Middag i Rethymno

Church of Four Martyrs eller som den heter på gresk Ναός Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων ligger midt i byen og er ganske staslig.

I går var det en fin dag, endelig fikk vi kunstverket som vi har ventet på … ting tar litt tid her, som vi jo har litt erfaring med fra før. Tidlig i går ringte de fra KARE24 og ville levere til oss, og spenningen var stor … ville det bli hengt opp også? Fyren som kom var veldig hyggelig og “service minded”, så alt kom på plass, med litt assistanse fra husbonden.

Stuen vår ble mye “varmere” med et stort bilde på denne hvite veggen.
Disse to klatrer på andre siden, tror de skal få besøk av en til.

Denne dagen er jo også markedsdagen for grønnsaker her i nabolaget, og vi trengte noe påfyll. Dagen var jo knallfin og egnet seg bra for en biltur, så det var bare for Halvorsen å være kjapp med handlingen, slik at vi kunne komme oss av sted. Vi forstår at det kanskje kan høres ut som vi liker å gni det inn, dette med været, men det var veldig bra her denne dagen … og vi har stor medfølelse med alle som nå bakser rundt i snøkaoset oppe nord.

Vi hadde håpet å få noen realt fine bilder av de snøkledde fjellene men skydekket lå litt lavt. Det er kommet noe snø, men i følge de lokale er det alt for lite.

Vi bestemte oss for å kjøre til Rethymno for å spise lunsj og være tilbake i Chania før det ble mørkt. Slik gikk det jo ikke, det ble middag, og det var bekmørkt da vi var tilbake her i leiligheten. Rethymno har vi jo besøkt noen ganger tidligere, men aldri fått anledning til å spasere rundt i de smale gatene i byen, med så lite folk valsende omkring som denne dagen. Selv om mye var stengt ned, var det masse fine motiver å få inn på filmrullen.

Ut mot havet som noen synger, var det ikke mye skyer å se.
Det er jo stadig noe veiarbeid her … og det mangler ikke på skilting.

Det ble strake veien bort uten alt for mange bilder, vi har jo dokumentert denne strekningen ganske godt allerede. Så Picasson’n ble parkert nede på parkeringen ved den venetianske havnen, siden dette er et perfekt utgangspunkt for gamlebyen. Nå ble det full fart mot nærmeste sted å få seg en kaffe, og ikke minst finne et toalett, siden behovet var nærmest prekært. Etter å ha passert flere av de stedene vi har frekventert tidligere, som nå var stengte, fant vi ei italiensk pizza og pasta sjappe som også hadde kaffe.

Halvorsen nyter sin kaffe i sole på Italian.
Her i krysset ligger Italian og vi spaserte rett over gaten og innover i gamlebyen.
Passerte denne pusen som trolig elsket graffiti.

Vi fikk tømt våre blærer og nytt vår kaffe, i solen, på stedet som het Italian, før vi startet vår vandring rundt i byen…. egentlig for å finne et egnet sted for lunsj. Etter å ha gått på kryss og tvers i mange smågater stod vi plutselig ved byparken, eller Rethymnon Municipal Garden som den heter, og den får vi får vie et besøk ved en senere anledning.

I gamlebyen er det mange vakre små gater å spasere i …
… mye vakkert å se …
… og masse blomster.
Dette er vel en gammel vannpost på et lite torg.
Mye var stengt, men noen ihuga sjeler holdt det gående.
Litt pittoresk arkitektur dukket også opp.
Halvorsen konfronterer google maps for å få litt oversikt.

Det ble en liten forfriskning på fortauet utenfor en liten lokal brun sjappe tvers over for parken. Her ble vi sittende en stund og se på trafikken, og folket som passerte, før vi igjen utforsket nye gater … fremdeles på utkikk etter en fristende restaurant. Mye vimsing i alle retninger før vi endte opp nede ved strandpromenaden, hvor vi traff på en ivrig innkaster, som fikk oss på kroken. Vi ble sittende her på My Place, som stedet heter, en stund og innså nå at lunsj var for lengst forbi og det måtte bli middag på oss isteden.

En herlig brun liten bule som vi ikke aner hva heter … men vi skal nok finne tilbake.
Inngangen til parken, her får også gå en annen gang.
Dette bakeriet hadde lagt litt flid i pyntingen til jul.
Byport til gamlebyen.
Og flere smale gater med blomster.
Promenaden ved bystranden med sine palmer.

Google maps ble konfrontert og vi satte igjen kursen inn i gamlebyen. Etter et par små kurs justeringer kom vi frem til Raki Ba Raki, eller RBR, som de kalte seg. Her serverte de mat på klassisk vis, deling av rettene, og den kom på bordet når den var klar på kjøkkenet. Maten her var veldig god og vi kommer gjerne igjen, helst sammen med andre som liker dette konseptet … mer gøy å være flere når maten deles.

Regner med at dette er kjent for de fleste som har vært her, Rimondi Venetian Fountain.
Dette stedet hadde vi sett oss ut for en matbit, Raki Ba Raki.
Vi prøvde selvfølgelig noe nytt siden deres meny var noe annerledes enn for tradisjonelle tavernaer. Detter bruschetta med grilet lam… smakfullt.
Grillet makrellfilet med en eller annen pure sammen med løk og kapers … nydelig.
Dette er kylling, mener det er utbeinet lår, som er grillet og servert med bakt potet. En dressing, muligens med noe ost, ved siden som gjorde dette til en fantastisk rett.
Flott plass, verdt å besøke men ikke forvent å fa all mat samtidig.

Mørket hadde lagt seg over byen når vi vandret tilbake til Picasso’n for å starte på hjemturen, som gikk knirkefritt bortsett fra en idiot på moped inne i Chania. Her var det køkjøring, og det hadde jo ikke denne dusten tid til, han skulle jo på død og liv frem … heldig for ham at Picasso’n har bremser. Farten var ikke høy og neppe blitt noe særlig skade, men Halvorsen ble så forbanna at han kunne kvelt idioten!!

 

5 kommentarer
  1. Flotte bilder, og trangen til å besøke Kreta nok engang, øker.
   Vi er straks pensjonister og leker med tanken om lange opphold på Kreta. Dyrtiden i Norge er jo også en årsak. Hvordan er det egentlig å bo på Kreta, helse, bokostnader (leie) etc. ?
   Kommer du til å skrive noe omkring dette ?

  2. Tusen takk for herlig tur rundt i Rethymnon.Vi pleide å være der i juni hvert år,men har ikke vært der på fire år nå. (Ikke frivillig 😉 ) Vi savner det så det verker i hjertet, håper å komme dit i år. Møte alle vi pleier ¨treffe der nede. Åh,Kreta ! <3

  3. Takk for gjenoppfriskning. Fine bilder.
   Rethymnon er deilig, som resten av de stedene vi kjenner på Kreta. 🇬🇷💙🇬🇷

  4. Artig å se fra vår by ! Bor like utenfor Rethymno ❤️. Forelsket meg helt i kunstverket 🥰 Kan jeg spørre hvor dere har kjøpt det ? Nyt finværet , hilsen fra en snødekket regnby . Mvh Irmelin

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg