Da kom vi oss frem til kulden i Sandefjord da torsdagen vippet over til fredag. Termometeret viste minus 12 grader og da var det greit å ha hatt noen dager i rundt null i København for akklimatisering. Vi savner allerede været og klima på Kreta……..når vi ser at det 25 grader i Chania. Men heldigvis har vi en god nabo som hadde fyrt opp i ovnen vår, så vi kom til leiligheten var den ferdig oppvarmet.
Det ble en lang dag på vei mot Sandefjord, siden flyet ikke skulle ta av før i titiden. Vi vandret ut av hotellet litt før klokken tolv, og begynte å jakte på et sted for frokost, som det heter her, men var vel ikke alt for optimistiske når det gjaldt å få plass på et godt gammeldags dansk spisested, har jo erfart at alt er bortbestilt i disse tider. Ikke annet å gjøre en å forsøke seg, og vi gikk mot Fridas, en restaurant etter våre ganer….. som ligger kun kort avstand fra hotellet der vi bodde.
Vi mønstret opp utenfor Fridas uten store forhåpninger, John Erik gikk inn for å sjekke, og jammen fikk vi et bord. Men det skal sies at det aller meste var bortbestilt, og ferdig dekket. Det var litt flaks for oss at vi var tidlig ute, faktisk fem minutter før de skulle åpne, for det strømmet stadig inn folk som ville ha plass for å spise. På denne hyggelige plassen med hyggelige ansatte, eller tjenere som de kalles her, ble det ble noen høye smørbrød, som det kalles, og noen fornuftige snaps, aldri en dansk frokost uten snaps.
Etter noen timer på Fridas var det igjen ut i vinterværet i København på jakt etter en god gammel brun bule, som det er en del av i denne byen, og noen har faktisk røyking innendørs også. John Erik hadde jobbet litt på google maps underveis i vårt måltid, og funnet den perfekte bula, Spunk, kort å gå fra Fridas og kort vei til sentralbanestasjonen. Her slo vi i hjel tiden med litt snaps og øl, røyk uten å fryse ræva av oss, mens mange artige gjester kom og gikk.
På sentralbanestasjon ble det litt kommers, toget vi skulle ta var forsinket, og så plutselig kansellert og nytt tog, på en annen perrong. Da ble det mange mennesker som måtte opp en etasje, og ned igjen for å komme til riktig tog, men det løste seg og straks var vi på flyplassen. Etter litt tid i en lang køorm i sikkerheten, var vi inne i varmen igjen, i god tid til flyet hadde avgang. Nå var det å finne røykearealet og lete opp en plass å spise, og dette oppnås rett ved siden av hverandre, ble litt surring med feilgåing i starten, men vi hentet oss inn. Vi satte oss på Cocks & Cows og spiste burgers, i Sandefjord er jo kjøleskapet tomt, så å komme dit på sultne mager er vel ikke akkurat ett sjakktrekk.
Siste etappen på vår reise fra Chania gikk problemfritt på et ganske fult fly og vi fikk møte norsk snø i, etter vårt syn, alt for mange kuldegrader. Nå var det bare å komme seg i en taxi og hjem til vårt oppvarmede hjem, takk kjære nabo. Nå er det bare å gyve løs på de utfordringer som er der når du har vært lenge borte, starter bilen eller er det tomt for strøm….?????? og har den vinterdekk på … husker ikke, skaffe ved som er noe enklere hvis bilen starter … og ikke minst … få noe mat i huset.
God jul til dere. Koselig å følge dere. Dere drar vel ned til Kreta på nyåret igjen.
God jul til deg også
Første sjangs så reyker vi rett ned igjen
!!
God jul til dere, kommer å følge dere videre på reisen mellom kulde og varme. Kos dere i gamle landet
Herlig at du henger på, Stein Tore!
så innmari hyggelig å følge dere
Veldig koselig at du følger oss!