
Vi har vært hjemme i Sandefjord en god stund nå…. men, har fremdeles noen rester å fortelle om, fra vår road trip i Danmark. Da vi planla denne road trippen, var det en kro vi på forhånd hadde bestemt oss for å besøke, og det var Purhus Kro.
Her har vi for mange år siden overnattet ved en tilfeldighet og maten vi fikk servert der…ja, den har vi aldri glemt. Ganske nær Purhus Kro ligger også en annen spesiell kro, Hvidsten kro, med veldig mye historie fra andre verdenskrig, som vi også ville innom en tur. En egen blogg kommer om denne kroen.

Det ble en aldri så liten omvei fra Randers til Purhus Kro, som vi har berettet om i forrige “danskeblogg” for en drøy uke siden. Nå er vi endelig på Purhus Kro, og vertene forstod lite da vi fortalte at det var fullbooket når vi passerte for noen dager siden. Vi opplevde det samme på en annen kro…. men, med telefonbestilling var det plenty med rom. Vi er en erfaring rikere, vi har brukt en booking app og hvis den ikke gir overnatting … bruk den gode å gamle metoden, ring dem.


Livet på slike kroer er stille og rolig, lite aktiviteter, men…. mye herlig mat og drikke … både morgen og kveld. Linda gledet seg stort til middag, hun husket det herlig viltkjøttet hun hadde spist der for mange år siden. Det var dessverre ikke på menyen denne gangen, men vi fikk vite at de hadde vilt og måtte bare få beskjed dagen før … så neste gang….. Maten vi fikk var veldig god, og med deres egen drikke til, ble det et herremåltid verdig en ærverdig gammel kro.







Frokost, eller “morgenmad” som det heter der, er også et herlig måltid, som det et greit å bruke litt tid på … og litt ekstra oppdekking man ikke helt forventer til frokost. Her var det lun dansk leverpostei, ordentlig eggerøre og mye pålegg som gode oster og alle har rullepølse. Syltetøyet hadde de også laget selv, og sammen med et lokalt økologisk smør, ble dette himmelsk.







Neste dag hadde vi satt av til å besøke Hvidsten Kro og Museum, dette kommer i egen blogg.
Etter å ha cruiset rundt i Astri hele dagen, selvfølgelig med noen stopp, var vi igjen tilbake på Purhus Kro, med store forventninger til dagens høydepunkt. I selskap med bare dansker ble dagens middag inntatt, vel etter at kameraet hadde spist først. Dette ble for øvrig poengtert ved nabobordet, de syntes det var merkelig at vi fotograferte maten vår så omstendelig … vi bare var på “jobb” vi.






Morgenen etter ble det en skikkelig frokost, før vi skulle fyre opp Astri og dra nordover. Vi handlet med oss snapsen deres, sa forvell til de hyggelige krovertene, Henrik og Bettina … og ikke minst Ronja, deres søte franske, veldig selskapssyke bulldog.




Ser godt ut! 🤗