Så sitter vi her i gråværet og venter på stormen som er på vei……. i følge værmeldinger og aviser. Det skal storme helt til et stykke ut på natten, men i morgen er det meldt sol igjen, så da får vi se hva vi finner på!!
Men, selv om vi ikke er så fornøyde med været, er vi ganske fornøyde med oss selv. I går greide vi endelig å få bestilt flybilletter til Norge, det har tatt litt tid, med mange utsettelser vi selv har valgt. Det er ikke mulig å reise fra Chania til Norge i disse tider, uten to mellomlandinger, og det utnytter vi til litt juleferie. Vi drar fra Chania mandag den 12. desember, og flyr til København via Athen. Det er litt skralt med flygninger mellom København og Sandefjord, kun torsdag og søndag i denne uken, så vi tar lang mellomlanding og ferier litt i Danmarks julekledde hovedstad.
En helt annen ting vi var veldig fornøyd med var gårsdagens middag. Vi hadde et passelig stort fjærkre liggende på vent i kjøleskapet, og vi besluttet at nå var ventetiden over. Preparerte den i en langpanne, og satte den i ovnen på langtidssteking, noe vi ikke hadde gjort med fugl tidligere. Fjærkreet veide drøye to kilo…… og etter å ha konfrontert google skulle den behøve 8 – 9 timer på 80 grader, det ville med andre ord bli sen middag da vi dro dette i gang i ett tiden!!!
Siden vår middag ordnet seg selv i ovnen, ville vi spasere en tur til byen, og se hvordan det var pyntet til jul, vi husket jo fjoråret. Men der ble vi snytt for den opplevelsen, det var ikke pyntet så mye i byen enda, men en del restauranter og butikker hadde allerede full julestemning. Det var merkelig lite folk i byen, kanskje litt for kaldt og grått, men vi kikket i noen butikker, vi har litt handlesperre, så vi må tilbake igjen….!!!!!…… før vi stakk en tur innom Avalon for å hilse på Mila. Her var det heller ikke folk, så vi tok en ouzo, og fikk oss en koselig prat i fred og ro med Mila.
På veien hjem følte vi for en aldri så liten forrett og stanset på Kalipso, som er nesten rett ved Avalon. Før vi satte oss ned hadde vi ei runde i havnen og kikket, masse nedstengte restauranter og butikker å se, men en og annen er åpen, og benyttes flittig av lokalbefolkningen.
Nå begynte det virkelig å bli på tide å komme hjem til fjærkreet…….som stod og koste seg i sin egen badstue. Langs den veien vi normalt går mellom heimen og gamlebyen, ligger det en lokal kafenion vi har passert mye uten å stoppe. Nå holdt de på å stenge for kvelden, men vi fikk sette oss ned med en raki. Tror de kjente igjen oss også, siden vi hilser på dem hver gang når vi passerer, men uansett de var veldig hyggelige.
Så var det bare å komme oss i hus og rigge til det som nå ble nattmat. Den langtidsstekte kyllingen ble veldig god……. med Linda sin gratinerte kålstuing som tilbehør. Etter at vi hadde spist og var gode og mette, ble kyllingskroget plukket tomt for kjøtt, til denne kveldens middag, og restene ble servert som et festmåltid til stor glede for kattene i gaten vår.
Takk for koselige bilder.
Blir sikkert bra å komme til Norge igjen også

Ja, blir greit å ta en tur nordover nå
Takk igjen for innslaget . Kan tenke meg at det føles litt stusselig når det begunner å stenge . Her oppe har vi lyngbrannfare for d er så tørt , håper vi får kvit jul . Følger med dere helt til dere har landet i moderlandet . Håper vi kan følges i 2023 også . Det er som å ha geografi og historie time hver gang det er reisebrev

Hei, koselig at du følger oss
Åhhh, ja vi følges nok i 2023 også. Kommer til å blogge selv om vi er i Norge….så håper du du henger på 