Skjer litt av hvert…

I dag er vært flott, litt kjølig men det gjør ji ikke noe inne i Picasso’n … for nå dra vi på tur denne retningen.

Nå skal det igjen skje noe på Agora Markedshall i følge avisene, men først vil vi fortelle om den hyggelige dagen vi hadde i går. Det hadde seg slik at vår svenske venn som jobber her nede hadde en fridag på jobben. Vi hadde tidligere blitt enige om at denne dagen skulle vi ta en kjøretur med han og kona … det ble det ikke noe av, været tåkete og grått uten sikt. Svenskene dro da heller en tur på Jumbo for å handle som jo også er en opplevelse … et mareritt av en butikk, men har det aller meste til lave priser.

Slike dager er perfekt for handling, Jumbo for eksempel.

Vi plukket dem opp med Picasso’n når de var ferdige og satte av sted for å spise lunsj … man blir jo sulten av å shoppe. Vi har jo besøkt noen ganske bra tavernaer i området ikke så langt unna Chania, og satte kursen mot en av disse. Det er jo sånn at i alle små landsbyer er det åpne tavernaer hele året som besøkes av de beboerne i nærområdet … og slike som oss. Vi satte kurs mot Sternes, en liten landsby nær flyplassen, og Grill – taverna Nikos.

Nikos taverna og Picasso’n venter tålmodig utenfor.
Tradisjonell start, salat og tsasiki.

Her har vi vært noen ganger tidligere og vet at det er veldig god gresk tavernamat og det spises etter delingsprinsippet … noe vi elsker. Denne tavernaen ligger nær mange militærbaser og er flittig brukt av folk derifra, så også denne dagen. Dette var jo en litt sur dag, men inne i tavernaen spraket det fra tørre olivenpinner i ovnen og det var herlig varmt. Også denne gangen var maten nydelig og vi forlot stedet i skumringen, stappmette alle sammen og kjørte mot Agia Marine hvor svenskene holder til.

På veien hjem hadde vi også en avtale om å drikke kaffe på Pappardelles Kitchen & Coffee Lab Chania i Daratsos sammen med Tina som nok mange kjenner fra Me Gusta. Det er en gym rett bak Pappardelles som hennes datter trener på, og to timer denne dagen, så da er det jo passelig å treffes over en kaffekopp. Etter litt fikk vi også besøk av Olga som jobber på Me Gusta, som vi kjørte hjem til Halepa når vi brøt opp i ni tiden.

Olga, Linda og Tina, alle er på vei hjem.

Sent tirsdags kveld, rett før klokken to på natten, opplevde Linda et voldsomt smell og stormet ut på verandaen for å sjekke. Det ristet i hele huset, men intet å skue i mørket … men Halvorsen sov. Dagen etter ble avisen saumfart og smellet ble oppklart. Det viste seg at det hadde vært en hevnaksjon fra noen kriminelle mot en politimann som tidligere hadde satt disse fast. Alt ble fanget opp på naboens overvåknings kamera, dynamitt plassert under bilen og en lang lunte ble tent mens personen stakk av sted.

Slik så bilen ut etterpå, er vel ikke noe mer å satse på. Foto: Zarpanews

Men dette var ikke alt som skjedde denne natten, en bil greide også å kjøre ut i den Venetianske havnen. Dette gikk heldigvis bra og ingen ble skadet, men det får nok litt etterspill … fyren var ganske påseilet.

Bilen kom også opp av vannet. Foto: Zarpanews

Nå leser vi jo nyheter med google oversetter og må ta alle forbehold, nå har jo det vist seg generelt viktig når det gjelder fremdriften av renoveringen av Angora. Men, det som vi nå har forstått skal det ta omtrent ett år å få ferdigstilt hele greia, og kanskje den kan besøkes neste sommer. Arbeidet ble jo veldig forsinket av noen arkeologiske funn som ble gjort under renoveringen, men dette er nok ikke hele årsaken til forsinkelsen … ser også ut som konkurser og pengemangel har vært en sterk bidragsyter i det hele. Men, i følge avisen skal alt av papirer og midler nå være på plass. Så da er det bare å vente til sommeren 2025 og håpe på det beste.

Er litt arbeid igjen her. Foto: Zarpanews
Flere bilder fra avisen …. Foto: Zarpanews
… og før noen kan vandre her og handle …. Foto: Zarpanews
… må det utføres noe mer arbeid. Foto: Zarpanews

 

1 kommentar
  1. Den hallen Angora har jeg ikke tro på er ferdig på ett år. Den ser jo ut som en krigs-sone.
   Ellers takk for nok en gang en flott blogg fra dere.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg