Vinteruke

Slikt et vakkert syn fra vår veranda.

I går hadde vi egentlig tenkt å legge ut en blogg om den siste uken, vær og hendelser. Slik ble det jo ikke, i fantastisk vær dro vi en runde med Picasso’n … som vi allerede har dokumentert her på bloggen. Den siste uken har jo stort sett vært preget av ganske mye dårlig vær, egentlig typisk innevær også her på Kreta. Det har til tider kommet ganske mye regn, og ikke minst snø i fjellene som er særs viktig for å unngå vannrasjonering på en tørr sommer.

Her kjemper solen seg gjennom skydekket.
Det skal ikke så mye sol til før naboene i blokka foran oss henger ut alt de har av tepper for lufting.

For å snakke om været, så må vi bare innrømme at vårt drittvær er ingenting mot det som skjer i mange områder i nord. Uansett så har det vært forholdsvis kaldt og fuktig. Det har blåst kraftig kald vind fra nord, ispedd en del regn. Som vanlig har vi her i Chania sluppet ganske billig unna det verste været. Snøen her ligger nå ned til omtrent 600 meter og det er krav om kjetting til bilen hvis du skal ferdes i disse områdene. Det gjøt ikke vi, nå er det lavlandet som gjelder.

Og en og annen haglebyge har vi også hatt.
Det er jo en del huslige sysler her også og det er perfekt å tørke tøy i varmluften foran våre ovner.
Litt rydding på gjesterommet eller kanskje mer kontoret har vi fått gjort også … og ikke minst vasket vinduer. Vi er vel å ta i, Linda har vært flink.

Nå har ikke uværet gått helt upåaktet her i Chania heller. Rekkverket på en balkong blåste ned og havnet på en parkert bil, heldigvis ikke noe folk på gaten. Det har også vært lyn og torden her og det har smelt noe helt enormt innimellom uten at det skader noen. Derimot slo lynet ned i et hus Apokoronas, ikke så langt her ifra, hvor det ble hull i veggene, tok fyr inne og alt elektrisk ble ødelagt.

Denne bilen fikk halve balkongen ned på panseret. Foto: Zarpanews
Lynet har slått hull i veggen og rasert hele boligen. Foto: Zarpanews

En annen grunn til mye tid hjemme er at Linda ble syk og sov seg igjennom hele mandagen, det samme skjedde også med våre svenske venner. Kanskje smitten ble fanget opp når vi på lørdagen var ute og svinget oss til litt latinodans på Danaos … eller at det bare har vært Halvorsen som har delt litt basserusker … han var jo litt sjuk uken før. Uansett så har forholdene ligget til rette for mye matlaging i heimen og kun kjappe turer for litt handling.

Linda måtte fristes med litt frukt for å komme på beina etter mandagen ….
… og en skikkelig smakfull middag med reker i karrisaus.
Ellers så blir det litt variert hjemmelaget mat, her er det kjøttdeig med potetmos, gratinert med ost …
… og vi har jo slakteren som nærmeste nabo og der får vi det meste som her, marinerte koteletter.
Denne søte skapningen tok livet helt med ro inne i en butikk mens regnvær og vind herjet på utsiden.

Det har vært artig å få så mange tilbakemeldinger på stifadoen. Håper at mange faktisk har laget dette hjemme og funnet ut hvor enkelt det er … og hvor godt det blir. Kanskje det vil dukke opp noen andre retter også etter hvert.

Stifado
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg