Hjemmekos

En dramatisk kveldshimmel

Vi er fremdeles inne i vinteren her med rimelig lave temperaturer og vind, men ikke så mye nedbør som forventet. Det holder oss fortsatt for det meste hjemme med varmen på. Nå har vi i forrige innlegg fortalt om det vi har gjort sammen utenfor døren vår, men vi har jo hatt litt besøk her hjemme også, med fart i grytene.

Koselig inne

Et kjent fenomen for de fleste er taco-fredag, og det hadde vi sist fredag sammen med venner. Flere kvelder i forveien hadde vi testet ut Linda’s hjemmelagde lefser, og fått perfeksjonert produktet fra en tik tok oppskrift. Viktig med litt intens testing for å få alt til å sitte … aldri mer kjøpe-lefser her i huset.

Bakemester Linda triller lefser.

Lista ble lagt høyt, her skulle det være langtids stekt svinenakke, spicy kylling og biff … alt med egne krydderblandinger. Svinenakken fikk en åtte-ni timer på omtrent 100 grader og det var bare å rive en den enkelt opp i biter. Kyllingen fikk noen timer med marinering, det samme med biffen og disse ble stekt rett før servering.

Kvedens taco bord …

Tilbehøret ble heller ikke tatt lett på, vi hoppet over oppkutta grønnsaker i et utall av boller, som jo er vanligst. Løk og paprika ble stekt med diverse krydder og sauser, mais ble kokt til en stuing, bønner ble kokt opp med eddik og krydder, samt at det ble en tomatsalsa med rødløk. Til taco må det jo være guacemole som selvfølgelig også var hjemmelaget. Rømme er litt vrient å oppdrive her og vi har jo laget det selv noen ganger. Men, nå har Linda laget sin egen vri som fungerer vel sa bra, yoghurt og majones sammen, blir perfekt og krydres etter smak.

… og her er alt kommet på.
Og det ble restemiddag for oss dagen etter.

Linda er en racer til å bake og det er ikke bare lefser det går i. Linda lager et veldig sunt brød, stort sett på nøtter og frø … veldig godt og energirikt. Hun lager også egne knekkebrød etter samme prinsipp.

Kjapt å lage og smaker godt …
… og slik ser det ut inni.

Vi hadde stående noe norsk sild vi hadde fått av Anne og Bjørn i sommer og som var spart til jul, uten at det ble rørt. Så, en dag inviterte vi Gyda på lunsj, som er like glad i sild som Halvorsen. Brødet til Linda er helt perfekt sammen med sild…. til Gyda og Halvorsens store glede mens Linda, som nesten er allergisk mot sild, koste seg med skinke og ost.

Norsk sild på Kreta.

Det blir laget mye forskjellig mat her i heimen, pizza, supper i ulike varianter, pasta og diverse kjøttretter. Slakteren er rett rundt hjørnet og blir flittig frekventert for ferske kjøttvarer. Det går mye i kylling, og ikke slike knøttsmå individer fulle av saltvann, men noen reale beist med mye kjøtt på beinet … vi har jo hver våre spesialiteter på kjøkkenet og bytter på å lage mat.

Her har Halvorsen smelt i sammen en kyllingpasta.
Linda har marinert kylling og poteter.
Vi har jo hatt en uvirksom airfryer i et år og nå har Linda kastet seg over skapningen og tryller frem herlige retter, her kyllingklubber og stekt ris som ikke har vært i airfryeren.
Pølsefest med hjemmelagd potetmos sammen med svensken.
Vi har også passet på å bruke noe v det vi har arkivert i fryseren, her andestifado med potetmos, eller and i mørke som det ble når vi glemte å slå den av før vi gikk ut en kveld.

Halvorsen er den som stort sett er ute på dagen, vesentlig for å handle, men noen ekstra kjøreoppdrag blir det jo. Som vanlig er det noen katter på bygda som trenger helsesjekk og må til en eller annen veterinær. Ellers så måtte Thomas, svensken, en tur til Athen for å fornye passet og da stilte jo Halvorsen opp og både leverte og hentet på ferjen i Souda.

Halvorsen venter på Thomas i Souda.
Thomas sliter litt med å komme tørrskodd frem … hadde regnet bra denne kvelden.

Her om dagen tikket det inn en melding på grekeren, vår greske telefon, om at Picasso’n måtte ha en eksoskontroll. Dette var ukjent for Halvorsen, som stakk til verkstedet “sitt” for å finne ut av dette … og om det muligens kunne ta denne sjekken. Nei, her måtte Picasso’n møte opp på I.KTEO, altså bilsakkyndig, for en kontroll. Det ble gjort og hele seansen var over på et kvarters tid … og alt var greit. Tror de var litt redde for at vi ikke skulle fatte beskjeden, for vi ble ringt opp av I.KTEO, dagen etter at meldingen kom, der de forsikret seg at vi hadde forstått … det er visstnok viktig å ha denne testen blant papirene i bilen.

Litt gresk parkering utenfor hallen til I.KTEO som gjorde det vanskelig å komme frem.
Vel på plass og operatøren leter etter eksosrøret.
Vet ikke akkurat hva som står her,  men det var vist bra.

Vi trodde at arbeidet og støyen rundt oss var over når kommunen var ferdig med å legge nye vannrør her, men slik var det jo ikke. Rett etter ble det lagt nytt tak på et nabohus med mye leven og i naboblokken driver noen og pusser opp et lokale, hvor det også støyes til tider, og aktiviteten er stor. Parkvesenet, eller hva det heter her, har også hatt en runde og plantet nye trær, uten at det medførte særlig leven.

Det skjer stadig noe i gaten vår.
Parkvesenet i sving.
En lokal kunstner har pyntet opp en vegg i nabolaget.

Så må vi avslutte med noen ord om Elsa, hun har igjen hatt løpetid og det er umulig å ha det slik hver tredje uke. Nå har vi funnet en veterinær som kan gi henne en hormonsprøyte mot “horny cat” … for slik som dette er ikke bra for verken oss eller Elsa.

Halvorsen skulle ut en kjapp tur til slakteren og la Elsa på stolen ved døren … og der lå hun til han kom tilbake.
Det er trygt og godt å sove sammen med birdie.
Elsa liker de solgløttene som av og til slår inn på verandaen.
Dusjing er gøy, og særlig dråpene som faller når det er stengt av. Sitter på baken inne på det våte gulvet og fanger dråper.
Elsa synes nok det er litt kald hun også, ligger ofte inne i huset sitt på verandaen.
Av og til holder Elsa oss våkene på natten…. så lenge at vi får med oss soloppgangen…..
2 kommentarer

    1. Takk for maten , fristende alt , munn gikk i vann . Prøver å lage mat når vi e ned vi å , prøvd oss på oste kveld ein gang , traff itj heilt da , så næste gång spurt æ om å få smak før æ handla , heilt ok . My kjøtt i alle fasonga , færskt å mørt . Kylling ligna ei høne , smakt godt . Vi har itj så stort kjøkken eller alt som vi bruke å ha heim , har gjester nån gång , ænkel middag . Ska på ein snåptur t Granka , får prøv spansk mat , har itj peiling på d . Men Kreta å Rethymno e nå plassen da . Ha ein fin kveill , kos t Elsa å ❤️❤️🥰🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg