Pastamiddag i natten

Slik så maten ut som Halvorsen serverte Linda, ikke så vakkert lagt opp, men det er jo smaken som teller … og den var der.

Fint folk spiser sent er et ordtak. Vel, vi spiser sent, ofte veldig sent, men om vi er så fine … det får andre avgjøre….. Men, uansett så foregår matlaging her i toppetasjen ganske sent på kvelden og det serveres ofte langt over tolv på natten. Maten vi lager er variert, det både grilles og lages inne på komfyren. Nå vil vi fortelle om en middag her om dagen da Halvorsen virkelig slo seg løs og laget en fantastisk pastarett.

Disse fikk godgjøre seg i stekeovnen en stund.

Pastaretter går som oftest fort å lage, men en god saus trenger gjerne litt tid. Vi hadde noen litt tilårskomne tomater liggende i kjøleskapet. Disse sammen med en hel hvitløk og noen grønne pepper ble lagt i en form og baket i stekeovnen en stund. Alt dette ble moset med en stavmikser til en perfekt base for pastasausen.

Godsakene fra stekeovnen har blitt moset.
Trenger bare en god panne for å lage pastasaus … og en kjele til pastaen.

Som protein ble kylling valgt og den måtte jo marineres. Her er det bare å bruke det krydderet du ønsker. Her i huset liker vi at det er litt spenst i maten og cilliflak er et must, salt og pepper er jo standard og vi elsker også gurkemeie. Kyllingen ble kuttet i passelige biter og marinert en stund, før de så ble stekt.

Kyllingbitene marineres, kanskje en smule for mye cilli for mange … men perfekt for oss.

Bruker den samme pannen som kyllingene er stekt til å lage pastasausen. Bruker gjerne fløte i sausen og er den litt tynn, og for smakens skyld, gjerne litt ost … vi bruker som oftest philadelphia ost. Sausen har godt av å koke en stund, gjerne sammen med laurbærblad og stjerneanis. Andre smakstilsetninger vi ofte benytter er soyasaus og Heinz Worcestersaus, eller noe annet vi har stående. Når sausen var ferdig gikk det oppi en rød paprika i store biter og den ferdig stekte kyllingen.

Kyllingbitene stekes først og tas ut …
… før pastasausen lages i samme panne.

Pastaen kokes samtidig med at sausen blir klar og kyllingen er blitt riktig varm igjen. Vi lager ikke så ofte pasta og ofrer litt ekstra på å kjøpe pasta av god kvalitet, og nok vann og salt da den kokes.

Pasta kokes med mye salt i vannet … og sjekkes om den er ferdig selv om det står på pakken hvor lenge den skal koke.
Bruker denne pastaen som har ganske god kvalitet … og bare olivenolje.

Halvorsen hadde ikke bare lagt ned mye energi i pastasausen, han hadde også laget en perfekt topping av ost og basilikum. Et stykke permesan ost og en liten potte med basilikum, ble kjørt sammen med litt olivenolje, i en food processor.

Parmesan ost og basilikum med litt olivenolje er helt perfekt å toppe en pastarett med.

Med alt dette på tallerkenen hadde vi et fantastisk måltid i mørket ute på verandaen.

Middagen vår er klar, mangler bare litt topping.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg