Julebord

Kveldens arena

Kretahalvorsen har sammen med alle sine engasjerte medarbeidere i dag avholdt julebord, altså både Linda og John Erik, var tilstede. Årets julebord, som faktisk på grunn av pandemien er selskapets første, ble arrangert på Københavner Cafeen i særdeles hyggelige atmosfære.

Halvorsen studerer menyen …
… og valget ble enkelt, Københavner Cafeens store julebord.
Her har de plassert noe reisverk som vi etter litt innså … var veldig fornuftig.

Det var god stemning under hele seansen og det startet fra første øyeblikk….. da vi ble spurt om vi ville ha en to centiliters snaps eller en “fornuftig en”. Uten helt å være klar over hva en “fornuftig en” var, gikk vi for denne. Da ble et romslig snapsglass fylt helt opp til det rant over, og det var fornuftig, ikke mer ubrukt plass igjen i snapsglasset 😉 Litt vanskelig å drikke av til å begynne med … men det er jo allerede akevitt på bordet, så det var bare å gjøre det beste ut ev det.

Akevitten er fylt til randen … og vel så det.
Betryggende

Kretahalvorsen bestilte en klassisk julemeny der det kostet nesten 600 danske kroner per person, det er jo  viktig å koste på litt, når man skal ha en virkelig firmafest for de viktigste medarbeiderne. Menyen var delt inn i tre bolker og den første var sild. Her sliter Linda ganske kraftig, men det gjør ingen ting…….. John Erik elsker sild og er sitt ansvar bevist, og fortærer all sild på den enkleste måte.

Sild og smør og fett til brødet. Fettet er utrolig godt på det brune brødet sammen med sild.

Neste bolk på menyen er sjømat. Sild er vel også sjømat ……… men blir avgjort sett på som egen spesialitet, noe John Erik er enig i. Vel, vi ble servert mange fine delikate retter med gode smaker. Det var bare ormen som Linda kaller den, eller røyket ål……. som John Erik måtte håndtere på egen hånd, men han elsker den jo … så alt løser seg … tomme fat igjen!!!!!!

Pent utvalg med litt fra havet.
Føles litt merkelig med dette platået mellom oss … men det fungerte. Skal sies at det ble strødd litt eggerøre fra øverste etasje, den var ikke helt samarbeidsvillig når den skulle ned på tallerkenen.

Siste bolken bestod av kjøttretter, og her var det enkelt ting som skilte seg særdeles ut, men alt var himla godt……. selv om vi på dette tidspunktet begynte å bli litt forsynte. Vi tømte denne runden også og det var fordi dette smakte så fantastisk!!!!!! Vil spesielt fremheve deres medisterkaker og medisterpølse, disse to var litt utenom det vanlige.

Her var alt veldig godt, men det begynte å røyne på når det gjaldt å få i oss alt dette. Men med iherdig innsats så ble det så og si tomt.

Det hele ble avsluttet med en fantastisk riskrem, med mandler og kirsebærsaus. Det er jo ikke mulig å nyte en god dessert uten kaffe, så dette kom jo selvfølgelig på plass … og en brandy i tillegg. Dette ble jo ikke en billig seanse, men man må jo ofre noe på seg selv i ungdommen … og ingen ser oss i fingrene…….. når det gjelder hvordan vi forvalter penger i vårt system … vi er enerådende!!!!!!!

Fantastisk riskrem som en søt avslutning.
Det ble ingen billig fornøyelse … men var vel verdt hver krone.
Vinduet på Københavner Cafèen.

 

 

2 kommentarer
    1. Hallo , dette var det morsomste firmafester før jul som jeg ville ha vært ( mus i en krok ) leste å lo , så flinke til å få fram alt det ekte med dere . Det var en nydelig middag dere hadde , alt skal ikke smake for alle , samme her å , har store problemer med krabbe , kan gjerne bli i sjøen den . Håper turen går knirkefritt vidre hjem . Go tur heim 🥰🥰

      1. Haha, ja kanskje vi skal ha et julebord med inviterte neste år?! 🙂 Godt det var gøy å være “musa i kroken” 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg