Fremme i kulden

Farvel København

Da kom vi oss frem til kulden i Sandefjord da torsdagen vippet over til fredag. Termometeret viste minus 12 grader og da var det greit å ha hatt noen dager i rundt null i København for akklimatisering. Vi savner allerede været og klima på Kreta……..når vi ser at det 25 grader i Chania. Men heldigvis har vi en god nabo som hadde fyrt opp i ovnen vår, så vi kom til leiligheten var den ferdig oppvarmet. 

Det var godt å komme inn og se denne kameraten jobbe for fullt.
Og slik så det ut i dag tidlig … og alt for mange minusgrader.

Det ble en lang dag på vei mot Sandefjord, siden flyet ikke skulle ta av før i titiden. Vi vandret ut av hotellet litt før klokken tolv, og begynte å jakte på et sted for frokost, som det heter her, men var vel ikke alt for optimistiske når det gjaldt å få plass på et godt gammeldags dansk spisested, har jo erfart at alt er bortbestilt i disse tider. Ikke annet å gjøre en å forsøke seg, og vi gikk mot Fridas, en restaurant etter våre ganer….. som ligger kun kort avstand fra hotellet der vi bodde.

Det var her vi håpet på å få plass … og det gikk jo bra.
Det hadde kommet litt snø i løpet av natten.
Tycho Brahe Planetarium rett over for Fridas, hit kom vi ikke selv om vi hadde tenkt å få det til.

Vi mønstret opp utenfor Fridas uten store forhåpninger, John Erik gikk inn for å sjekke, og jammen fikk vi et bord. Men det skal sies at det aller meste var bortbestilt, og ferdig dekket. Det var litt flaks for oss at vi var tidlig ute, faktisk fem minutter før de skulle åpne, for det strømmet stadig inn folk som ville ha plass for å spise. På denne hyggelige plassen med hyggelige ansatte, eller tjenere som de kalles her, ble det ble noen høye smørbrød, som det kalles, og noen fornuftige snaps, aldri en dansk frokost uten snaps.

John Erik studerer menyen … og som det synes, så ventes det mange gjester.
Må jo spise noen klassikere, her stekt flyndre …
… og røkelaks, favoritter hos Linda.
Det ble sild, som vanlig på John Erik, og skikkelig godt fett på brødet …
… det ble også gammel ost med rom, var litt skeptisk til denne siden han kjenner godt til gammelost fra Norge. Men denne her var noe annet enn den norske varianten,  og utrolig god. Til alle våre smørbrød ble det servert ulike snaps som passet til … og i fornuftig størrelse.
Og vi ble under hele måltidet passet på av disse søte nisser.
Det koster å være kar … men det var verdt hver krone.

Etter noen timer på Fridas var det igjen ut i vinterværet i København på jakt etter en god gammel brun bule, som det er en del av i denne byen, og noen har faktisk røyking innendørs også. John Erik hadde jobbet litt på google maps underveis i vårt måltid, og funnet den perfekte bula, Spunk, kort å gå fra Fridas og kort vei til sentralbanestasjonen. Her slo vi i hjel tiden med litt snaps og øl, røyk uten å fryse ræva av oss, mens mange artige gjester kom og gikk.

Ikke dagligdags for en nordmann å se et slikt plassert på bordet inne på en pub.
Halvorsen nyter en røyk inne i varmen.
Denne her var knallgod.

På sentralbanestasjon ble det litt kommers, toget vi skulle ta var forsinket, og så plutselig kansellert og nytt tog, på en annen perrong. Da ble det mange mennesker som måtte opp en etasje, og ned igjen for å komme til riktig tog, men det løste seg og straks var vi på flyplassen. Etter litt tid i en lang køorm i sikkerheten, var vi inne i varmen igjen, i god tid til flyet hadde avgang. Nå var det å finne røykearealet og lete opp en plass å spise, og dette oppnås rett ved siden av hverandre, ble litt surring med feilgåing i starten, men vi hentet oss inn. Vi satte oss på Cocks & Cows og spiste burgers, i Sandefjord er jo kjøleskapet tomt, så å komme dit på sultne mager er vel ikke akkurat ett sjakktrekk.

Realt stor juletre inne på sentralbanestasjon.
Vi hadde god plass på toget.
En halvspist burger fra stedets julemeny, skinkestek med rødkål, toppet med baconcrisp og brun saus, dette var godt.

Siste etappen på vår reise fra Chania gikk problemfritt på et ganske fult fly og vi fikk møte norsk snø i, etter vårt syn, alt for mange kuldegrader. Nå var det bare å komme seg i en taxi og hjem til vårt oppvarmede hjem, takk kjære nabo. Nå er det bare å gyve løs på de utfordringer som er der når du har vært lenge borte, starter bilen eller er det tomt for strøm….?????? og har den vinterdekk på … husker ikke, skaffe ved som er noe enklere hvis bilen starter … og ikke minst … få noe mat i huset.

Ute og vandrer på flyplassen.
Da vi var kommet oss ned i sofaen måtte årets juleakevitt testes.

 

6 kommentarer
    1. God jul til dere, kommer å følge dere videre på reisen mellom kulde og varme. Kos dere i gamle landet

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg