Pay back

Det er lett å sitte her på verandaen og se ut i den vakre verdenen foran oss, som ligger og bader i sol, og drømme seg bort mens tiden flyr.

Kalo Mina november eller velkommen november….(skal egentlig hilses med den 1. hver måned…) Her ønsker man alle måneder velkommen, og november er fremdeles like fin og varm som oktober. Oktober har visst nok vært den varmeste oktober på over tjue år. Det passer jo da veldig fint inn med at vi har jo også hatt den kaldeste våren på, ja kanskje førti år.

Å tenke tilbake på hvor kaldt det har vært tidligere i år, og føle på varmen som vi har denne høsten, det er virkelig “Pay Back Time”….. som vi mener vi fortjener. De som har gleden av å være her nå, eller har vært noen av de siste ukene, ser og kjenner på kroppen hvor herlig Kreta kan være på høsten. Nå er vi jo godt inne i november og varmen har holdt seg godt oppe, så mye at det på lørdag ble satt varmerekord for Europa med 35 grader … her på Kreta.

Linda hadde en storsjau på verandaen, dessverre så var dette noen dager før det var storinnrykk av sand fra Sahara.
Halvorsen hang opp en lyslenke som vi har fått fra vår gode nabo Lene. Den er på solcelle, og den er plassert helt ute på kanten. Det måtte jo selvfølgelig mistes en skrue … og den var umulig å finne igjen etter ett fall på syv etasjer … men vi fant en ny i overskuddet etter all møbelmonteringen vår.
Og det ble ganske koselig også … og det fine, de slår seg på og av på egenhånd.

Det har i flere dager strømmet varmluft fra Sahara, behagelig det … men det er jo også noen bakdeler. All denne varmluften som kommer har jo også med seg en del sand … og som er til en plage for mange. Ikke bare at alle uteområder, også litt inne, blir dekket med et tynt pulverlag med sand, men for personer med luftveisproblemer er dette pyton … lunger, hals og øyner sliter.

Her en morgen var John Erik oppe før fuglene og fikk dette flotte bildet av soloppgangen ….
… og når han kom ut på verandaen på andre siden av leiligheten hang det en fullmåne på himmelen.

Det har gått noen dager nå siden forrige blogg, ikke fordi det ikke har skjedd noe … men vi har faktisk ikke rukket å sette oss ned og skrive. Her i heimen har det gått mye i hosting og snørr … men det bedrer seg nå. Vi fikk jo ned noen venner på siste direkteflyet som har tenkt å være her i vinter, og da blir det jo fort litt aktivitet med å hjelpe til slik at de får installert seg på best mulig måte.

Vi driver jo fremdeles med å få leiligheten vår slik vi ønsker at den skal være … og heldigvis bruker vi litt tid og muligens unngår alt for mange feilvurderinger. Belysningen i kåken er noe mangelfull og heldigvis har ikke det dukket opp noen elektriker ennå … vi fant plutselig ut her en kveld hvordan vi vil gjøre det. Hadde dette blitt ordnet for fjorten dager siden hadde vi nok ikke blitt fornøyde … ting modnes og løsningene blir bedre.

Vi har jo besøkt noen butikker i det siste og det er helt tydelig at det går mot jul. dette er fra Simple City som har det vakreste utstillinger … mye mer en dette bildet.
Rett nede i gaten har vi et minimarked som er opp alle døgnets tider … og her slutter de heller ikke å selge øl klokken atten. En kveld vi var innom på vei hjem var også “Easy Rider” og tanket opp med energi.

Vi har også en seng vi ikke er fornøyd med og som vi lenge har ønsket å bytte ut … og plutselig dukket det opp et knalltilbud nede i trappoppgangen hos en butikk vi ikke visste eksisterte. Det lastes inn med flyers fra alle mulige kanter i blokken vår, så det var en ren tilfeldighet at vi oppdaget dette. Men vi jaktet opp denne butikken og etter ti minutter hadde vi kjøpt oss en ny seng … nå er det bare å vente på at den blir levert.

Vårt nye gulvteppe er kommet på plass.
Handlet gulvteppe på en god gammel butikk rett ned i gaten … her får du også sydd gardiner etter mål hvis du har et behov.
En liten artig kuriositet inne i butikken, en liten vev som et lite teppe med butikkens navn var vevd på.

I det siste har det vært lite spising ute på restauranter, men noen måltider har det jo selvfølgelig blitt. Vår stamrestaurant Me Nou & Krasi har nå stengt for sesongen, og har vinterferie til en eller annen gang på våren. Vi måtte jo selvfølgelig ha en et siste måltid hos dem, sammen med gode venner … og det ble sent.

Det er jo også mange andre som stenger ned i Nea Chora når sesongen er på hell, men det er fremdeles mange muligheter her gjennom hele vinteren. En av våre favoritter er fiskerestauranten Kaiki, og her er det åpent hele året. Dette er nok kanskje ikke det billigste stedet å spise men det er meget bra mat som leveres. Vi introduserte våre trønderske venner her og det vil nok fort skje at vi er her igjen.

Linda og elgjegeren skåler i raki etter en bedre lunsj på Kaiki.

Vi har vært lite i gamlebyen de siste ukene, ganske unormalt til oss å være, men vi har jo heller ikke vært i form. Noen turer blir det jo uansett, ett eller annet skal jo handles inn, så da havner vi som oftest på Red Bicycle…. enten for en matbit eller bare litt kaffe.

Litt sen lunsj eller tidlig middag på Red Bicycle, pizza og giouvetsi … og lite trengsel i gatene.
Men det var en der som var veldig innpåsliten … og forlangte kos.

Omsider har vi også avholdt vårt første reale party her i kåken, ni personer til bords, og det hadde faktisk vært plass til flere. Noen nordmenn, en svenske, to nederlendere og et par trøndere. Et veldig hyggelig lag som spiste hjemmelaget Stifado på elgkjøtt. Trønderen er ihuga elgjeger, og hadde med seg noe nyskutt elg ned hit, som ligger i vår fryser.

Hele gjengen samlet rundt elgestifadoen.
Linda hadde snudd om litt på verandaen slik at alle skulle få plass rundt bordet ute .
Og litt julepynt hadde det også sneket seg inn.
Og elgestifadoen måtte jo ha norsk akevitt som følgesvenn.

Jegeren og John Erik smalt i sammen en Stifado på elg, som falt veldig i smak blant de oppmøtte … og flere hadde aldri smakt elg tidligere. Elg sammen med norsk akevitt blir jo heller ikke feil. Stemningen ute på vår veranda i varmen fra Sahara holdt seg på topp til langt ut på natten. Tror alle ønsker seg et slikt måltid igjen … så trønderen må skyte mer elg!!

Elgkjøttet er akkurat ankommet.
Sitfadogryten i kok.

En annen aktivitet som tar en del tid er John Erik sin transport av katter fra Platanias til diverse dyrleger. Her dukker det fort vekk opp noen hasteoppdrag som forkludrer de planer vi egentlig hadde tenkt oss. Men disse transportene gjøres med glede, for kattenes beste, og enda bedre når vi kan være med på å sende katter rundt til hele Europa.

En helt allminnelig dag for Picasso´n … katter, bur og diverse tilbehør.

Her en natt var Halvorsen i ett skikkelig poetisk stemning og skrev dikt som han stolt viste Linda dagen etter. Håper dere liker denne poetiske avslutningen på vår blogg denne gangen. Kanskje han får inspirasjon til å lage flere slike ting … man vet aldri med hans hode.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg