For en tid tilbake hadde vi taco med hjemmelagd rømme. Rømme er noe som er ganske vanskelig å finne i butikkene her nede, bare noen få fører det og det er som oftest utsolgt. Rømme er enkelt å lage, men det tar noen dager…. så det trengs litt planlegging.
Det første som må gjøres er å sterilisere glasset i en varm ovn en halv time sånn omtrent ved 100 grader. Etter at glasset er blitt nedkjølt er det bare å gå i gang, få ingredienser, bare fløte og yoghurt … og vi bruker ikke lettprodukter. Varmer opp tre desiliter fløte til fingervarmt, ikke mer. Tar ut litt fløte for å røre sammen med to spiseskjeer yoghurt. Når yoghurten er rørt ut i fløten, tømmes dette opp i den resterende fløten og rører dette sammen. Da er jobben gjort og nå er det bare og helle alt opp i det rengjorte glasset.
Så er det bare å ta et klede over glasset og feste det med et strikk. Nå skal det stå i romtemperatur i en til to dager. Etterpå bærer det inn i kjøleskapet, i alle fall over natten, men rømmen vil tykne seg mer over litt tid.
Vår rømme ble litt tynn denne gangen, men den smakte slik rømme skal gjøre. I glasset vil det være litt forskjellig konsistens, så ta ut det tykkeste og ikke rør det opp.
Vi hadde en fortreffelig taco aften på søndagen med gode venner … og en liten pus som var hjertelig til stede.
Og til slutt en liten kuriositet, i kveld er det fullmåne og det er jo noe som skjer regelmessig. Men det er også supermåne, som vil si at det er fullmåne, samtidig som månen er på sitt nærmeste til jorden. Månen vil være 8 prosent større enn den til vanlig er, og vil lyse 15 prosent sterkere …så ut og kikk på månen etter at du har laget rømme.