Verdens beste……

Ser ut som vi kjører over steppene en eller annen plass i verden, men vi er rett ved siden av flyplassen.

I går hadde vi et lite kjøreoppdrag, en kamerat som skulle til flyplassen med et fly til Athen klokken ett. Så tidlig på dagen gir det oss mulighet til å gjøre noen nye oppdagelser. Vi har jo kjørt mye i området der tidligere, men ikke spist på noen av tavernaene …. det hadde vi tenkt å gjøre noe med.

To glade typer, den ene ble kjørt til flyplassen av den andre.
Og slik kjørte vi for å komme til Taverna Nikos

Etter avlevering på flyplassen hadde vi en taverna i Sternes som mål, hadde sjekket litt på forhånd, og den skulle være åpen, og at det i tillegg var gode anmeldelser gjorde jo det hele veldig interessant. Vi tok ikke korteste veien men kjørte rundt flyplassen. Her er det mye landbruk….. masse sau som ofte vandrer rundt i veien. Det er også en fin liten landsby som heter Mouzouras, har kjørt igjennom noen ganger, med aldri stanset.

Her er vi ved et veivalg i Mouzouras, og vi tok til høyre mot Sternes.
Kan se ut som de har vært plaget med mye grisekjøring her i Mouzouras siden det stod slow i gaten hele veien igjennom landsbyen.
Mange slike små bakketopper på strekningen, litt fart og det blir sug i magen.
Mye bondelandskap å pløye igjennom, men vakkert å skue ut over.
Og her, en gjeng av de lokale innbyggerne.
Ranchen til en farmer langs veien.
Vi så også litt av flyplassen.

Vi hadde sett oss ut tavernaen Ψησταριά μεζεδοπωλείο Νίκος, eller mer forståelig Taverna Nikos, en kjøretur på 15 minutter i følge google maps, vi brukte mye lengre tid. Så tidlig på dagen som vi kom, var det kun en gjeng med militærister….. som gikk ikke så lenge etter vi kom. Vi ble de eneste gjestene sammen med en hyggelig liten pus.

Her begynner vi å nærme oss Sternes, skogen her ser nesten ut som et parkområde.
Passerte også ett par løver på vår vei, eksotisk.
Noe av det første vi møtte inn til Sternes, var denne gravplassen.
Dette er Taverna Nikos og Halvorsen har en rask sjekk på google maps for å finne ut hvor hovedveien til Chania er.
Denne krabaten holdt oss med selskap mens vi spiste…… og satte stor pris på litt kos.
Det var helt all right å slappe av i fanget til Halvorsen med hodet på bordet.
En blid og sulten sjåfør venter på maten mens picasso’n står i bakgrunn, så nær som det var mulig å komme.

Vi kan bare oppfordre til å besøke dette stedet, maten var helt fortreffelig og et veldig hyggelig sted å besøke. Linda påstår at hun aldri har spist så god stifado noen gang … faktisk like god som den John Erik lager i heimen. Det gjør jo heller ikke noe at husets vin smaker godt, og at rakien de serverer, sammen med litt kake, er av topp kvalitet. Prisene der er også skaplige, vi betalt 25 euro for to stifadoer, en stor og god salat, og en liten karaffel vin.

Linda sin kalvestifado.
Kaninstifado på John Erik, hans favoritt.
Knallgod raki til desserten på huset.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg