Et katteliv :-)

Vår lille hjerteknuser Elsa som har flyttet inn.

Det har tatt noen dager å lage denne bloggen, vi har jo hatt litt økning i familien denne uken. Lille Elsa har flyttet inn her i toppen og krever mye oppmerksomhet og ikke minst … handling på “Pet Shop”. Samtidig er det mye venner her og det krever også sitt med besøk på diverse restauranter, som vi kommer tilbake til.

Hun vet å ta livet med ro i varmen …
… og har mange ulike sove stillinger.

Varmen de siste dager har kanskje vært litt i overkant, særlig hvis det ikke er noe drag i luften. Tidvis har skyene dekket himmelen, men den himmelen har også inneholdt mye sand fra Sahara. Hvis noen føler at de er angrepet av pollenallergi, så kan nok også sanden ha skyld i mange plager som rennende øyne og sår hals … og vær litt påpasselig hvis du skulle ha plager med luftveiene.

Det er vakkert når solen går ned gjennom sanden.

Picasso’n har også hatt sine plager som ikke er helt forenlig med sol og høye temperaturer. Var på verksted her om dagen og byttet ut deler med lekkasje i airconditionen. Det var fremdeles litt kjøling igjen, men det hadde ikke vært behagelig hvis vi var på langtur og kjølingen ble borte.

Picasso’n er noe ribbet i fronten …. største jobben er jo å komme frem til det som skal byttes ut.
Nytt på vei inn …
… og her ligger den gamle med godt synlige tegn på hvor lekkasjen er.

Halvorsen har også hatt gleden av å skru litt møbler igjen … nå tror vi ikke det blir så mye mer, all plass er brukt opp. Vi trengte et lite skap for å få litt bedre orden på alt ladeutstyret som det jo mysser av nå for tiden. Har jo kjøpt oss tre bordlamper som må lades … men du verden for noen kjekke lamper.

Kanskje det siste møbelet som Halvorsen monterer på en stund.
Vakker solnedgang over øya.

Det skjer mye rundt oss der vi bor og er sjelden helt stille, av og til høres det ut som det er road race i gatene her … og vi får med oss det meste av utrykninger brannmannskapene gjør og det uler sykebiler alle veier også. Vi ser jo rett ned gaten ved Me Nou & Krasi og her om dagen stoppet det to brannbiler der … og det var mye røyk. Fant ut i ettertid at det var den lille gyros kiosken som hadde brent. Nå går vi jo også inn i sikade tiden som drar med seg voldsomt leven. Vi hørte de første når vi var på tur til sørsiden av øyen, men nå er de i gang her også til forargelse for mange.

Hadde besøk av en sikade som slo seg ned på markisen … og laget litt lyd.
Heldigvis har vi denne tøffe lille krabaten inn på verandaen som tar seg av litt mindre småkryp og er en fin hjelper å ha.

Nevnte lamper er handlet inn rett rundt hjørnet der vi bor og innenfor 50 meter har vi det meste….. i tillegg til lampebutikken, som slakter, supermarked, kaffesjappe og ikke minst et lite minimarked som er åpent hver dag. Det er lettvint å bo her og alt dette sammen med en fin leilighet … blir vi fort litt stuegriser.

Kjekke ladbare lamper.
Greit å ha en slakter rundt hjørnet med et rikt utvalg … og mye annet en kjøtt.   Foto: Bjørn
Driveren av kaffesjappa, som også driver Ruinen i Platanias, er en motorsykkel entusiast og samler på gamle motorsykler … her en Kawasaki KZ 1000 fra 1976.
Vi har også noen i nabolaget som leverer friske spirer.

Vår gode venn Nicola på Utopia har også hatt bursdag … og vi overrasket henne med kake. Heldig for henne da hun var blitt litt glemt denne dagen. Nicola har en forkjærlighet for ost, særlig muggost, og vi hadde bedt noen venner som kom ned rett før bursdagen hennes om å ta med en ost. Og det var ikke hvilken som helst ost, men en bit av den norske osten, som i fjor ble kåret til verdens beste muggost.

Bursdagskaken til Nicola.
Nicola har laget et fugleskremsel til Ducktopia i håp om at rovfuglen ikke skal stikke av med flere andunger.

Det har jo blitt noen middager rundt forbi med våre norske venner, og da stort sett på de samme restaurantene som året før. Etter bursdagen til Nicola dro vi til Therino for middag og litt hyggelig selskap… som det alltid er her. Vi samlet sammen en gjeng da vi var på Therino for å dra til Angelo’s i Agii Apostoli, hvor det ble en real sjømat aften. Vi har også besøkt våre gode venner på Notos i Agia Marina og der var vi bare for et par uker siden og feiret bursdagen til Eleni.

Utsikten fra hotellrommet til våre venner Anne og Bjørn på Eden Beach Hotel i Agia Marina.
Kveldsstemning på Therino.
Det ble biff på Therino denne kvelden.
Hos Angelo’s var det fiskemat som gjaldt, her friterte Calamari ….
… litt forskjellig blant annet syltet blekksprut og ansjos ….
… grillede kongereker …
…. og selve hovedatraksjon, grillet seabass …
…. og det hele ble avsluttet med en god dessert …
… som selvfølgelig måtte inntas med raki.
Noe av det beste Halvorsen kan få er Eleni sin rabbit stifado.

Vi har også besøkt en ny restaurant i øvre Agia Marina, og da mener vi ny … ble åpnet i slutten av mai. Det er norske Tina og mannen som driver Me Gusta nede på stranden, som har åpnet et nytt sted som heter Palatum som ligger rett før Manolis Taverna … og etter plan skal være åpen hele året.

På Palatum fikk vi mange gode småretter som vi nok kommer til å spise igjen om ikke så lenge, her er en variant på Tzatziki med avocado som var svært god.
Denne her smakte nesten som norsk ribbemiddag … knallgod.
Levende musikk hver tirsdag.
Frontsiden på den nye restauranten, og det er en stor terrasse på baksiden. Foto Tina

Men vi har jo rukket noen besøk i Nea Chora og som vanlig noen turer innom Me Nou & Krasi for både mat og drikke. Her har vi også besøkt, for oss, en ny restaurant, Akrogiali, sammen med våre nederlandske venner som kjente til dette stedet. Her ble det litt delingsmat, sent en kveld, etter noen drinks hjemme hos nederlenderne.

Kveld i Nea Chora foran Me Nou & Krasi.
Litt god kveldsmat på Akrogiali til deling … og nok brød.
Slike henger stadig til tørk i Nea Chora.
Vi har jo ikke bare spist ute selv om det kan se slik ut. En kveld hadde vi pølsefest med potetlomper fra Norge samt hjemmelaget rekesalat. Artig å kunne be våre norske venner på litt 17. mai mat.

En annen ting som ofte skjer her om sommeren er at det stadig kommer kollegaer fra offshore tiden til Halvorsen ned hit på ferie. Treffer jo ikke alle men det er veldig hyggelig å se dem igjen etter mange år. Denne uken har en kollega fra Heimdal plattformen, Jan Willhelm, feriert på Atlantica Kalliston Resort i Daratsos.. Halvorsen var en tur innom hotellet for å hilse på over en kaffekopp, og ble mektig imponert over hvor fint dette hotellet er og ikke minst standarden.

Jan Wilhelm i baren til Atlantica Kalliston Resort.
Flotte uteområder med mye blomster …
… og fin bar nede ved stranden

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg