Mat bonansa på Purhus Kro

Purhus Kro ligger vakkert til i en skogkledd liten dal.

Vi har vært hjemme i Sandefjord en god stund nå…. men, har fremdeles noen rester å fortelle om, fra vår road trip i Danmark. Da vi planla denne road trippen, var det en kro vi på forhånd hadde bestemt oss for å besøke, og det var Purhus Kro.

Her har vi for mange år siden overnattet ved en tilfeldighet og maten vi fikk servert der…ja, den har vi aldri glemt. Ganske nær Purhus Kro ligger også en annen spesiell kro, Hvidsten kro, med veldig mye historie fra andre verdenskrig, som vi også ville innom en tur. En egen blogg kommer om denne kroen.

Ved Purhus kro er det også en stor vakker hage, nesten en park, som er et fint sted å slappe av.

Det ble en aldri så liten omvei fra Randers til Purhus Kro, som vi har berettet om i forrige “danskeblogg” for en drøy uke siden. Nå er vi endelig på Purhus Kro, og vertene forstod lite da vi fortalte at det var fullbooket når vi passerte for noen dager siden. Vi opplevde det samme på en annen kro…. men, med telefonbestilling var det plenty med rom. Vi er en erfaring rikere, vi har brukt en booking app og hvis den ikke gir overnatting … bruk den gode å gamle metoden, ring dem.

Halvorsen slapper av litt nærmere kroen. Der påfylling av snaps er betydelig enklere …..
… mens Linda foretrekker å kose seg med beina høyt i de gode stolene på rommet

Livet på slike kroer er stille og rolig, lite aktiviteter, men…. mye herlig mat og drikke … både morgen og kveld. Linda gledet seg stort til middag, hun husket det herlig viltkjøttet hun hadde spist der for mange år siden. Det var dessverre ikke på menyen denne gangen, men vi fikk vite at de hadde vilt og måtte bare få beskjed dagen før … så neste gang….. Maten vi fikk var veldig god, og med deres egen drikke til, ble det et herremåltid verdig en ærverdig gammel kro.

Linda er full av forventning til dagens middag, men først en liten appetizer på deling og god drikke. Først kroens snaps …
… og så kroens øl.
Røyka laks står høyt hos Linda, et trygt valg over alt …
… Halvorsen derimot jakter ofte noe nytt og spennende. Her var det røkt villsvin på menyen, og det var fantastisk.
Hovedrettene våre er ikke så spennende å se på, men maten smakte herlig og alt var veldig velgjort. Svinefilet på Linda …
… og en biff på Halvorsen. De hadde noen bedre navn men det er gått i glemmeboken.
Til dessert ble det “æblekage” som smakte veldig godt og som for oss var veldig likt tilslørte bondepiker.

Frokost, eller “morgenmad” som det heter der, er også et herlig måltid, som det et greit å bruke litt tid på … og litt ekstra oppdekking man ikke helt forventer til frokost. Her var det lun dansk leverpostei, ordentlig eggerøre og mye pålegg som gode oster og alle har rullepølse. Syltetøyet hadde de også laget selv, og sammen med et lokalt økologisk smør, ble dette himmelsk.

De fleste var ferdig med morgenmaden da vi entret spisesalen.
Slikt er litt uvant til frokost, men veldig koselig da …
… og det var nok annet å ha inntil “den lille”.
Det er enkelt men smakene er der, både på varmmaten …
… og kaldmaten der veldig mye er selvlaget.

 

Dette smøret var veldig godt …
… og deres hjemmebakte rugbrød, som de også selger, passer perfekt til smøret.

Neste dag hadde vi satt av til å besøke Hvidsten Kro og Museum, dette kommer i egen blogg.

Etter å ha cruiset rundt i Astri hele dagen, selvfølgelig med noen stopp, var vi igjen tilbake på Purhus Kro, med store forventninger til dagens høydepunkt. I selskap med bare dansker ble dagens middag inntatt, vel etter at kameraet hadde spist først. Dette ble for øvrig poengtert ved nabobordet, de syntes det var merkelig at vi fotograferte maten vår så omstendelig … vi bare var på “jobb” vi.

Halvorsen er klar for middag.
Linda hadde smakt på villsvinet dagn før og falt helt for den, men Halvorsen prøver seg frem som vanlig. Spicy kjempereker falt i smak.
Halvorsen gikk for en riktig dansk klassiker “stjerneskudd”. Dette er noe som bare må spises i Danmark, alle har det men kvaliteten varier mye, her var det topp.
Linda spiste torsk med safransaus og små søte dillkartofler til.
Halvorsen elsker ost og disse kom med bruksanvisning, det var viktig å spise fra svakeste til sterkeste for å oppnå de beste smaker, så gjort…. og veldig fornøyd.
Kroens hjemmelagde is med lakris og pannekaker slo virkelig an hos Linda.

Morgenen etter ble det en skikkelig frokost, før vi skulle fyre opp Astri og dra nordover.  Vi handlet med oss snapsen deres, sa forvell til de hyggelige krovertene, Henrik og Bettina … og ikke minst Ronja, deres søte franske, veldig selskapssyke bulldog.

Vi tok forvell med vertskapet og denne skapningen var helt i ekstase. Denne kroen kommer vi nok til å besøke igjen hver gang vi ferdes i området.
Denne strandstolen stod der, er jo mer interiør på et badehotell … og siden det er nevnt så har vi som mål neste sommer en … badehotell ferie.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg