Mens vi venter

Vakker utsikt med flotte farger hver kveld … så sant det ikke regner.

Halvorsen og Elsa håper at Linda snart er tilbake her i leiligheten igjen, etter noen uker i Norge. Linda har gjort unna de tingene som hun dro til Norge for å gjøre og er vel nå reiseklar etter overgang til ny medisin. Det blir litt ensomt for oss begge, og litt kjedelig i lengen å bare kommunisere på facetime selv om det fungerer veldig bra, men Elsa er fornøyd bare hun har selskap.

Elsa har fått hjørneleilighet på baksiden …
… og det var mye nytt å se på.
Ganske gøy med litt rester etter byggeprosjektet.
“Når katten er borte danser musene på bordet” men her er det nok litt motsatt, når pappa ikke ser er Elsa på bordet.

Tiden blir fort litt lang for Linda når hun er alene selv om familie og venner har vært innom noen ganger, det blir ikke det samme uten Halvorsen. Hva kan gjøres for å få tiden til å gå fortere, jo kjøpe et puslespill med høy vanskelighetsgrad og med mange biter … det kreves også litt tålmodighet og lidenskap for slik aktivitet. Dagene blir veldig ensformige alene i Sandefjord med matlaging, litt trim, tv titting og puslespill, da er det hyggelig at nabokatten holder Linda med selskap i flere timer hver dag.

Det har blitt noen togturer på Linda, her i Larvik.
Linda har startet opp sitt tidsfordriv …
… og det går fremover …
… og etter en ukes tid var det hele over.
Naboen holder Linda med selskap.

Hos Halvorsen er det litt mer aktivitet, men det er ikke bare Elsa som holder trykket oppe, på denne tiden er det jo stadig noen kjente som er her på ferie. Anne og Bjørn er nå inne i sin siste ferieuke for denne gang og vi passer på å spise middag i sammen ganske jevnlig. Det er jo hyggelig for Halvorsen også, som får komme seg litt ut på kvelden, og ikke bare ha Elsa som selskapsdame … selv om det til tider er mer enn nok. Det blir jo litt samvær med Thomas, svensken, når han ikke jobber og da ender vi ofte på Kokido for en matbit.

Halvorsen har spist noen middager sammen med Anne og Bjørn mens de har vært her på ferie, men nå er deres fire uker over for denne gang og nesen settes mot Bergen.
Vi tre har spist på flere steder, er jo noen restauranter som vi bare må besøke igjen og selv om maten er god, så er det vel så viktig å pleie et godt vennskap. Her fortæres grillet lam på Notos som ligger akkurat på skillet mellom Agia Marina og Kato Stalos.
Vi har også vært ett par ganger på Me Nou & Krasi i Nea Chora og fått noen fantastiske farger på kveldshimmelen.
Men det har jo også blitt noen turer sammen med svensken, og da havner vi som oftest på Kokido.

De aller fleste har nok fått med seg den dramatiske brannen i Platanias og Halvorsen har vært en runde for å se på skadene og tatt noen bilder. Brannen var nok traumatisk for mange som bodde på de berørte hotellene og sikkert følte at ferien ble litt ødelagt. Det kunne fort gått langt verre da det i det berørte området også er en del bondevirksomhet med mye dyr som høns, ender og kaniner, en og annen gris, sau og geit er det også der. Heldigvis bor jo de som har disse jordflekkene, der de dyrker og har dyr, ganske nær. Etter hva Halvorsen har hørt så er heller ikke noen dyr gått med i brannen. Det er også bekreftet at brannen startet med en elektrisk kortslutning i området med mye tørt siv og spredde seg fort på grunn av den sterke vinden.

Brannmannskapene var redde for at det skulle blusse opp igjen og passet på i Platanias flere dager etter brannen.
Det gikk med ett par biler også. Denne her var hensatt og uregistrert, men det brant også en annen bil ved et hotell … den hadde nok unngått flammene hvis de bare hadde funnet nøklene.
Her var det ganske dramatisk, dette er et fjøs med flere kuer og det brant rundt veggene.
Brannen var tett på hotellene.

Nå er sommeren på hell her på Kreta og regnet har kommet, noe som egentlig er veldig kjærkommet for øya. Regnet skyller bort mye støv fra sommeren og klarner luften … og fjerner sikkert også mye av lukten etter brannen i Platanias. Det som ikke er så bra med regnet, som nå har kommet, er at det har vært uforutsigbart, kommet styrtregn som ikke har vært varslet. Dette har også medført en veldig dramatisk hendelse i Samaria ravinen, der styrtregnet utløste et ras, som dessverre traff en turist som mistet livet. Slike hendelser er tragisk og ikke noe særlig å lese om.

Skylaget tetner til og etter liten stund pøset regnet ned.
Men som alltid, etter regn så kommer sol …
… og det ble en fantastisk solnedgang.

Så den lille pusen vi plukket opp i Kato Stalos etter vår kjøretur forrige uke. Det ble ikke bare en liten pus, Halvorsen var der ute dagen etter, og hentet enda en, som han kjørte til Silke. Begge de to små ser ut til å klare seg og vokser til, og har nå slått opp øynene. Det er mye arbeid med så små puser som disse, da de får mat hver fjerde time.

Halvorsen var ute og hentet denne lille skapning dagen etter kjøreturen og temmelig sikkert søsken med den andre fra dagen før.
Begge får god pleie og riktig mat …
… og kan også se nå.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg