Kalo Mina februar

Slik var det meste av helgen.

Da trår vi inn i februar og har håp om at varmen vil komme snikende tilbake, det går jo tross alt mot sommer.

Sol mandag og bilde av øya igjen, fra Faros Hotel denne gang.

Helgen har vært fuktig, men også noen gode stunder med sol. Lyn og torden også. Litt som Bergen, alle årstidene på en dag. Men av det jeg ser på nyhetene om været som har feid inn over Norge, Sverige og Danmark denne helga, så er det vi har hatt ingenting.

Faros Hotel
Utsikten mot Chania fra Faros Hotel.

Med mye innetid så har det blitt litt matlaging. Her nede er det jo veldig gode grønnsaker og frukt. Mye ukjent og nytt å ta tak i. Mye spennende som må prøves og gjerne på en annen måte enn de gjør her på Kreta.

Persimon, den er det mye av og er veldig god.
Kokte syltetøy og smaksatte med disse, ingefær og stjerneanis.
Klar for koking.

Vi er jo glad i supper, og der kan jo det meste brukes. Suppe er jo veldig fin mat vinterstid. Blir jo stadig dyttet på ting som vi ikke er så veldig familiær med, men takker ja. Det er jo bare å google så dukker ett eller annet opp.

Ikke vant med at zuccini ser slik ut.

Fikk ett par kulerunde saker her om dagen som lignet på melon men var visst zuccini. Jeg trodde zuccini var avlange som agurker men med litt google, de er runde også. Vet ikke hva ellers denne brukes til her uten om zuccini balls, som alle restauranter har, og er som oftest veldig godt.

Ferdig oppdelt pluss en brokkoli stilk.
Løk, hvitløk og purre må til.

Men det ble googlet frem en suppe, tysk oppskrift, Zucchini-Gurken-Suppe. Med både Zwiebel og Knoblauch. Artig med tysk, har jo i sin tid lært dette språket, men nå var det sikrere med google oversetter. Legger med link til oppskriften hvis noen vil prøve. 

Zucchini – Gurken – Suppe von tina0402 | Chefkoch

Da jeg lagde den for andre gang ble det litt improvisering, er rett og slett dårlig på å forholde med slavisk til oppskrifter, men resultatet ble Linda godt fornøyd med. Da blir jeg jo glad, og to zuccini som har grodd opp på Therino i sommer var brukt opp.

Det ferdige resultatet etter at stavmikseren har gjort sitt.

Det er fast rutine hver dag med juicing. Vi har slowjuicer som tyner ut all væske av grønnsaker og frukt til herlig og sunne drikke. Her er tilgangen på frukt og grønt stor og alt er veldig ferskt. Vi har jo også lokalt marked her hver torsdag, bare 5 minutter å gå. 

Denne gjør en god jobb stort sett hver dag.
Dette ble juicet denne dagen, smaker godt mener vi.
Dette er restene etter en omgang i slowjuiceren.

Slik går nå dagene våre. Nå håper vi på litt bedre vær, og gjerne sol, så vi kan sykle litt igjen. Ha det fint alle sammen og så blogges vi igjen om litt.

Og slik ser det ofte ut etter en økt på kjøkkenet.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg