I går hadde vi et lite kjøreoppdrag, en kamerat som skulle til flyplassen med et fly til Athen klokken ett. Så tidlig på dagen gir det oss mulighet til å gjøre noen nye oppdagelser. Vi har jo kjørt mye i området der tidligere, men ikke spist på noen av tavernaene …. det hadde vi tenkt å gjøre noe med.
Etter avlevering på flyplassen hadde vi en taverna i Sternes som mål, hadde sjekket litt på forhånd, og den skulle være åpen, og at det i tillegg var gode anmeldelser gjorde jo det hele veldig interessant. Vi tok ikke korteste veien men kjørte rundt flyplassen. Her er det mye landbruk….. masse sau som ofte vandrer rundt i veien. Det er også en fin liten landsby som heter Mouzouras, har kjørt igjennom noen ganger, med aldri stanset.
Vi hadde sett oss ut tavernaen Ψησταριά μεζεδοπωλείο Νίκος, eller mer forståelig Taverna Nikos, en kjøretur på 15 minutter i følge google maps, vi brukte mye lengre tid. Så tidlig på dagen som vi kom, var det kun en gjeng med militærister….. som gikk ikke så lenge etter vi kom. Vi ble de eneste gjestene sammen med en hyggelig liten pus.
Vi kan bare oppfordre til å besøke dette stedet, maten var helt fortreffelig og et veldig hyggelig sted å besøke. Linda påstår at hun aldri har spist så god stifado noen gang … faktisk like god som den John Erik lager i heimen. Det gjør jo heller ikke noe at husets vin smaker godt, og at rakien de serverer, sammen med litt kake, er av topp kvalitet. Prisene der er også skaplige, vi betalt 25 euro for to stifadoer, en stor og god salat, og en liten karaffel vin.