Vinterhelg

Litt ruskete på havet for tiden.

Å klage på været, for oss, blir litt dumt når vi ser hvordan været oppfører seg i nord, men det blir jo vinter på Kreta også … og vi håper på mye snø i fjellene, som er vannkilden til øya. Selv om vi håper på snø, så har vi har bare sommerdekk til Picasso’n og slipper de to årlige bytte av dekk, heldigvis, og vi holder oss unna de områdene hvor det kan være snø.

Flotte farger på himmelen i solnedgangen.
Ikke veldig varmt på natten.

Været, i det siste, har vært blandet, alle varianter fra sol til lyn og torden. Men, en ting har dessverre vært veldig stabil, blåsten fra nord. Nordavinden pøser kald luft over øya, og det er best innendørs med varmen på. Noen dager har vært skikkelig kalde og tempen på morgenkvisten, krabber ganske langt ned, mot det blå. Elsa, som elsker å ligge ute på verandaen, kommer inn for å sove når solen går ned.

Hadde det vært badesesong ville nok det røde flagget vært oppe.
Havnen i Platanias.
Vi får litt hjelp med vanning av blomstene.
Dette vakre, gamle huset har dukket opp langs veien i Kalamaki etter en real beskjæring av busker og kratt.

Elsa ha nå kommet seg helt etter perioden med parringslyst og er som en rakett rundt på verandaen, både høyt og lavt. Hun begynner å bli fortrolig med de nye blomstene, men er misfornøyd med steinene som vi har lagt oppe på jorden … her gikk det jo an å grave tidligere!

Elsa er glad i planter …
… og den her er spesielt god. Kanskje ikke så stilig at hun blir siktet på, men denne er hennes blomst.
Høyt og lavt inkluderer også å henge i nettingen vi har satt opp for å sikre henne.
Er litt trøtt i trynet, akkurat blitt vekket av dem som lot meg være alene hjemme.
Elsa synes det er litt for kaldt ute og sover helst inne på kvelden.
Elsa driver med sitt på natten for en morgen lå “birdie” her … sist sett i stua.

Det ligger en taverna ikke så langt fra oss, en fem minutters spasertur, og endelig fikk vi gjort vår debut der sammen med nederlenderne … og vi kommer nok igjen ganske kjapt. Stedet, Mezedólyra som den heter, er typisk gresk og serverer gode tradisjonelle retter … det er deling av rettene og maten kommer på bordet, når den er klar på kjøkkenet.

Denne her hjalp til så det var behagelig varmt der.
Her kommer bilder av maten i den rekkefølgen den havnet på bordet, først salat og brød …
… og noen kjøttboller som så ut til å komme fra IKEA, men som var betydelig bedre på smak og en fava variant.
Grytemat et lite fotogent men smaker herlig, dette er svin i selleri, eller Pork in celery som det vil stå i menyen, en rett som er knall god men er nok fraværende i charterland.
Rabbit stifado er også en favoritt for Halvorsen.
Linda elsker jo kylling og denne var god og deres egne poteter som følgesvenner.
Disse to damene som var kjempehyggelige og fulle av service, puslet rundt oss hele kvelden.
Taverne Mezedólyra

Linda har lenge klaget på sykkelen sin, og det har vi nå gjort noe med. Halvorsen var en tur i sykkelbutikken for å reparere et flatt dekk. Mens dekk og slange ble byttet, ble alle doningene der gjennomgått nøye, og der stod det en bysykkel som passet for Linda, trodde han. Bilder ble tatt og vist til sjefen, og den ble akseptert. Så på lørdagen ruslet vi de få meterne ned til butikken og kjøpte herligheten. Linda strålte som en sol da hun syklet hjemover, og alt gikk lekende lett. Halvorsen fikk minner fra den tiden da han lærte jentene sine å sykle, leende fjes som syklet glade og fornøyde, att frem og forbi mens hans selv ruslet av sted.

Sykkelreparatør Antonio klargjør den nye doningen til Linda.
En blid og glad eier av ny sykkel.
Og den gamle, grønne har flyttet til Platanias.

Vi lager jo en del mat her i huset, men det bakes lite. Men, her en dag slo Linda til, etter å ha fått litt motivasjon på “tik tok” og laget kanelrull. Det gikk helt fint, men vi endte opp med alt for mye kake for oss to. Gjærbakst smaker jo best når den er fersk og helst litt lunken, så vi besluttet å donere bort halvparten. Av med pysjamas og joggebukser, på med litt anstendige klær og ned til Kokido. Der var overraskelsen stor når vi kom inn med en velduftende kake og vi var litt skeptiske på om de ville like den. Kaken falt i smak hos samtlige, og den ble nok ikke gammel.

Bakemester Linda i full sving.
Det ferdige produktet før steking.
Saks er kanskje et undervurdert kjøkkenredskap …
… og så litt dandering.
På vei til Kokido med en nystekt kake som duftet av kanel … og grekerne elsker jo kanel.
Grillsjefen på Kokido jobber for fullt ute på fortauet.
Fatet vårt ble fylt opp igjen, så middagen vår denne kvelden ble noe annet enn hva vi hadde tenkt … men det var godt dette også.

Linda hadde planlagt å lage wok den kvelden vi dro til Kokido med kake, men med det lasset med mat vi hadde med oss hjem … ble det helt uaktuelt å lage noe som helst. Så kyllingen ble godt marinert siden vi dagen etter var ute og spiste på på tavernaen. Så etter ett par dager i marinade ble det wok middag og tv kveld.

Linda er ferdig med å preparere og i startgropa for å lage litt hurtigmat. Det tar jo mye lengre tid å skrelle og kutte grønnsaker enn å lage woken.
Det ferdige resultatet som smakte fortreffelig sammen med nudler.
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg