Sure vinterdager

Sjøsprøyten stod i havna.

Været skifter fort, også her Kreta, fra å ha sommer med høye temperaturer den ene dagen, til blåst og regn den neste dagen … og den snøen vi etterlyste er det nok blitt litt mer av. Da det hadde roet seg litt på søndagen var John Erik en kjapp tur ute for å handle og ta litt bilder av været. Det blåste skikkelig fremdeles, så det ble litt sjøsprøyt på fotografen noen ganger.

Litt flere bilder av været …
… fra litt ulike steder …
… men det var litt heftig hele veien slik som her i Nea Chora ….
… eller her på Golden Bay.
Det var mest behagelig inne i Picasso’n.
Duene gjorde også sitt beste for komme seg unna vinden.

Vi har jo hatt et par kjøreturer den siste uken, noe som er en helt topp aktivitet når det er litt surt ute. Men, vi har vi rukket et par turer til byen også, og særlig når vi ikke gidder å lage mat. Så om torsdagen endte vi opp på en av stam plassene våre, Red Bicycle, hvor det er hyggelig og maten er god. Vi var flinke, bare en liten tur innom Avalon før vi dro hjem.

Chateaubriand er perfekt mat å dele.
Linda venter på at chateaubrianden skal komme på bordet.

Lørdagen, som var siste dagen med varmen, og det måtte vi jo benytte oss av … og denne gangen var vi ikke like “flinke” … det ble sent. Det har vært amerikanske marinefartøyer her denne uken, og det skaper jo litt ekstra liv i byen … men det er hyggelige folk. Vi traff våre svenske venner for lunsj på Remezzo sammen med stort sett bare amerikanere. Etter å ha sittet i solen, og spist på Remezzo, ruslet vi sammen bort på Avalon i håp om å finne ledig plass, amerikanerne elsker Avalon så det meste er okkupert … men det ordnet seg etter litt.

Vi var fire og bestilte en stor mixed grill … og det holdt.
Halvorsen sitter og myser.
Stinn brakke på Avalon.
Varelevering på kveldstid.

Kvelden var jo ennå ung og selv om våre svenske venner dro hjem vandret vi videre. Traff noen kjente som ville ha oss med på Aroma, så da ble det en tur dit og ikke mange meterne å gå. Det ble ikke så langa stoppen før vi satte kursen tilbake til Avalon, men en kort stopp på DK, eller Deck food, sushi & spirits som det heter, for en pizza. Når vi rusler hjem litt sent på natten er det vanskelig å ikke stikke innom våre naboer på Kokido, sånn ble det denne gangen også.

Vi har jo bestilt noen gin hendricks før, men aldri fått den slik, litt stilig men koster nok ekstra … vanligvis bare et glass.
Skumringen kommer inn over Chania.
Månen lyser i kveldsdisen.

Ellers så har de par siste dagene vært slitsomme for Halvorsen, han har jo gått på antibiotika denne uken … og slikt er jo ofte ikke helt fritt for bivirkninger. Så ute på søndags ettermiddag gikk han ned for telling med magebesvær, og har stort sett sovet seg gjennom hele mandagen, bare avbrutt av hyppige besøk på toalettet. Maven er i ferd med å komme i lage og fingeren er begynt å bli bra.

For noen dager siden og antibiotikakuren har fikset opp … fingeren i alle fall.
Linda dro til og laget suppe til sin syke mann …
… og bakte rundstykker, men mannen orket ikke å spise noe særlig.

En ting som har gledet oss veldig denne uken er at endelig så kom kunsten vi hadde bestilt. Den ankom heldigvis også med en mann som hengte det opp for oss … så etter en times tid var alt på plass.

Den første du nå møter når du kommer inn til oss er David av Michelangelo.
Her justeres inn våre to klatrere.
Denne hyggelige fyren fikk alt opp i en fei.
Vi har handlet på KARE og deres motto er “Joy of Living”

 

3 kommentarer
  1. Oj, vad jag saknar mitt Kreta😌
   Varit i Kato Stalos varje sommar i 20 år men vet ej om jag kan komma denna sommar pga att min man fått Alzheimers
   Men lever på hoppet🙏

  2. Dere er stil going strong , åkke som . Hørte med Rethymno folk at det var 20 gr , men d var vel forige uke . Her har vi fått regn , med følge! (holke) fordømte dritt . Det blir da vel mere regn på Kreta , d ska da vell bli vann nok til vår og sommer , med flere tusen gjester på hotel . Syns dagan går fort , men ikke fort nok , lang tid t mai . Som dåkk sikkert har lest , har sør i landet gått av hengslan , landet e snudd på haue . Gle mæ t kjøreturan dåkkers bynne , reine historisk, me latter kula nån gång ❤️❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg