Så sitter vi her og har noen rolige dager i romjulen, etter vår store julemiddag, med venner. Helt herlig å bare kunne slappe av i noen dager, før det fyrer løs igjen. Det skal jo nevnes at været her hos oss også har bidratt til mye tid i sofaen, mye regn og lave temperaturer … men, det er kommet mye snø i fjellene. som er bra for øya.
Dagene går jo ganske fort for Halvorsen, som har fullt program med norske helter på ski … og…. det er helt uvesentlig hvordan været er på utsiden, når solen skinner i Toblach og Oberstdorf. Det blir litt tid i sofaen med selskap av Elsa, i mens Linda, som ikke er spesielt interessert i sport, sysler med sitt…. som matlaging og netflix.
Selve forberedelsene til vår julemiddag torsdag som var, med mange gjester, startet dagen før…. for å unngå timer på kjøkkenet, med rot og kaos. I fokus denne dagen stod medisterkaker og surkål, som jo er helt greit å ha klart til neste dag. Surkålen ble først satt i produksjon etter Linda’s oppskrift, sterkt influert av Hellstrøm. Etter å ha snittet opp ett par kålhoder, noen timers kok …..med krydder og godsaker…… var stasen ferdig og fikk stå ute på verandaen frem til neste dag … der var det jo kjøleskaps temperatur. Så var det å gyve løs på medisterdeigen, vi hadde kjøpt inn tre kilo….!!!…. for å ha litt ekstra. Linda gikk rett på, med sin egen kryddermiks, og laget en haug med medisterkaker, som også ble middagen vår denne kvelden.
Det var jo heller ikke fritt for arbeidsoppgaver neste dag, ribba skal langstekes og måtte tidlig i ovnen. Når ribba var kommet godt i gang, var det noen poteter og gulrøtter som skulle skrelles, noe som er jobb for Halvorsen. Så var det bare og kose oss ut over dagen….. med koking av saus, i mens ribba stod og godgjorde seg i ovnen. Vi var jo flere om å lage denne julemiddagen, Anne dampet pinnekjøtt og Gyda laget riskrem til dessert. Til pinnekjøttet var det, som seg hør og bør, mos på kålrabi og til riskremen var det jordbærsaus og mandler.
Alle gjestene var ankommet i seks tiden, tretten stykker og oss tre, og godt tatt i mot av en herlig duft av julens lukter. Gjengen bestod av flere nasjonaliteter, og om det ofte er her hos oss….. er fellesspråket engelsk. Det tok ikke så lang tid før maten var klar og hver og en fant seg en plass å sitte. Maten, både middag og dessert, smakte herlig…. og alle fikk spist seg gode og mette, før det ble oppbrudd sånn i tolv tiden … da var det bare nederlenderne og oss som holdt ut litt lenger….. sammen med en god juleakevitt…..
Elsa er jo en rar katt, det vet vi jo, men hun elsker å vasse rundt i vann på gulvet. Med alt det regnet som har kommet i det siste, har det vært veldig vått ute på verandaen. Det bryr Elsa seg overhodet ikke om, full fart ut og inn og våte fotefar over hele huset. Elsa står også klar når vi har dusjet, for å hoppe inn og fange dråper fra dusjen … og hun sitter på baken på det våte gulvet….uten å bry seg. Elsa oppfører seg ofte snodig, men i går morges tok hun kaka … hun klarte å krabbe inn mellom fluenettingen og vinduet, på en av verandadørene … og kom ikke ut igjen. Halvorsen måtte løfte henne av døra for å få henne løs … og da var det bare å fortsette leken….. som ingenting hadde skjedd.
Og for dem som kjører tohjuling her på Kreta, eller i Hellas generelt, så er det trolig på gang en ny regel, du får ikke fylt bensin, såfremt du ikke har på hjelm. Dette er et initiativ fra en lokal bensinstasjon her i Chania, etter en dødsulykke, der en ungdom omkom. Det har vært ekstremt mange stygge ulykker i Hellas, og på Kreta dette året, og ønsker alle å få bukt med.
Ønsker dere et Godt Nyttår 💥 og til Elsa, hun er en aldeles nydelig katt. Kos dere i vente på varmere og bedre vær. Vi blir nok og komme til Kreta i år og på ferie. Vi har vært mye i Agia Marin og Platanias, men de siste årne har det blitt Rethymnon. Ha en fin nyttårsfeiring. Koselig og lese
bloggene fra dere ☺️
Vi ønsker dere alle en vel overstått Jul og ett RIKTIG GODT NYTT ÅR.