til at Linda vår ganske slått ut i helgen…… nå på mandagen er alt mye bedre. Det er jo slik for oss nordboere, det er vanskelig å kle på seg nok klær i “syden”, og det er jo ikke sommertemperatur hele året!  Men vi har klart å jage vekk forkjølelsen på Linda med varme og en god og kraftig gryte.

Koser oss med rødvin på Danaos.
Og som seg hør og bør på ekte greske tavernaer når du bar tar noe drikke, du får noe og tygge på av huset. Vi har her fått dagens kake, som servitøren kalte det,……!!!!!!!….. Pastitsio med salat.
Her pleier vi å bade, men det frister lite nå.

Vi merker oss også at vi har noen merkelige naboer. Vi ser rett ned å søppeldunken i gaten fra vår veranda. Den blir tømt hver kveld omtrent i nitiden, så da var det litt rart at “alle” hadde satt søppelposene sine ved siden av selve dunken på morgenen. En nabo i vår oppgang løste mysteriet da hun kom med sin søppel. Hun åpnet lokket og vips, det åpenbarte det seg en helt tom dunk!!!!!! Haha…er det mulig!!!!

Det hadde vært god plass hvis de hadde orket å løfte på lokket.

I da……. i regnevær, måtte John Erik ut med dyretransporten. Det var et par katter i Platanias som skulle vaksineres, så det ble to kjappe turer ut til landsbyen. Det ble også en tur innom Lidl for å handle litt, trenger til stadighet mer kattemat.

Disse to var lite fornøyde når de ble tatt med på biltur.
Slik mottakelse får John Erik hver gang han kommer med mat, og de eter så det må stadig suppleres.
Får av og til av huseier litt hellig brød fra kirken. Skal visst være en fordel for oss begge ved en senere anledning…… !!!!!……smaker ok sammen med kaffe.
Vi arvet denne finne blomsten av våre nederlandske naboer når de dro for en ukes tid siden.

På streif rundt Rethymno!

Akkurat begynt på veien opp fra Rethymno da denne vakre utsikten åpenbarte seg. Det skulle bli mange flere.

I går hadde vi bestemt oss for en ny kjøretur og den skulle være i upløyd mark. Det var også slik at kvelden før hadde vi begge kommet oss sånn noenlunde tidlig til sengs, som igjen medførte at vi var brukelig tidlig i gang! Etter våre faste morgenrutiner med dobesøk og fått kjørt en vaskemaskin, og hengt vasken ut på snoren i sol og vind, var vi klare til å legge i vei……

Veiarbeid på National Road rett etter Chania.
Fikk også se at det var blitt litt snø på toppene.
Det går opp og vi nærmer oss det første målet.

Linda hadde bestemt at denne turen skulle gå i retning Rethymno og noen spesielle steder hun hadde sett seg ut. Et av stedene var en gravplass fra Minoa tiden….. og et par kirker. Da ble det å legge en rute som ville treffe disse stedene, og ikke minst, finne noen artige veier å kjøre.

Fremme ….
… ved gravplassen.

Det ble strake veien på National Road til Rethymno, før vi tok av til høyre og inn i landet. Målet vårt her var  Postminoan Cemetery at Armenon/Armeni, en gravplass fra sen Minoa tid, som det stod på skiltene der. Dette er en gravplass som er sånn omtrent 3000 år gammel, og sikkert litt eldre. Det var ikke akkurat noe rush når vi ankom, satt en fyr der og røykte…… og vi spurte pent om det var åpent. Ja svarte fyren….!!!!!…… og låste opp……. slik at vi kunne komme inn på området.

Ganske stort område med graver og eiketre.
Det er ca. 200 graver her.

Det var ganske facinerende å vandre rundt mellom flere tusen år gamle graver, og også å gå inn i en av dem, vitner om at de også på denne tiden, eller særlig, var et realt klasseskille…..!!!!!…… som jo ikke er en overraskelse. Vi vi si at dette er en plass å besøke med litt omtanke og respekt, vi vandrer på et sted hvor mange er gravlagt, og opplever når vi leser anmeldelser…… at de som besøker stedet klager på at det koster 3 euro å komme inn!!!!!! En liten saksopplysning, det koster 2 euro utenfor sesong……..

John Erik vandrer mellom gravene.
Denne var stor og mulig å gå inn i … var mørkt og måtte ha på lommelykten på mobilen.
Inne i gravkammeret.
Flott trapp ned dit.
Litt av informasjon som var der.
Vi ruslet litt rundt på området … ble ikke der så lenge, for har du sett noen så har du egentlig sett alle.

En annen ting som fasinerte oss var alle eiketrærne som stod inne på den gamle kirkegården. Vi trodde de bare var her av en eller annen årsak, men i dette området er det mer eik en oliventre. Drømmeplassen for Snipp og Snapp, eller ekorn da 😉

Området var fullt av eiketrær …
… og bakken bugnet med eikenøtter.

Neste mål, eller Linda sitt mål, var Church of the Annunciation, en kirke i en liten landsby som vi visste ingenting om. Men før vi kom dit gikk ferden vår gjennom mange ulike og utfordrende veistrekninger. Nå er vi jo så heldige på denne tiden av året at det er lite trafikk, men vi råker jo på en og annen lokalkjent bonde som har dårlig tid, da er det bare å tre til siden…..!!!!

På toppen her ligger et fort men det hadde blitt for strabasiøst å komme oss dit.
Men det var vakkert langs veien …
… der vi svingte oss rundt i landskapet …
… og fikk slik flott utsikt til stadighet.

På vei til denne kirken streifet vi faktisk litt vei vi hadde kjørt på tidligere, men ikke så mange meterne, før vi igjen var på nye jaktmarker. Det gikk både opp og ned og svinger du ikke kan tenke deg, før vi nærmet oss denne kirken. Her fikk vi igjen en opplevelse litt utenom det vanlige. Picasso’n er jo egentlig ikke en så veldig stor bil, men den gaten som google maps  fortalte oss at var hovedveien, var så smal at vi måtte slå inn speilene for å komme i gjennom, og ikke nok med det, vi møtte en annen bil inni der også!!!!

Mye vei og skog …
… og plutselig duker havet frem.

Bra vi tok bilde av snøen når vi kunne for nå var skydekket for lavt.

På det tidspunktet viste vi ikke akkurat hvor vi var……… så måtte ta en stopp og sjekke hvor ferden videre skulle gå. Vi stod på et fint torv foran en kirke, og var mest opptatt av hvor skal vi nå. Vi tok et valg og det viste seg å være helt korrekt, men plutselig, Linda var på google maps, og vi var der….!!!!!….dette var den kirken vi skulle råke på!!!! Okay, “been there do’n that”, fikk tatt noen bilder……. og vi var på vei videre.

Nå nærmer vi oss neste mål.
Svinger oss mellom gamle hus ….
… i smale gater.
Her står vi på det absolutt smaleste, måtte slå inn speilene for å komme gjennom.
Flaks at vi måtte stoppe for å sjekke kartet, dette er nemlig kirken vi kjørte mot.
Og rett etter lå denne lille kirken …
… og videre ut av landsbyen.
Nå bærer det til fjells på nyasfaltert vei.

Nå var vårt neste mål, Ancient Lappa i Argiroupoli. For å komme dit tok vi en liten runde inn i landet. Vi opplevde noen fantastiske små landsbyer, og ikke minst, havnet i en ravine og rett opp på høyfjellet … og i det vi tippet over toppen, blant en mengde sauer, åpenbarte det seg en utrolig fruktbar dal. Her var det stor bondeaktivitet…….. og kreatur i alle retninger. Vakkert men det skal sies at vi har kjørt på bedre vei enn det vi opplevde i denne dalen…….

Passerte også noen gravlunder av nyere dato.
Plutselig kom vi over en topp og fikk dette fascinerende synet. Da visste ikke vi at vi skulle gjennom dette lille stedet og videre opp veien bakenfor.
Koselig lite sted …
… og selvfølgelig kirken sentralt plassert.
Her går det opp i fjellet igjen.
Møtte på ganske mange av disse.

Videre hadde vi sett oss ut Ancient Lappa i Argiroupoli som neste stopp. Nå var vi i et område vi allerede følte oss kjente, vi hadde jo passert her noen ganger tidligere. Vi fulgte google maps igjen, som vanlig…… og fant ut at å nå dette stedet også medførte en aldri så liten gåtur. Den stod vi over og tenkte, det tar vi en annen gang!!!!! Det var jo tross alt blitt langt ute på dagen………Og vi ville hjem før mørket…….Etter å ha snudd Picasso’n  nede i en smal, vei under noen store oliventre, fant vi ut at nå var det på tide med noe ” for” i våre utsultete skrotter.

Over toppen ble det plutselig veldig grønt …
… og denne frodige dalen kom til syne.
Svinger oss mellom høstkledde trær.

Vi hadde tidlig på dagen peket ut hvor vi ønsket å spise, et sted som ikke ligger mange minutters kjøring fra denne plassen……..hvor vi ikke fant noe som var vært å fortelle om.;-)………..vel John Erik fikk i hvert fall slått lens der da……!!!!….Og det er viktig at sjåføren ikke er tissetrengt 😉 !!!!!!

Kjører gjennom Argiroupoli og er straks fremme ved siste stoppested.
Men kom bare hit da vi måtte gå siste biten, som nok var litt for langt på sultne maver.
Men det var fint her da.

 

Etter kun noen få minutters kjøring var vi fremme ved Garden Arkoudainas som faktisk var åpen, vi er jo blitt ganske vant med at det som står av åpningstider på google maps ikke stemmer. Vi fikk satt oss ned ved et bord, og en hyggelig mann kom og presenterte hva de hadde å servere oss, ingen meny og det var jo artig. Vi fikk bestilt uten at vi var sikre på hva vi hadde bestilt, men etter litt kom maten på bordet. En artig salat som visstnok var deres signatur, en blanding av salat og frukt, men veldig god. Det kom også pølser på bordet, ulike varianter fra grillen og ikke minst. en fantastisk gryte på lammekjøtt. Tror nesten det er den beste lammeretten vi har smakt.

Denne tavernaen var full av blomster og artige saker.
På gresk, malt på veggen.
Ikke den vakreste maten å ta bilde av, men den smakte het utrolig godt.
En forseggjort salat.
En ganske rustikk vask på toalettet.

Tiden begynte å renne ut for oss, siden vi ikke har spesielt lyst til å kjøre i mørket her på Kreta, så vi kom oss i Picasso’n , og satte nesen mot Chania, og var hjemme i kåken når det begynte å skumre. Der ventet det fire stykker i bakgården som ville ha mat, så John Erik mekket en dose med antibiotika til mor og ned til gjengen med mat.

De var ikke bare mange blomster, det var nok katter der også … og dette er ikke alle.
Kjøreruten vår ble slik.

 

 

Høst, mat og kos :-)

Flott vær og øya fra Fars Hotel.

Etter ett døgn med mye regn, og litt torden, var dagen i dag fylt med sol, det blåste litt, men det gjør jo lite når vi kjører bil. Vi hadde lånt et kattebur i Platanias, som vi ville kvitte oss med. Fort gjort at det går i glemmeboka hvis man ikke gjør det med en gang! Så da blir det en tur gjennom Kato Stalos, Agia Marina og Platanias som i disse tider er uten særlig mye hindringer.

Ganske rolig i Agia Marina, her passerer vi Alexandra Beach på vei utover.
Slakterbutikken i Kato Stalos. Handlet her i dag, slik at vi kan lage oss noen gode måltider i helgen!
Og her er slakteren sjøl, Clementh, i full vigør.

Vår plan var å spise lunsj der et sted, men dessverre det meste var stengt ned. Steder som normalt er åpne utenom sesong var også stengt, noen pusser opp, og andre har vel ferie…….. hvis de ikke plukker oliven da. Mange av de som har restauranter har også olivener som må håndteres i disse tider. Så vi kvittet oss med buret hos Nicola på Utopia, som også var i “olivenåkeren”, og kjørte videre. Før vi stanset på Utopia hadde vi også hatt stopp i Kato Stalos og Agia Marina.

Stengt og lukket på Faros.
De som er kjent her er nok ikke vant med å se det slik.
Og nå var stranden på Faros nesten borte, men den er nok der til sommeren.

Kjørte nå igjennom Gerani, Maleme og til Tavronitis. Vi har kjørt igjennom disse steder mange ganger, men stopper sjelden. Det som er enkelt å få kjøpt, som vi ikke ønsket oss, er kaker og sandwicher, slike steder ligger tett. Men vi viste at det i Tavronitis er et par steder som er åpne og selger det vi kaller mat……altså varm mat 😉

John Erik hos jernvarebutikken i Agia Marina. Det måtte litt kos til for å komme inn i butikken.
Tilbakeveien, passerer Utopia … litt enklere å parkere i gaten her nå.
Linda er kommet inn i stuen og bedriver sine yndlingshobbyer, nettflix og strikking.

Vi stoppet hos Μπουκια Και Γευσεις i Tavronitis, som ligger i krysset der man svinger til Paleokhora, for en matbit. Det ble en gyrosplatte for to, og skal si det holdt. Ble en del “left overs” som kom kattene på framsiden hos oss til gode. Stappmette kjørte vi samme veien tilbake til Chania, hvor det nå var dags at tenke på middagen for kvelden, selv om det ikke akkurat var noe behov der og da. Men vår matlaging tar gjerne noen timer, og da må man jo i gang prosessen!

Lunsj midt i krysset i Tavronitis.
Nok mat for to til lunsj…….!!!
Restene ble pakket i boks og havnet hos kattene på forsiden.

Vi vil igjen minne våre hyggelige lesere på alle de ulike sidene som vi deler vår blogg på, ønsker dere å være med på alt vi driver å styrer med må dere enten følge bloggen, men enklest å følge Kretahalvorsen på facebook. Her er alle våre blogger, og ikke minst mange videosnutter…… fra både kjøreturer og andre ting. Alle våre blogger er ikke relevante å dele på alle facebooksider relatert til Hellas…..mener vi 😉

Gårsdagens middag som vi spinner videre på i dag. Det var grunnen til besøket hos slakteren i Kato Stalos.
Og denne gjengen er meget fornøyde, mesker seg med avkappet fra kjøttstykket vi kjøpte i dag.
Og vi har enda en kjent og kjær blomst for de fleste, og nå kommer den i full prakt, ute på verandaen vår.

Endelig blink…..

I dag tidlig var det vann over alt.

Det har vært ganske mange værmeldinger i høst som har spådd store nedbørsmengder….. uten at det har skjedd. Vi er jo ikke lei for det, selv om det riktignok har kommet noen skurer. Nå fikk vi litt skikkelig regn i natt, men det har gitt seg ut over dagen, faktisk en aning sol  av og til. På grunn av mye dis i fjellene er det ikke mulig å se toppene i dag, men kanskje de er blitt hvite allerede? Toppene her på øya er jo opp mot 2500 meter høye, så muligheten for snø er vel der, selv om der er ganske gode temperaturer i disse dager.

Vårt lokale basseng er fylt opp igjen 😉 Greit å ikke stå der med Picasso når det er meldt regn!
Nå på ettermiddagen kommer mørke skyer igjen inn over oss.
Det kommer nok ikke til å passere i stillhet.

Dette har vært en fin dag til å få gjort ting som vi lenge har snakket om, som å dra frem sofaen, og få vasket bak og under. Etter et basketak med vårt beist av en sofa, innser vi at denne jobben vil ikke bli vår favorittprosjekt, og det blir nok en stund til neste gang…..hahaha!!!  Den er realt tung og stred i mot som bare det, når vi forsøkte å dra den ut på gulvet, men vi vant og Linda fikk vasket rent. Alle ære til de to som leverte sofaen til oss … den kom riktignok i to deler … men de har bært den opp fire etasjer…… i en trang trappeoppgang.

Sjauen i full gang. Denne sofaen var virkelig blytung!!!
Og tilbake til normalen … og rent.

John Erik har tatt seg av dagens middag, og fått ei gryte med knoker og grønnsaker på kok, før det havner i ovnen på omtrent 100 grader i noen timer. Resultatet pleier å bli bra, noe det sikkert blir i dag også 🙂 Gleder oss i takt med at den deilige lukten av mat sviver rundt i huset 🙂

Kveldens middag står og godgjør seg.
Linda slang i sammen en omelett til brunsj i dag. Greit å få brukt opp rester fra kjøleskapet….
Gårdagens middag ble en klassiker for oss, svinefilet og soppsaus.
John Erik mekket denne middagen og her lages potetmos.
Resuktatet ble bra, og hvis noen lurer … det er litt gulrot i mosen.

Må jo også komme med en status på kattene “våre” som hadde en traumatisk dag i går. Vi hentet de tre kattungene hos veterinæren i fem tiden og skulle ha de i burene sine noen timer til. Etter en times tid inne i vår leilighet, så valgte vi å ta de ned til pusemor……. og slippe de ut. Kattungene likte like å sitte i hvert sitt bur oppe hos oss … og stakkars pusemor lå bare og sturet i bakgården. Den oransje hankatten var pigg og gikk rett i maten, mens begge hunkattene fremdeles var litt ruset…… og var mest interessert i å gjemme seg. I regnværet på morgenen var John Erik nede med mat og sjekket hvordan det stod til. Begge hunkattene ville ha kos, mens hankatten mislikte det dårlige været, og var litt tulling der han sprang rundt og mjauet i et forsøk på å finne ly.

Tre stykk litt misfornøyde katter som savner mamma.
Vår julestjerne kommer virkelig til å bli fin i år igjen 🙂

Dårlig samvittighet

En håpefull og sulten gjeng som venter på frokost, men den gang ei i dag. Det ble biltur på alle til veterinæren.

Da sitter vi her med veldig dårlig samvittighet, og tenker på de tre små kattene, som vi leverte i dag tidlig for å bli sterilisert. Har veldig vondt av dem nå, og spesielt da vi ser pusemor alene i bakgården. Håper at vi kan hente dem i løpet av kvelden….. så de kan bli en stor “happy” familie igjen. Det er veldig viktig at disse blir sterilisert, for om ikke så lenge skal vi en tur til Norge, og vi ønsker ikke å komme tilbake til kanskje ti katter i bakgården, der de føler seg trygge, og helt sikkert vil komme når de skal føde……

Et knippe litt misfornøyde katter som nok lurer fælt på hva skjer.
Pusemor tilbake i bakgården, litt forvirret siden hun er helt alene. Men nå har hun fått både mat og antibiotika.

Dagen i går var litt trist når man blir klandret av uvitende personer på vår egen facebook side. “Våre” katter får mer enn nok mat, noe som alle våre leser har fått med seg. Før man kritiserer hadde det  kanskje vært en ide å prøve å lese seg litt opp, ikke bare kaste seg over tastaturet og klimpre i vei. Det er veldig hyggelig for oss å se at så mange reagerer og skriver mange fine kommentarer. Vi får håpe at dette nett trollet også leser hva vedkommende har satt i gang, og hvor mye det berører også andre enn oss.

Denne tjukkasen regjerer hos veterinæren.

Dagen i går brukte vi som handledag, innholdet i kjøleskapet bød ikke på noe særlig til å lage noen kulinariske retter. Det ordnet vi med en tur til Galatas, hvor det er både slakter og en liten butikk med lokale grønnsaker. Vi har jo bodd i området og kjenner disse butikkene godt, bestandig hyggelig å handle der 🙂

Kjøttdisken hos slakteren i Galatas.
John Erik plukker grønnsaker.
På hjemveien ble det en kaffepause, som det ofte blir, på “Move On”. Siden Linda skulle på apoteket også, er dette den rette plassen å drikke kaffe, da apoteket er nære til.
Apoteket i Daratsos, et veldig bra apotek.
Og han her, bor utenfor slakteren av en eller annen grunn.

Selv om vi fikk handlet noe å trylle frem en herlig middag av, så endte det med en tur ut og spise likevel. Vi hadde ikke guts til matlaging på kvelden og var fristet, og sultne, på å få noe servert….. og hadde lyst på en burger. Etter en sveip innom google maps fant vi ut, at Daglas, det mange mente var Chania beste burgersted, bare ligger syv minutters gange fra oss. Vi tuslet dit, tok litt mer en syv minutter, men fikk bestilt oss hver vår burger. Disse burgerne var gode de, men vi har så lite erfaring med burgere rundt i byen her, at å bekrefte at de er best i byen, det kan vi ikke.

Første gang vi var har, sikkert ikke siste.
John Erik lider valgets kval i menyen …
… og det ble denne, en Jack Daniels burger.
Linda gikk for en Hangover burger … selv uten “hangover”.
Etter vår burgerfest ruslet vi ned til Danos på promenaden i Nea Chora, faktisk i litt regn, for et glass vin.

Nå er det sesongen for olivenhøsting og vi har mange vi kjenner som driver denne aktiviteten nå. Da drysser det ofte noen goder på oss….. også som nypresset olivenolje, perfekt å ha på salaten, smakfull og ufiltrert. Vi høster litt selv også, for i bakgården hos kattene, står det et klementintre stappfult av modne, kjempesøte frukter. Der er hele blokken vår og henter klementiner, men kanskje ikke så ofte som oss siden vi mater katter to ganger om dagen der 😉

Nypresset olivenolje og avokadoer fra Nicola i Platanias.
Selvplukkede klementiner fra bakgården.

Det var også en hendelse her halv to på natten kvelden før, vi er jo sjelden i seng da, som opprørte Linda en del. Det kom et jordskjelv som vi faktisk kjente ganske godt, det skranglet i veggpryden vår……..men den ble hengende. Selve skjelvet var i havet mellom Kreta og Tyrkia med styrke på rundt 5,5. Har sett at det ble skrevet om dette skjelvet i norske aviser også.

Vi blir av og til minnet på hvor vi bor.
Litt av Kreta her, Stavros ved fjellet der borte……….

Det er også en meget spesiell dag i dag. Dagens dato er en kuriositet som ikke oppleves så ofte, 221122, kan leses både forlengs og baklengs og vil fortsatt være den samme.

……….Og enda litt, dette er veien vi kjører ned fra Galatas.
Her er jordskjelvet presentert i en gresk avis, 20 minutter etter, og med google oversettelse.

Alt for lite mat….

Nok mat i bakgården.

I dag hadde vi tenkt å legge ut en helt annen blogg en denne, men å bli direkte beskyldt for å opptre på en måte som er totalt feil…. så  må vi bare reagere.

Vi blir direkte opprørt over at noen mennesker tar seg til rette, og påberoper seg at de absolutt vet hva vi gjør……for for å få likes på facebook!!!!! Dette kommer fra en person som ikke har fulgt oss, og har den minste aning på hva vi gjør for kattene her på Kreta. Vi vet at våre trofaste lesere av vår blogg, og facebook side, vet at vi ikke tuller når det gjelder å hjelpe spesielt katter her på Kreta. Derfor blir vi svært opprørt over å få et slikt negativt vinklet…… og totalt uvitenhets innlegg på vår facebook side.

Slike komentarer…..at vi bare gir mat for å filme….!!!!!!……. Ja, hva skal vi si???

De som følger oss og har fulgt med oss de siste månedene vet at vi hjelper til med katter, i øst og vest….. der det trengs, og ikke minst, vi gir nok med mat, over alt…..

vi blir veldig lei oss nå noen insinuerer at  vi bare gir “littebittegranne”  mat for filmen sin skyld!!!

Det er en historie med disse kattene som svært få kjenner til, forståelig nok. Vi har i en lengre periode hatt en katt som liksom hører til vår blokk, og er utrolig kjælen. Nå var det seg slik at dette var en hunkatt ……og hun har jo selvfølgelig blitt med barn. Hun har jo nedkommet med disse barnene i vår bakgård, noe som huseier er svært misfornøyd med. Vi har tatt vare på pusemor og hennes barn. Men pusemor hadde et sår på nesen som vi ikke syntes så særlig bra ut! Tok henne med til veterinær og han tok noen prøver. Vi fikk et svar som ikke var bra, hun hadde en smittsom sykdom, som også kunne smitte til mennesker….. og var i grunn ganske farlig!

Dette er ikke bra…..Veterinæren fortalte oss at dette er farlig for både mennesker og dyr!

Vi har hatt en kamp for å få gjennomført behandlingen av pusemor. Vi har gitt henne antibiotika to ganger om dagen i nesten to måneder, og hvordan skjer dette? Jo, vi kamuflerer antibiotikaen i mat som går rett ned. Dette er jo bare mulig hvis vi kan engasjere kattungene for seg selv, og hvordan gjør vi det? Jo, vi må selvfølgelig gi kattungene mat slik at de ikke prøver å spise mamma sin mat med antibiotika. Dette har vi lykkes med, ser ut som pusemor blir bra……. og kattungene har vokst voldsomt .. fordi de får mye mat, sannsynligvis for mye…..

Pusemor for nesesjekk hos dyrlegen…..hun er ikke veldig happy!!!

Det gleder oss at denne lille kattefamilien får et godt liv,og snart er alle steriliserte, slik at vi slipper mer kattunger i bakgården. Derimot så sårer det oss at noen opptrer som troll på vår facebookside…….. uten å ha den minste kunnskap om hvilket arbeid vi legger i å hjelpe katter her på Kreta. Vil bare nevne at i tidligere blogger har vi skrevet om Ronja, en bitte liten katt som skrek rundt i gaten vår, som vi tok hånd om og nå lever et godt liv i tyskand.

Her har Ronja fått et trygt hjem i Tyskland etter at vi reddet henne i gaten vår.

IKKE kom her med påstander du ikke kan stå inne for…….. og prøv å beskjemme noen som du ikke har den minste aning om hva holder på med,…….da blir du bare en notis i kommentarfeltet!!!!!

Minstemann veldig søt og utrolig sulten.

Vi ville aldri kommet med altfor lite mat ……..bare for å poste en søt video….!!!

Lost in translation

Har brukt lignende motiv tidligere, men denne utsikten er bare så topp av denne vakre by, selv om været er overskyet……

Etter vår ferd til Phalasarna hadde vi tenkt en ny tur dagen etter, det ble det ikke noe av … havnet på en ekstrem lang lunsj i havna isteden. Lørdagen kom og var egentlig en perfekt dag, sol og skyfritt men vi greide å skusle bort hele denne dagen også. Så, litt i mot det vi pleier, vi tok en på søndagen. Det er noen steder i området rundt Stilos vi ville se.

Kjørte igjennom Mournies da vi dro ut av Chania. KYPROS Tavern på venstre side er et veldig bra tradisjonelt spisested.
En av de første vi møtte da vi startet på veien opp fjellet var denne karen. Lå og slappet av og løftet så vidt på øyelokket når vi passerte.
Litt lengere opp i bakken tok vi igjen ham her … og han bestemte farten videre opp.
Denne nedlagte tavernaen er et fantastisk utsiktspunkt for å ta bilder over hele Chania. Kanonfotografen står og filmer på venstreside.
Plassen er også et yndet sted for lokale graffiti kunstnere.

Vi kjørte opp i fjellet fra Nerokouros, her er det en fantastisk utsikt mot Chania, ligger en video snutt på Kretahalvorsen’s facebook side. Oppe på fjellet svingte vi mot Malaxa og videre ned til Stilos.

Her kjører vi inn i Malaxa …
… og denne karen viser vei for hvilken side av treet som det er lurt å kjøre.
Gravlunden i Malaxa ligger rett ved veien.
På vei ned mot Stilos med utsikt mot Almyrida.
Dette er “treet” til Linda, må gudene vite hvor mange bilder hun har tatt her.

Før vi kommer til Stilos treffer vi på vårt første sjekkpunkt, Vaulted Tomb, en gravplass for en lokal guvernør. Vet ikke så mye om denne plassen, men den er datert til 1390 -1190 før Kristus. Stedet ligger inne i en inngjerdet olivenlund med sauer…. og låst port. Skal være en nøkkel tilgjengelig ved porten, men har sett at mange har hatt problemer med å finne den. Nå er vi jo inne i tiden da det jobbes over alt med olivener, det satset vi på at noen gjorde her også. Det stemte, åpen port og vi ble rettledet riktig vei før vi hadde gått alt for langt, vi var veldig nær. Men den virkelig store overraskelsen vi fikk der, hadde ingen ting med graven å gjøre. En av de som jobbet der pratet norsk, hadde vokst opp som barn i Norge for mange år siden med greske foreldre.

Inngangen til graven, artig sted skapt av noen flinke steinleggere for lenge, lenge siden men litt bortgjemt.
John Erik inne i graven, det var plass til flere en en her … mon tro hva han hadde med seg?

Fra graven dro vi mot Agios Ioannis Prodromos, en kirke som ligge vakkert til i et skogholt rett ved siden av elven. Vi hadde nok ikke valgt det beste tidspunktet for dette besøket, her var det masse folk, på plassen utenfor kirken, som grillet og hadde party. Det var kanskje et arrangement, som vi lot vær å invitere oss med på, vi hadde helt sikkert fått vær med på festen, sånn er det bare her på øya.

Det ble bare en snarvisitt ved denne lille kirken i skogen.
Dette er rute vi kjørte i, eller forsøkte å kjøre. Neste gang tar vi føttene fatt.

Vi dro videre mot neste mål, Venetian watermill of Stylos, ei gammel mølle ved Kiliaris elven. I sin tid var dette en stor mølle, fant en blogg med mye informasjon for den som er interessert.

Mølla gjør ikke så mye av seg der den ligger ute i skogen langs elven.
Var nok en stor “fabrikk” etter datidens målestokk.
Bilde fra innsiden gir ikke så veldig inntrykk av stedet, men noe som imponerte var stenene i gulvet og presisjonen. Reiser du hit, se på gulvet.

The Venetian watermill of Stilos

Vi hadde sett oss ut ett punkt til som vi ville prøve oss på, Hydrometric Bridge, ei gangbru over samme elv. Ut i fra google maps skulle det la seg gjøre å komme ganske nær med Picasso’n, men vi valgte å snu, veien var for dårlig. Dette området er et veldig fint turområde for gående, noe som vi vil prøve ved en senere anledning.

Dette var noe av det første som møtte oss på veiene her, ble litt skeptiske men kjørte forbi.
Vi humpet oss rundt i sakte fart med busker inn i bilen flere steder.
Her ble det stopp. Borte i svingen der var ujevnhetene så store at vi lot Picasso’n slippe og rygget tilbake.

Nå begynte vi å bli litt sultene, og tok en kjapp rådslagning om hvor vi skulle kjøre for å få oss litt mat … valget falt på Lemon Tree Tavern. Denne tavernaen ligger på en liten plass med det eksotiske navnet Chiliomoudou og har en utrolig utsikt. Vi hadde jo lest oss opp litt om dette stedet, og var klar over at språkkunnskapene der stort sett bestod av gresk, men at all mat er hjemmelaget og veldig god. Alt dette stemte, men det ordnet seg greit, men det ble mye mat … tror kjøkkenet bestemte at det var noe vi bare måtte ha!!

På vei til Chiliomoudou og tavernaen vi skulle til fikk vi denne vakre utsikten.
John Erik i døren til tavernaen, litt spesiell plass, men god mat.
De hadde også sin egen vindmølle på toppen der.
Flott utsikt mot kysten fra tavernaen.
Ikke så verst utsikt på andre siden heller. I bunnen der ligger kirken vi stopper ved når vi kjører videre, og en oppe i fjellsiden som vi glatt overså.
Det var her vi nok ble litt “lost in translation”. Det var ei jente der som hjalp til på engelsk med bestillingen … litt usikker på hvor god hun var i gresk, for vi presiserte at vi ikke skulle ha poteter. Vi endte opp med sikkert over en kilo, for å si det sånn … vi hadde nok mat på bordet!!
Tavernaen har ikke lagt mye inn på markedsføring langs veien, men konkurransen er jo heller ikke så stor oppe i denne åsen.

De fleste av veiene frem til vi svingte mot tavernaen har vi kjørt tidligere, og flere ganger, bortsett fra når vi surret rundt på grus og jordveier i Stilos.

Når vi kjørte fra tavernaen måtte rundt en fjellknaus og dette synet åpenbarte seg.
Veien var smal og svinget sug rundt boligene der oppe.

Som oftest kjører vi forbi de fleste kirker på vår vei, ellers hadde vi stått mye stille, men nå kom vi til ei vi bare måtte stoppe ved, Ekklisia Agios Nicholas. Det var ikke bare kirken men hele stedet var vakkert.

Kirken lå på et utrolig vakkert sted.
Selve kirken som vi ikke vet så mye om … og gravplass ved siden.
Dette er fra den tiden man ikke brukte bil for å komme i kirken, et vanningstrau for hest.
Det var flust av gedigne trær rundt kirken.
Tavernaen vi spiste på sett fra kirken.
I svingen rett etter kirken måtte vi bare stoppe og ta bilde av denne utsikten.

Men veien fra tavernaen og mot Kampoi var ny for oss. Strekningen var ganske spektakulær flere steder, med mange utrolige utsiktspunkter, og ikke minst mange kirker. På vår ferd i bondelandet var det lett å få med at det er olivensesong, det jobbes over alt….. og pick up’er fullastet med oliven.

Her høstes oliven.
Kom opp på toppen etter kirken og fikk dette fantastiske synet, ut over en dal og mot fellene på andre siden, der det også ligger en kirke.
Veien går helt på toppen av åsen. Som det synes på bildet var det et skille i skydekket over Kreta. På vår tur hadde vi mye sol, mens det i Chania trolig ikke var sol i det hele tatt siden varmtvannet, som varmes opp av solen, ikke var varmt.
Vi var på bondelandet med oliventrær over alt …
… og de lokale fulgte med når vi passerte….thi-hi…

På veien mot Chania la vi turen over til Theriso ravinen fra Panagia. Har kjørt her en gang før, men da i motsatt retning. Det å kjøre samme strekning bare motsatt vei gir ofte helt andre inntrykk.

Veien ned til Theriso ravinen. Mye av strekningen er filmet og ligger på facebooksiden til Kretahalvorsen
Her kjører vi nedover ravinen, fasinerende veistrekning.
Vi har mange bilder her i fra, men tåler flere.
Disse buskene, som vokser vilt i fjellet, er den helsebringende mountain tea eller som den egentlig heter, malotira tea.
Og slik ser ruten ut denne gangen.

Lukket og låst

Kissamos

Onsdag tok vi oss igjen en aldri så liten kjøretur til et område som er kjent for mange i sesongen … men vi prøver oss selvfølgelig utenfor sesong. Hvis noen har savnet vår innlegg her på de forskjellige facebooksider, så er det ikke fordi vi ikke har skrevet noen nye blogger! Vi har lagt ut 5 – 6 blogger som kun ligger på Kretahalvorsen….. fordi vi ikke ser disse som relevante for å spres på alle de facebooksider vi legger våre blogger på når vi er ute og kjører etc. Vil dere følge med på vårt litt stupide liv her i Chania, og hvor ellers vi er, må dere følge vår blogg, eller Kretahalvorsen sin side på facebook. Vi har to facebook sider, en hvor kun vi kan legge ut innlegg, og “Kretahalvorsens Venner”, som alle kan komme med innlegg. Vi har invitert dere alle…. men det er opp til dere å akseptere. Kretahalvorsen er vår hovedside, og alt vi skriver kommer på denne siden og mange andre statuser. Og igjen, ønsker der å følge oss … er det Kretahalvorsen som gjelder.

Han her hentet vi hos veterinæren på veien og slapp han av nykastrert i Platanias. Virket som han trengte litt trøst, ville bare kose.
Matte bare ha med disse vakre palmer som stod langs veien ett eller annet sted.
Det var langt fra en skyfri dag noe som vil synes på de fleste bilder med himmel.

Men tilbake til dagens kjøretur, den startet hos en av de personene vi treffer oftest her, nemlig veterinæren vi er hos flere ofte ganger i uken. Vi hadde tenkt å ta en tur til Phalasarna. Vi er riktignok utenfor sesong, men har aldri vært der, og følte for en aldri så liten rekognosering for neste år. Det ble en liten stopp i Platanias for å lesse av en nykastert katt, før vi satte kursen mot Kissamos, og videre over til Phalasarna. Vi synes at det er lite hyggelig å kjøre National Road, så vi velger som oftest gamleveien, vi har tid til det…… Denne strekningen har har vi kjørt mange ganger, ikke helt til Kissamos, vi har kommet ned i Drapanias noen ganger på våre turer.

Dette er strekningen mellom Kolymvari og Kissamos.
Samme området og nesten hele strekningen var med ny asfalt.
Et flott utsiktspunkt mot Kissamos. På bildet kan man se skipet som forliste her i fjor.
Her presses oliven, passerte flere slike steder hvor det var full aktivitet.
Og det er ganske grønt her på øya nå.

Gamle National Road fra Kolymvari til Kissamos er et vakkert område å kjøre i, og i tillegg er det mange avstikkere til andre steder, hvis du ikke ønsker å havne i Kissamos. Vi hadde jo bestemt oss…… og la veien igjennom Kissamos, og mot Kissamos Port. Her går veien over fjellet, og ned til Phalasarna, og på denne strekningen ligger landsbyene tett. Det var noe dårlig skilting her, og vi endte jo selvfølgelig med å kjøre forbi der vi skulle svinget til høyre…..hahaha….. og måtte snu. Men aldri så galt……. der vi måtte snu var den veien vi hadde tenkt å ta på turen tilbake … og den var stengt. Flaks der…!!!… sikkert asfaltering for det skjer over alt nå for tiden… det er helt utrolig hvor mye nyasfaltert vei vi kjører på!!!

Lett å legge merke til at vi kjører inn i Kissamos.
Måtte ha oss en kaffepause, viktig å parkere nære.
En landsby på vår vei ….
… og en annen landsby.
Havnen i Kissamos.
Dette var veien vi hadde tenkt å ta på returen, det ble det ikke noe av.

Men vi fant veien til Phalasarna, en ganske bratt og svingete strekning, før man er nede på lavlandet. Sånn kort inntrykk av området … tror ikke vi ville kunne like oss der i en lengre periode, tror det ville bli for stille for oss. Derimot så er dette et veldig vakkert sted, med lang strand og sikkert et yrende liv i sesong, men fremdeles … viktig å være mange i sammen.

Kjører i gjennom Kavousi ….
… og Platanos for å komme til og fra Phalasarna.
Et litt utrangert hus i Platanos.

Vi hadde jo sett oss ut et mål, som ikke skulle være avhengig av sesong, trodde vi. Målet for denne turen var Phalasarna Akropolis, en havneby på vestsiden av Kreta, som var i full vigør i den hellenistiske tiden, og funnene er datert til 700-500 før kristus, akseptabelt gammelt. I vår naivitet trodde vi at det bare var å spasere rundt mellom gamle steinblokker!! Å nei, hele greia var gjerdet inn og det kreves betaling for å komme på innsiden. Vi kunne jo betalt, men her var det låst med hengelås og ingen tilstede…… Det var sikkert mulig å lure seg inn noen steder, men vi forsøkte ikke, hvor mye arbeid skal man legge i noe som egentlig ikke gir hverdagen noe ekstra….????? … og vi har noen dårlige erfaringer med slike gjerder!!!

Slik skal det visst ha sett ut en gang i tiden.
Her kom vi ikke inn. Ingen i billettboden der borte. Kanskje ikke så merkelig siden vi to var de eneste som var der.
Men vi fikk se litt av det som var gravd ut.
Dette skal være Poseidon’s trone.

Vårt inntrykk av området var at vi var i “the midle of nowhere”, veien hit var horribel, men det skal sies som et pluss…..det var vakkert her. Når man liker seg i urbane strøk, var vi vel så langt borte som man kunne komme, følte vi….. men det var enkelt å slå lens her ute toaletter!! Selv om dette er et øde og lite urbant område, så var det nok annerledes for 2500 til 3000 år siden. På den tiden var det lite trolig at de hadde hørt om ordet urban … men ut i fra hva utgravingene og funn sier, så er det laget ei skisse over hvordan det så ut her for en hersens mange år siden … da ville det i mot dagens krav for å være urban … helt sikkert blitt definert som et urbant område!

På vei ned mot stranden.
Real grusvei bort til utgravingens plassen.
Selv om det humpet og ristet i bilen var det vakkert her.
Endelig tilbake på litt bedre vei når vi drar opp fjellet og videre mot Kissamos.

Men hva som enn ble dette samfunnets endelikt, så er det i dag igjen en hel del gamle konstruksjoner, som er gravd frem, og det blir sikkert fler, men denne i dag lille og fjerne plassen, var en maktfaktor i sin tid. Det er viktig å respektere slike steder, bruke dem med respekt … og det er mange av dem på Kreta … slik at de kan bevares for ettertiden. Vi fikk vel egentlig ikke det rette inntrykket av hvilken historisk plass vi var på, der vi stod utenfor gjerdene … men, vi er heller ikke sikre på at alle som ferierer i området vet dette.

De er mye landbruk her.
Målet vårt ligger helt borterst på stranden her.
Var en liten tur ned på stranden også.
Været var jo såpass at vi kunne tatt oss et bad, men det fristet oss ikke.
Det er flott her.

Etter våre funderinger begynte vi på hjemveien, først denne grusveien som manet til forsiktighet … og så litt surfing i området for å ta noen bilder … og så komme oss opp skråningen, og sette kursen mot Kissamos … nå var vi jo så heldige å vite at vår foretrukne rute hjemover var stengt. Nå kjørte vi jo tilbake på veier vi hadde kjørt bare for kort tid siden, det liker vi ikke, dessverre det var ikke vårt valg, andre alternativer hadde vært for tidkrevende…..

Vi stoppet ved denne lille kirken inne i fjellet, Ioannis Prodromos church.
Et artig sted hvor det også gikke en trapp under veien og ned til vannet.

Vi benyttet anledningen til å surfe litt rundt i Kissamos, noe som sier at vi kommer hit igjen. Vil tro at det var betydelig enklere å kjøre rundt i Kissamos denne dagen sett i forhold til en helt vanlig dag i juli, med turister vraltende rundt uten kontroll……thi-hi….og leiebiler i alle retninger … men dette er jo sjarmen i sesong 😉

Vil nok tro det var mer liv i denne gaten i Kissamos for ett par måneder side.
Plutselig dukket det opp et skilt i trangt smug og sendte oss mot Chania.

 

Fra Kissamos til Kolymvari kjørte vi National Road, før vi igjen dro ned på gamleveien. Vi liker best å kjøre der selv om det tar tid … for tid ar vi jo nok av!! Da vi ankom Platanias tok vi en kjapp stopp på Lidl for å fylle opp noen av våre reservoirer før vi dro hjem. Det ble ikke noe særlig innkjøp for matlaging i heimen … men skitt au ,,, ouzo og kattemat … da er vi langt kommet….!!!! … og mat har vi i alle retninger rundt oss 😉

Og slik gikk vår ferd denne gangen.

Det rusler og går!

Fiskehavnen i vakre Nea Chora.

De siste par dagene har vært rolige hjemme med matlaging og andre huslige sysler som for eksempel å få fart i dreneringen ut av dusjen. Det er rimelig kjedelig å tå i et “fotbad”, og vente fem minutter på at det skal tømmes, da tar en dusj lang tid. Linda har vært kokken disse dagene, laget kyllinggryte og blomkålsuppe. Veldig godt begge deler, men ingen bilder denne gangen. John Erik sitt bidrag har vært å rydde kjøkken og vaske opp, det er nesten som å karakterisere som et katastrofeområde når Linda har kokkelert….!!!

Medbrakt norsk,  gammeldags vaskeutstyr, fungerer best.
Har med et bilde av øya i dag også, fra moloen i fiskehavna.

Noe farting til Platanias har det vært, flere hankatter som har mistet sine edlere deler. To på mandagen, som skulle tilbake til Platanias på tirsdag, og en ny med tilbake…… som vi må ut igjen med i dag. For øvrig så er det det samme her i bakgården, pusemor fremdeles på antibiotika….. men nå ser det ut som det bedrer seg. Etter flere uker med injeksjoner etter veterinærens dosering, øket dr. Halvorsen litt på doseringen, og det virker som dette gir resultat. Nå har vi også bestilt time for sterilisering av småpusene til uka, så vi slipper mer katteavl i bakgården. To av de er nemlig hunkatter, og det er vel ikke så vanskelig å spå hvor de ville føde sine små når tiden hadde vært der………

To ikke helt fornøyde katter uten testikler som ønsker seg bort ….
… her på vei til dyretransporten med litt jammer …
…. og endelig hjemme igjen. Virket som de forstod hvor de var. Linda er glad vi har fått avlevert de trygt hjemme!
Hadde med denne tilbake til veterinæren … mislikte sterkt å kjøre bil, noe den ga klart uttrykk for.

Etter turen til veterinæren, eller turene, parkerte vi Picasso’n og syklet en tur til Chania sentrum. Syklet litt rundt og sjekket folkelivet, som nå er betydelig roligere enn en sommerdag. Turen gikk langs vannet hele veien fra Nea Chora og helt bort til bymuren før Koum Kapi. Vi syklet gjennom Splantzia på trange gater med mange vakre motiver, som ble foreviget, før vi tok en stopp på The Red Bicycle.

Kastélli i gamlebyen.
Svingte oss inn i Splantzia bydel i gaten til venstre.
Mange fine blomster og dekorasjoner …
… i de smale gatene i denne delen av byen.
Men det holder til en og annen graffiti kunstner her også.

Vi syklet opp til hovedgaten fra The Red Bicycle, vi måtte innom Synka en kjapp tur, nødvendig å handle kattemat siden det nå var så og si tomt, og dessuten betale regningen på vannet, som nå var godt over forfallsdato. Det høres kanskje litt merkelig ut at vi går på matbutikken for å betale regninger, men slik er det her. John Erik forsøkte nemlig å betale i banken rett ved siden av Synka, men det gikk ikke! Ble sett på som en dust, spurt om vi hadde konto i denne banken … noe vi jo ikke hadde og ble sendt til Synka. Slik lærte vi det!!

Ikke så vanskelig å se hvor vi er på denne borddekorasjonen.
Litt uvant å gå på matbutikken med disse.
Julen er kommet til vår lille lokale Synka. Her får du ikke betalt regninger, men til gjengjeld kjøpt røyk og sprit til langt på natt hver dag i uken…..thi-hi….

Som dere kanskje har fått med dere på vår facebook side, så matet vi en ellevill gjeng med katter før vi dro en tur ned til Danos, på promenaden i Nea Chora, i håp om å treffe våre nederlandske naboer som skal dra oppover i dag. Våre naboer kom ruslende rett etter oss….. og vi fikk en flott solnedgang sammen. Kjekt å få sagt “ha det” til dem og vi treffes en eller annen gang igjen på nyåret.

Har skjemt bort denne gjengen med mat to ganger om dagen, men det må til hvis det skal være mulig å få gitt pusemor antibiotika.
Har også en gjeng på andre siden av huset som nesten er umulig å passere.
Siste rest av solnedgangen i Nea Chora.
Litt senere et vakkert fargespill på himmelen.
Våre naboer som skal reise hjem i dag hadde fått blomster, vi arvet dem.
Passerte denne haugen med klær innpakket i et laken som var kastet ned fra en veranda da vi vandret hjem. Kunne se ut som noen virkelig hadde blitt sparket ut og klærne kastet etter!!!