Dagene fyker avsted

Stranden i Kalives og vi ser mot Almyrida.

Det blir nesten litt dumt å si at vi nesten ikke har tid til å skrive blogg, men slik har det vært, og vi husker jo nesten ikke hva som har tatt vår tid. Lite med kjøreturer har det også blitt, noe som været får ta en god del av skylden for … og når det er solfylt og varmt er det lett å prioritere noen timer i solen, gjerne med venner.

Vi har en flittigper i huset som drar til og blomstrer igjen … blomstret rett før jul også.
Med det ustabile været vi har for tiden dukker det stadig opp en regnbue.

Men en tur har vi hatt med Picasso’n, egentlig ikke rare turen… for vi kjørte til Kalives for å spise pizza, og det er under en halv times kjøring. Vi hadde sett at det var et pizzasted der som fikk mye skryt for sin pizza, og det ville vi teste selv. Sammen med en venn la vi i vei til Kalives og parkerte nede ved vannkanten rett bak Simon’s, som stedet heter. For å teste deres pizzaer måtte vi jo bestille tre ulike, og vi var sikker på at det ville bli alt for mye … og det stemte, doggyboks med hjem. Pizzaene var bra og det kan vel hende at vi kommer tilbake, spesielt siden de er åpne også utenfor sesong.

Simon’s ligger rett i gaten i Kalives …
… og ser ut som pizzarestauranter flest.
Vi prøvde tre ulike pizzaer. Denne var god nok men litt mye mais …
… den greske pizzaen smakte som den skulle …
… men vinneren var helt klart chilli pizza.

Egentlig hadde vi tenkt å kjøre noenlunde samme veien tilbake, men det ble det ikke noe av. Da vi kom opp til veien og skulle svinge høyre om var det det fullstendige kaos, som jo er ganske vanlig i Kalives, men da helst om sommeren. Nå ble det en liten runde i skumringen gjennom Vamos og ned til Vryses og National Road tilbake til Chania.

Vamos er en liten by i en bakke, og den starter her …
… og det går oppover og oppover …
… i en trang trafikkert gate …
… og plutselig er man igjennom og på toppen.
Ble en liten runde.

Sesongen nærmer seg med stormskritt og i Nea Chora er snart de fleste restaurantene åpne … og vi må jo stikke innom og hilse på. Vi har, ikke overraskende, spist våre favoritter hos Me Nou & Krasi. En annen restaurant som normalt er åpen hele året, Kaiki, er nå i gang igjen etter restaurering. Selv om menyen her også er gresk, så har den et mer moderne preg.

Spicy chicken er Linda sin favoritt hos Me Nou & Krasi …
… og John Erik foretrekker grillet fisk.
Ofte er vi bare her for å nyte litt romeiko og ta en prat …
… og nyte solnedgangen.
Litt kveldsmat på Kaiki og de har gode fiskesupper.

Vi har også hatt gleden av å spise hos våre nederlandske naboer. En hyggelig kveld hvor det ble servert tom yum suppe, herlig og sterke asiatiske smaker. Etter å ha hilst på kattene “våre” avsluttet vi kvelden på Imperial bar, et flott bar kun noen få skritt fra oss.

Her kokes det suppe …
… men det må mer chilli til.
Tom yum suppe, god og spicy.

Det skjer jo litt rundt oss her vi bor, og det høres … ofte tidlig på morgenen. Så her en dag var litt i overkant leven uten at vi skjønte hva som skjedde, intet å se. Så etter en god stund oppdaget vi noen som reparerte hull i asfalten rett framfor oss. Det er bare å håpe på at de har fikset flere hull en det ene vi så, for det kunne umulig ta flere timer…..

Mye utstyr og folk for et lite hull i asfalten.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg