Ventetiden er over

Kveldsstemning i Nea Chora med fullmåne.

Nå er det ikke julen vi tenker på når vi sier at ventetiden er over … men, vi har endelig igjen fått en seng å sove i. Det tok “bare” en uke fra de ringte og sa at sengen skulle komme til alle bitene var på plass … og noen purringer i møbelbutikken. Så etter en uke på sofaen dro Halvorsen igjen bort til butikken på onsdagen, etter senest å ha vært der på mandagen hvor de lovet å komme, med en bister mine og litt gretten i røsten.

Dette kom på fredagen, ikke mye å bygge en seng av.
Her har John Erik bodd den siste uken.

Da skal det sies at leveringen kom kjapt og de hadde heller ikke noe problem med å finne frem. Tidligere har de ikke kunnet finne vår adresse, noe alle andre klarer, og de fikk helt spader når de omsider oppfattet at vi bodde i 6. etasje, selv om dette ble fortalt flere ganger da vi handlet sengen. Da hyret de inn et flyttebyrå for å ta seg av jobben forrige fredag, men dessverre greide de ikke å sende med alle eskene. Men nå er dette glemt, sengen er perfekt, og vi kan få leiligheten tilbake til normalen.

Alle bitene er endelig på plass ….
… og sengen er så og si ferdig ….
…. og her er alt på plass.
Etter en strabasiøs handletur for Linda ,og John Erik sin sengemontering, ble det sen middag på Kokino.

Men der er ikke bare sengen som har oppgradert leiligheten denne uken. Det har i en lengre tid vært aktuelt å bytte ut vår 1957 modell av oppvaskmaskin til en nyere og moderne modell, som også vil hjelpe oss med å ha en ryddigere benk. Det er jo “Black Friday” her også… så det benyttet vi oss av, det vil si at John Erik gjorde det. Linda satt hjemme på verandaen, sammen med en venn, mens John Erik dro ut for å shoppe oppvaskmaskin.

Her er vår 2023 oppvaskmaskin på plass … mangler å få montert fronten, men den kommer, må bare tilpasses først.

Etter en drøy times tid var John Erik tilbake, noen kroner fattigere, men fornøyd med dagens fangst. Først ble det handlet inn et tv bord på Simple City, som vi faktisk fikk ferdig montert, før turen gikk til en elektronikkbutikk ut mot Daratsos. Der ble nevnte oppvaskmaskin kjøpt, samt en tv og en airfryer. Det var til og med den andre airfryeren som ble kjøpt denne dagen….. siden Linda var misfornøyd med den første.

Tv og benken ,,, her vil det nok gå med litt tid.
Linda godkjente denne.

Det er jo tiden for julepynting, så det blir litt farting rundt for å handle diverse saker. Det vi hadde i fjor duger jo ikke i år… så da er jo bare å kaste seg inn i Picasso´n  og legge i vei. John Erik sammen med to damer … og da kan det fort ta litt tid. Simple City er det perfekte stedet for delikat julepynt … men, det er mye å velge mellom og litt beslutningsvegring tar det tid. Godt for John Erik at han er ganske tålmodig og ikke minst at han traff en kjenning, som var i samme situasjon, så de kunne sitte ute i solen og prate over en røyk.

Litt julepynt, eller bare pynt når engelen er borte, som Linda kreerte på Simple City.
Vi har vært en liten tur innom Jumbo og her er det rikelig med julepynt å få kjøpt ….
…. i alle fasonger og varianter.
Vår lokale slakter har også pyntet til jul ….
…. det samme hadde butikken vi handler belysning hos.
Vi har også vært en tur innom svenskebutikken, LITCHI FOODS, og handlet litt pepperkaker. Her får vi tak i produkter som normalt ikke er vanlig i butikker her på Kreta.

Slik som vi bor nå, med perfekt oppvarming, blir det mye tid hjemme og ofte med besøk av venner og kjente. Vi har jo begynt med fast bingokveld hver tirsdag, hvor den samme gjengen samles, og forsøker å dra inn noen treradere … blir jo stort sett tap, men det er jo gøy og spennende. Det blir også litt bespisning før bingoen starter klokken ni, for da må spisebordet være ryddet og rent.

Litt mat må til for å holde konsentrasjon hele veien under bingoen.
Ryddet og klart til første spill.
På søndagen serverte vi langstekt “pork belly” til noen venner.
Kaktusen vår blir bare vakrere og vakrere.

På kattefronten er det fremdeles rolig. men det ble et hasteoppdrag på lørdagen. To katter fra Platanias måtte i all hast til dyrlegen for å bli chipet, fordi de rett over helgen skulle dra til Nederland. Da har John Erik vært med på å sette chip i katter, en ny opplevelse, men det gikk kjapt og var veldig enkelt. Da var det bare å si farvel til disse to vakre skapningene, som har vært passasjerer i Pacasso´n flere ganger, og ønske dem god reise.

To kompiser som ikke er helt fornøyd med tilværelsen bak i Picasso´n. De klaget en del på vei til veterinæren.
Her settes chipen inn ….
…. og den kontrolleres etterpå.

Mens John Erik holdt på med sengen hele onsdagen var Linda på handletur. Linda har bestemt seg for at denne julen skal John Erik ha en pakkekalender … og det skal ikke være ei kasse øl med nummer på korkene. Så Linda tok med seg handlevognen vår og stakk til byen…. for å komme tilbake mange timer senere med et lurt smil og streng beskjed at det ikke var lov å ta en titt. Nå er alt pakket inn og klart og det er nok slik, selv om Linda vet hva som er i pakkene, er hun nok like forventningsfull som John Erik.

Her er halve pakkekalenderen og det skal være fritt valg hver dag ….
…. unntatt julaften, da er det denne som gjelder.
Halvorsen har kalender vakt.

Vi må jo ta noen ord om været her hos oss, selv om vi har forstått at de fleste har hatt nok vær i det siste. Vi har nå hatt det første skikkelige regnværet og med en kraftig vind. Vi holdt oss selvfølgelig inne og kjørte varme, og alt var helt fortreffelig … og plutselig gikk strømmen. Etter litt feilsøking i sikringsskapet konstaterte vi at det var sikringen til stuen som var problemet. Ut med alt av kontakter uten at det ble noe bedre, men vi hadde nå strøm i resten av kåken. Dagen etter var alt i orden og konklusjon er nok at det har trengt fuktighet opp til motoren som kjører våre markiser opp og ned … været stod jo rett på.

Været har roet seg noe ned, men vannet har vært helt oppe til veien i Nea Chora.
Fremdeles mye sjø og vind ….
…. selv om det ser ganske fint ut på bilder ….
…. men det røsket bra i kroppen å stå ute i vinden å fotografere.

Etter ett par dager med lave temperaturer har vi nå hatt noen riktig fine og varme dager. Vind har snudd fra nord til sør og bringer med seg varmluft fra Afrika … det er jo behagelig men luften inneholder en del sand. Vi har også sett den første snøen på fjellet, ikke mye men det var litt hvit … men nå er det nok borte igjen.

Det er slike dager vi liker, blå himmel og varme … og lite vind.
Og denne temperaturen i slutten av november er jo ganske greit.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg